sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kauhein bussimatka ikinä

  Heräsin tänä aamuna, yhtä väsyneenä kun koulu aamuisin. Kesäloma ja silti jouduin herätä kello kahdeksan. Mitä varten? Koska olin luvannu Annikalle, että lähden sen kanssa kirpputorille Vallilaan. Sain itseni hirveellä vaivalla raahautumaan bussiin. Ehdin juuri istahtaa, ja bussi lähti käyntiin. Moottorista lähti enemmän ääntä, kun rääkyvästä pikkulapsesta. Mä olen miettinyt monesti, että voisi nukkua bussissa. Mutta en ole pystynyt, se ei vaan onnistu siinä kaikessa hurinassa. Muutenkin mua ahdistaa ajatus nukkua vieraassa ja liikkuvassa paikassa. Bussissa oli mun lisäksi pariskunta ja semmonen vanha mies. Mä siinä lepuuttelin silmiä, kun yhtäkkiä takaani kuului tervehdys.
  Olin muutenkin äreä niinkuin yleensä aamusin. Käännyin katsomaan kuka uskaltaa häiritä mun nokosien ottoa. Se oli se vanha mies, josta aikasemmin mainitsin. Nostin vähän kulmiani, sillä en tuntenut tätä miestä. Ystävällisesti kumminkin tervehdin takaisin. Tämä mies kumminkin sai ajatuksen istua viereeni. Muutenkin mun mielestä pääkaupunkiseudun bussien penkit on aivan liian pieniä. Joten ahdistuin jopa ajatuksesta, että vanhan viinan hajuinen vanha mies istuu vieressäni. Meidän reidet oli kiinni toisissaan, koska muuten mies ei olisi mahtunut istumaan. Onneksi minulla oli aurinkolasit päässäni, sillä mies ei nähnyt minun silmien pyöritystä joka tuli vahingossa kun hän vilkuili minua päin.
  Mies oli vanhempi kun isäni, mutta silti huomasin kuinka hän katseellaan riisui minut. Hyi, halusin vain paeta tilanteesta, mutta en voinut sillä istuin ikkunapaikalla. Mies alkoi kysellä minne olen menossa ja mitä kuuluu yms. Yritin pitää keskustelun lyhyenä. Mies kuitenkin jatkoi selittämistä, kunnes hän kysäisi: '' Mistä sä oot?'' Mietin hetken mitä vastaisin, mutta sitten päätin nokkelasti sanoa ''Suomesta''. Huomasin kuinka mies hermostui, sillä hän tiesi että en ole Suomesta. Ainakin luuli tietävänsä, koska mähän olen Suomesta.  Miehen äänensävy nousi ja hän huudahti: ''vitun viisasteleva neekeri, sä et voi olla Suomesta kun oot noin tumma'' Mulla iski paniikki, sillä en ole muutenkaan halunnut aloittaa keskustelemaan mun asioista jonkun ihan vieraan kännisen miehen kanssa. Kuitenkin hymyilin vittuilevasti ja en sanonut koko loppumatkaan mitään, vaikka hän huuteli kaikkea minulle. Tuijotin vain matkaani ja laskin minuutteja, että millon olen perillä. Hetken ajatukset olivat ihan muualla. Mies koski olkapäätäni ja havahduin, että olen vieläkin tässä samassa kiusallisessa tilanteessa. Se kosketus jotenkin ahdisti minua niin paljon, etten saanut kunnolla happea. Kun niin hyvä ilmastointi onkin nykyään busseissa. Meinasin alkaa itkemään, kun tiesin että ei ole ulospääsyä. En ollut vieläkään sanonut miehelle mitään, kun bussikuski huudahti ''Ulos'' Toivoin että hän tarkotti minua, sillä olisin tehnyt mitä vain, että pääsen pois tilanteesta. Mun onneksi kuski tarkotti miestä, joka oli ahdistellut minua koko bussimatkan. Olin onnesta soikeana, kun pääsin nauttimaan loppumatkasta ilman miehen haisevaa hengitystä. Mies oli todella ärtynyt ja huusi minulle vielä kerran muutamat neekerit.
 Nyt kun pääsin kotiin, mietin vain miksi ihmeessä mä en sanonut mitään kun mies haukkui minua neekeriksi? Mun olisi pitänyt keksiä jotain tosi viisasta takaisin, mutta en. Olin hiljaa. Yleensä sanon kaiken mitä sylki suuhun tuo. Ehkä ihan hyvä vaan, etten lähtenyt haastamaan riitaa. En muutenkaan ymmärrä, miksi vanhat miehet tulevat iskemään liian nuoria tyttöjä? Mun mielestä se on sairasta. Mä kuljen joka päivä bussilla kaikkialle, ja toivon että vastaavaan tilanteeseen en joudu enää koskaan.
xoxo: Nimo
 

7 kommenttia:

 1. Sori tää random viesti: Mutta oikeasti olet kaunein tapaamani tytsy. Mun on pitänyt monesti se sanoa. Nyt kun näin ton kuvan mikä sulla on tossa niin menin ihan sanattomaksi. Ihan oikeasti oot ihan ällistyttävän kaunis. Muista se joka aamu kun katsot peiliin. Mua harmittaa että seurustelen koska jos en seurustelis olisit ehdottomasti ensimmäinen kehen ottaisin yhteyttä. Olet upea nainen(:

  VastaaPoista
 2. Voi ei, tosi inhottava äijä :/ ihmisen ihonvärin haukkuminen on maailman typerin asia, eihän kukaan voi ulkonäköään muuttaa! Ja miks ihonväriä pitäiskään muuttaa? Onneks sä tunnut olevan ylpee siitä mitä oot! :) toivottavasti et joudu enää kohtaamaan tommosia idiootteja!

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä ihan kamalaa jos tollaseen tilanteeseen joutuu ! :-( onneks bussikuski puuttu asiaan!

  VastaaPoista
 4. Moikka! Luin susta tehdyn jutun Suosikista, joka oli tosi koskettava. Kuva susta joka siinä oli, on aivan mahtava, oot todella kaunis. Hienoa, että uskallat olla oma itses! :)

  ♥: nellllli.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, olin unohtanut ihan kokonaan et se tulee tanaan. Sen jalkeen kun luin sun kommentin juoksin postilaatikosta hakemaan kyseisen lehden(: Kiitos ihan hirveesti kun muistutit mua et se tuli tanaan ja muutenkin(:

   Poista
 5. mitä ihmettä, mikä vitun kusipääukko! en tajuu miten joku kehtaa alkaa haukkuu toisii ihmisii tollei. :/ alko vituttaa nii paljo ku luinki ton et ei saatana.

  onneks pysyit vahvana etkä alentunu sen tasolle!

  VastaaPoista
 6. Pistää kyllä suututtamaan tollaset ahdistelijat. Se on kyllä totta, että todella monet ihmiset ovat todella epäsuvaitsevia muita kohtaan, he ajattelevat että kaikkien pitäisi olla kuin samasta muotista. Oikeasti erilaisuushan on hieno lahja! :) Jätä noi kusipäät omaan arvoonsa

  VastaaPoista