tiistai 26. kesäkuuta 2012

Erilaisesti samanlainen

''Sä oot hoomoo..sä oot hooomoo..'' Kuului pihalta, kun oli ikkuna auki. Muistan aikoinaan kun olin saman ikäinen kun pihalla leikkivät pikkupojat, jotka huutelivat toisilleen homouksia. Muistan, kun en edes tiennyt mitä tarkotti homo, mutta silti käytin sitä. Se joka ei ollut hyvä jalkapallossa oli homo, se joka tönäisi minua oli homo, se joka ei halunnut leikkiä mun kanssa kirkon rottaa oli homo. Toisin sanottuna kaikki, jotka ei tehneet niinkuin halusin oli homoja. Niinkuin pihalla olevat pikkupojat en tiennyt, että homous oli mitenkään niin arka paikka. En tiennyt, että homoutta pidettiin sairautena. En tiennyt, että homoutta pidettiin tarttuvana. En tiennyt, että homoja hirtettiin, heitä kiellettiin menemästä naimisiin kirkossa, heitä kiellettiin adoptoimasta lapsia. Olin vielä lapsi niinkuin nuo lapset tuossa pihalla. Minua käskettiin sulkemaan silmät kaikilta kauheilta asioilta tässä maailmassa. Minut kasvatettiin tietämättömänä kaikelta siitä kauhealta mitä tässä maailmassa tapahtui.
 Kun ikää tuli lisää tajusin, mitä oikeasti tarkottaa homo-sana. Tajusin, että homoudessa ei ole mitään pahaa. Tajusin, että homoilla oli vaikeata olla homo. Sain jopa ensimmäisen homokaverin, kun menin ylä-asteelle. En toki kertonut siitä vanhemmilleni, koska minua olisi kielletty olemasta hänen kanssa. Tässä huomaa kuinka tietämättömiä ihmiset ovat. Ihan kuin homous olisi tarttunut minulle kaveristani. Ei. Minusta oli väärin tuomita ihminen sen takia, että on homo. Tajusin, että ei homot ole mitenkään erilaisia. Samanlaisia kun me kaikki muut. Ihmisiä. Ihmisiä, joilla on sydän niinkuin meillä kaikilla muillakin. Mua ja mun homokaveria yhdisti se, että kuuluimme molemmat vähemmistöön. Hän oli homo ja minä olin neekeri yhteiskunnan mielestä. Me olimme molemmat ei toivottuja. Sen takia mun homokaverista tuli mulle tärkeä. Olimme erilaisia kun muut, mutta silti samanlaisia kun muut.
 Jos minun isältä kysyisi, mitä mieltä hän on homoista? Hänellä olisi todellakin paljon sanottavaa. ''Homot joutuvat helvettiin'', näin isäni sanoja lainaten. Jos homot joutuvat helvettiin sen takia, että ovat rehellisiä itselleen ja ympärillä oleville. Niin minäkin joudun helvettiin, tai ainakin menen heidän kanssa samaan jonoon. Sitten kun alkaa miettimään helvettiä, niin mehän eletään tällä hetkellä helvetissä. Maailma, jossa erilaisuus on väärin on mun silmissä helvetti. Sen takia tänä vuonna, minä Nimo Samatar liityn Pride-kulkueeseen. Menen kulkemaan sinne ihmisten kanssa, jotka ovat ylpeitä siitä mitä ovat. Sillä olenhan yksi heistä, erilaisesti samanlainen.
xoxo: Nimo

5 kommenttia:

 1. prideen oltaisiin täältäkin haluttu mutta ei :/ mä itse tai lähipiiri ei ole muuten joutunut kokemaan minkäänlaista homosyrjintää, muuta kuin että setä muutti aikoinaan espanjaan kun siitä ei oikein täällä pidetty.

  VastaaPoista
 2. ihana <3 t. lesbosossunuori

  VastaaPoista
 3. ihana teksti , itse olen bi - seksuaali mutta en sitä viitsi paljastaa :s

  VastaaPoista
 4. Koskettava kirjotus! :)

  VastaaPoista