keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Huiviton

    Jokaisella meillä on ollut pahoja kokemuksia tai huonoja päiviä. Nyt mä kerron teille kaikille mun elämäni toisiksi kamalimmasta päivästä.
    Päivä on 09.05.2009, muistan päivämäärän sillä päivä oli mulle tosi tärkee. Se alkoi, sillä että olin miettinyt koko yön lopetanko huivin käytön vai en. Jos yhtään tiiätte niin olen muslimi, ja muslimi naisten kuuluu peittää hiuksensa uskonnollisista syistä. Niille jotka ei tienny, niin oon käyttäny huivia vaikka kuinka kauan. Päätin kuitenkin lopettaa, sillä haluan olla oma itteni ja edustaa itteeni, enkä sitä mitä mua on pakotettu tekemään. Suoristin hiukseni, laitoin mun tiukat farkut päälle ja riensin kohti koulua. Olin silloin Keski-Espoon koulussa ja kaikki varmasti tietää että se on ulkomaalaistaustainen koulu, eli siel on paljon ihmisiä jotka käyttää huivia. Tulin koulun ovesta sisään, ihmiset kattoi mua halveksuvasti. Ihanku oisin joku huora, vaikka kyse oli vaan siitä, että mulla ei ollu huivia päässä. Etin mun koulukaverit ja piilouduin heidän seuraan, en halunnu olla sekunttiakaan yksin. Monet mun lapsuuden kaverit, jotka käytti huivia alkoi vihata minua. Miten saatoin ottaa huivin pois? Se oli ainoo mitä ne jauho. Mentiin mun kavereittenkaan tunnille, meillä oli ruotsin tunti. Jopa meidän opetttaja ei meinannu tunnistaa mua. Mun luokkalaiset ei reagoinut mun huivittomuuteen mitenkään, joka oli ihmeellistä koska oltiin oltu 8 vuotta samalla luokalla. Sinänsä hyvä, koska tiesin sentään sen, että he hyväksyvät minut semmoisena kun oon.  Kaikki välkät vietin koulun vessassa parhaan kaverini kanssa, sillä en halunnut kohtaa ihmisiä enempään.
    Meidän tunteja häirittiin, sillä kokoajan joku tuli ramppaamassa ovella kattomassa onko juorut totta. Siis se että Nimo Samatar ei käytä enään huivia. Pian koitti ruokavälkkä, se oli ihan kauheaa. Kaikki vittuili mulle. ''Nimo omg, miten sä pystyt toho? häpäiset vaan ittes'' yms. Häpäisen itteni sillä että oon oma itteni? En usko. Meijän koulussa oli kosovojoukko, joita vihasin hirveästi. Ne oli just semmosia, jotka luuli olevansa maailman kuninkaita. Ne oli eniten jotka mua kiusas tästä asiasta. Itkin melkein koko päivän, koska oli niin paska olo. Laskin minuutteja, että mun koulupäivä on ohi. Mua piristi pari mun luokkalaista, jotka heitti läppää ''Nimo sun hiukset on kun leijonanharja'' Olin päättänyt vaihtaa koulua ja unohtaa kaikki kusipäät jotka oli halveksinu mua, jonkun tommosen takia. Olin just lähtemässä kotiin, kun Inka Järvelä tuli mua vastaan. Haluun kirjottaa tän tekstin kiitoksena hänelle, sillä tää tyttö sai mut jaksamaan siinä koulussa ja pitämään puoliani. Inka sano mulle '' Nimo hei, älä turhaan huoli. Huomenna ne unohtaa koko huivittomuuden ja keksii jonkun uuden naurunaiheen. Muutenkin näytät hyvältä noin! Arvostan sitä et uskallat tehdä noin''
    Muistan nää sanat niin hyvin. Ihan ku se ois eilinen. Inka sai mut tajuamaan, että sillä ei oo mitään väliä mitä ihmiset aattelee susta kuhan tykkäät itse itsestäsi! Oon ylpee siitä että kuuntelin Inkaa ja pidin puoliani. Sillä en muuten olisi tämmöinen mitä tänä päivänä oon, ja oon onnellinen että tein sen koska se on tehnyt musta vahvan ihmisen. Inka oli minulle sinä päivänä kuin se ''hyvä haltijatar'' Kiitokset kuuluu hänelle! Tänä päivänä mietin tätä päivää taaksepäin ja se saa mut vaan nauramaan näille ihmisille. Miettii, että mitä kaikkee oon elämässäni saavuttanu ja kuinka paljon parempi ihminen musta on tullut. Kun he ovat jääneet sille samalle tasolle. Miettii, että mä opiskelin sitä mun unelma-alaa ja lähen ens vuonna vaihtoon ja ne siivoo koulujen vessoja tai tiskaa koulun keittiössä, joten tää teksti on myös teille jotka silloin kiusasi minua tästä asiasta. So long suckers!
xoxo; Nimo

58 kommenttia:

 1. Okei wtf?!?! Toi tekee sust viel paskemman et kirjotat jotai tälläst sun uskonista ihan ku ketää kiinostaa jos sul on huivi pääs tai? USKON et oot keksiny ton koko shitin , ihmisiää alkee hävettää nyt ku kirjotat tämmöst shittii sun uskonosta oot iha vitun nolo ja tästä ei seuraa sulle hyvää#

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän, tuo kommentti on iha vitun vanha, mutta alako vituttaa tuo kommentti, ootko sitte ite muslimi, ko tiiät että miten muut reagoi siihen, jos lopettaa huivin käytön? Tosi säälittävää tulla tänne haukkuu anonyymina, koska totuus on, että et uskalla tulla sanomaa samaa kuvas ja profiilis kans.

   Poista
 2. first of all, uskonto on ihan eri asia. en puhu siitä vaan puhun ihmisistä jotka aiheuttaa toisilleen paskan olon turhan takia. joten lue uudestaan ennenku alat itkee jostain mitä et tajunnu. en lähe haukkuu täs sua koska en vajoo samalle tasolle(: sun on tosi turha sanoo onko tää totta vai tarua ku et tiiä miten asiat on tapahtunu.

  VastaaPoista
 3. ja viel yks juttu, tää on mun blogi ja kirjotan ihan mistä paskasta vaan(: tää on vaan enimmäkseen mun omia ajatuksia ja mielipiteitä, so screw u (:

  VastaaPoista
 4. Tiskaa koulun keittiössä, kiitoksia nimo ku laitoit tän tänne :DDDD ooot ihana raksuu loveuuu <3 PS! Ekaa kertaa sain kirjotettuu tähän jtn :D T: RIINU

  VastaaPoista
 5. :DD hahahahahaah, riinu mul tuli heti mieleen se ku kirjotin tätä. kiiitos kultsi ja mäki sua! wohoo, edistystä. sä voisit useemmin kommailla kaikkee tämmöstä(:

  VastaaPoista
 6. Musta on tosi hyvä että oot tyytyväinen ittees, mutta sisko koraanissa mainitaan '' naiset peittäkää itseänne'' ja se tarkoittaa että huivi myös pitää olla. Jos sä kerran olit aina käyttäny huivii, nii miks yks kaks päätit olla käyttämättä? kaveritko siihen vaikutti vai mikä ? koska itse muslimina ja somalisiskona käytän huiviani ja olen tyytyväinen siihen tilanteeseen että minulla on huivi,mutta tietenkin ihmiset ovat erilaisia. Eikö sinulle tule jotenkin erilainen fiilis siit ku et käytä huivia, koska onhan se sinäänsä meidän ''peitteemme'' tai ns varjo miesten pahoilt katseilta. Mutta tietenkin on parempaa että lakkasit käyttämättä kun taas että käyttäisit huivii vain esitääksesi muille. ja toivon että et ottanut tätä mitenkään pahasti kunhan uteliaisuudesta kysyin :)

  VastaaPoista
 7. jooo, toi on hyvin esitetty(: ja sulla on kyllä pointti. Niin sanotaan kyllä koraanissa, ja tiiän sen sillä oon ite opiskellu sitä vaikka kuinka kauan. Mutta haluun näyttää allahille sen uskon mitä mulla on tarjota sille, enkä sitä mitä mua haluttaisiin että tarjoan. Musta se on parempi, että otan vastuuta siitä mitä teen tässä maan päällä ja kärsin siitä myöhemmin kun se että esitän ja sitten myöhemmin itken et miks se ei riittäny. Tää mun huivin otto pois ei liity mitenkään mun kavereihin for sure, jos sun kaverit sanois hyppää kaivoon hyppäätkö? en usko, oon sen verran vahva tyttö että en oo kavereitten vietävissä. Tottakai mulla tulee erilainen fiilis, tuntuu etten kuulu siihen muslimikuntaan vaikka sisimmässsäni kuulun. Tottakai se tuntuu pahalta, et sitku mul ei oo huivii niin kukaan musliminainen/mies/lapsi ei moikkaa, mutta heti kun on huivi päällä sieltä tulee ''salama caleykum''

  VastaaPoista
 8. <3 loveyouexnaapuri, u know who..

  VastaaPoista
 9. siihen edelliseen viestiini viitaten , koraani ja islamin usko kyllä kulkevat käsi kädessä. tiedät varmaan itsekin kun olet opiskellut sitä niin kauan jnee. Koraanista löytyy kaikki mitä muslimin pitäisi tietää islamista ja miten tulisi käyttäytyä. kysymys sitten sinulle kun sanoit että '' näytän Allahille sen uskon minkä voin tarjota sille'' Subxaanallaah sisko , ei islamin uskonto ole valintapöytä josta voi ottaa osan ja jättää osan pois :D se ei ole osa-aikainen työ vaan elämäntapa. Se että sinulla on huivi varmaan saa sellaisen reaktion heissä, kun kerran moikkaavat koska huivi symboloi sitä että nainen / tyttö on muslimi. Mutta tietenkin jokainen ihminen on vastuussa tekemisistään, ja se ei tee sinusta tietenkään parempaa tai huonompaa muslimia olisi sinulla huivi tai ei , mutta Allah vain voi sinua siitä tuomita.

  VastaaPoista
 10. http://www.youtube.com/watch?v=4lq5yMS5wKw Ei vaa koraanis raamatussaki lukee et jos naisell ei o huivi pää pitää vedä kaljuks :)

  VastaaPoista
 11. jep, ja tota en lähe nyt väittää vastaan koska asioista voi olla monta mieltä. on aina se mun mielipide, sun mielipide ja se oikea mielipide. tosta huivista voi olla monta mieltä, koraanissa sanotaan ''peittäkää ittenne'', muttta sitä ei määritellä miten. sit myös se, että kolmekymmentä vuotta sitten ihmiset ei käyttäny huivia, vaikka tiesi että pitää. musta tuntuu että mulla on sama syy kuin heillä. sanotaan että koraanissa, sekä raamatussa annetaa monia käskyjä joita melkein kukaan ei tottele. joita pitäisi mutta kukaan ei täydellisesti tottele, miksi? se on ihmisten kysymys. muutenkin mun huivittomuuten voi vaikuttaa se, että ollaan euroopassa ja jotenkin iskee semmonen maassa maan tavalla vimma. but whatever, mä rakastan allahia, uskon allahiin ja pelkään allahia. eks se oo se pää-asia?

  VastaaPoista
 12. “If you don't love yourself, you cannot love others. You will not be able to love others. If you have no compassion for yourself then you are not able of developing compassion for others.” right?

  VastaaPoista
 13. sanoit rakastavas allahia,uskovas ja pelkääväs allahia Et kumminkaa käytä huvia, et tottele jumalan sanaa joten miten voit uskoa tai rakastaa allahia jos et tottele Häntä? o_O

  VastaaPoista
 14. toi on silkkaa pilkun viilaamista, tiiät itekki. Allahin sana on ''peitä ittesi'' ja oon kaiken mukaani peittänyt itteeni, esim en mä täällä alasti kävele teijän eessä yms. joten kyl mä tottelen sen sanaa ja myös uskon ja rakastan! joten asiasta voi olla monta mieltä, enkä jaksais lähtee viilaa jokasta pilkkua. asia on nyt vaan näin like it or not!

  VastaaPoista
 15. Ooot vitun nolo, shaqala'aan aa ku hayso wallahi haluut vaa hyväksyntää näilt äpärä suomalaisilt, intaa wax isku fashid STOP EMBARRESING YOURSELF&DIINTEENA..cawradaada astur oo timahaaga naga qarso nd ye if u wanna bi 2nd Ayaan Hirsi Ali go nd KILL UR SELF U HAVE FAKE ATTITUDE IS NOT LIKE PPL COMIN HERE ND PITIN' U ishh Naa hoy ilaahay xadaa taqaanid wax isku fal...ps. sheekadan daalan qofna kuma socoto nacasnimo waxaa heer ka gaartay weeye .. FEELIN SORRY FOR YOUR MUM FOR HAVIN BIG GIRL WITH NO RESPECT ON HER SELF !!!

  VastaaPoista
 16. haha, thats kind of pathetic acting i bet. Ekaks sulle tiedoks, en haluu hyväksyntää keltää äpärä suomalaiselt, koska ne hyväksyy mut jo tämmösenä ku oon. Ainaki ne on yhen asteen korkeemmalla kun sinä. Sulla on oikeesti ongelma, oot muslimi? ja puhut ihmisistä tolleen, kunnioita ihmisiä edes vähäsen. Oli suomalainen, somalialainen tai vaikka japanilainen meitä kaikkia yhdistää se että ollaan kaikki ihmisiä, ollaan kaikki tultu siitä jostain. Tää koko teksti on omistettu just tommosille ihmisille kun sinä, siis niin idioottimaista ku olla ja voi. Ai mulla ei oo muka kunnioitusta itteeni kohtaan, päin vastoin. Kunnioitan itteeni niin paljon, että en valehtele ittelleni tai sulle tai yhteiskunnalle tai Allahille. En edes jaksais tuhlaa mun aikaa tommosille ihmisille, joittenka päästä ei löydy ees yhtä aivokapasiteettia. ps, get the fuck out of my blog. Ei tarvii lukee mun juttui,jos et kestä. Totuus sattuu. Mulla on vaa yks ohje sulle. STOP ROTATING THE FACT. ja opettelisit edes kirjottamaan niin sun tekstii pystyis edes ottamaan tosissaan ja ehkä jopa pärjäisit elämässä jotenkin.

  VastaaPoista
 17. Mun mielestä teit ihan oikein, koska tos on just puhuttu tost "ittensä peittämisest" mut eihä sitä olla just määritelty mitenkää ja oot kumminki siinä sun uskonnossa ja arvostat ja kunnioitat sitä nii eiks sen pitäis olla se tärkein juttu? mutmut heräs vaa sellane mielenkiinto et siis miten meet vaihtoo, meetkö jonku järjestön vai koulun vai minkä kautta? :)) t.Sandra
  ps. oot tosi rohkee ku uskallat tehä noin ja arvostan sitä/sua :)

  VastaaPoista
 18. awww, sandra(: oot ihana, kiitos! en itekkää tajuu mitä porukka ragee, koska en suurentele mitenkää asioita ja rehellisesti kerron mun ajatuksia. oks siin muka jotain pahaa? Joo, lähen siis ens vuonna vaihtoon kanadaan. Se on kyl viel vaiheessa, koulun kautta. Oon vaa pari kuukautta, ku suoritan mun työssä oppimisen siellä! mut kuitenkin oon iha innoissani siitä(: ps, lupaan tuua tuliaisia sulle hihi!

  VastaaPoista
 19. Nimco Sisko vaikka sinulla ei ole huivia päässä silti tässä sinulle ensinäkin tervehdys "Asalaamu caleykum waraxmatullaahi wa barakaatu" After the greetings haluan sanoa, että olet luova kirjoittamaan ja on mielenkiintoista lukea ajatuksiasi eri aiheista. Olet varmasti sellainen tyttö, joka kertoo mitä on mieltä asioista välittämättä muiden mielipiteistä. Kunpa olisin voinut olla samassa kuolussa kanssasi, kun nämä ihmiset tekivät näin. Kenenkään ei kuulu joutua vainon kohteeksi varsinkaan sen takia että otit vain huivin pois!

  Kuitenkin mikä jäi kaihertamaan tässä jutussa ja kommenteissasi on se, että minulle jäi hyvin ristiriitainen kuva miksi siis lopulta luovuit huivista? Näytitkö kaikille niille jotka sinua kohtelivat kaltoin? Symboloiko huivi niitä joita vihasit? Tai lapsuudessasi kokemaa traumaa?

  Huomaan vahvasti kirjoitustyylissäsi ambivalenttisia piirteitä. " näytän Allahille sen uskon minkä voin tarjota sille" ja "mä rakastan allahia, uskon allahiin ja pelkään allahia" kaiken eniten kuitenkin ihmettelen tätä: " Suoristin hiukseni, laitoin mun tiukat farkut päälle" Sisko hyvä, miksi ensinäkin sinun pitäisi suoristaa hiuksesi jotta voisit täydentää tiettyä kauneusihannetta? Miksi et voi olla ylpeä siitä mitä luojasi sinulle on luonut? Eikö tämä jo ole alistumista, mutta vain muiden mielipiteille? Kun kapinoit kaikkein suurinta eli ALLAHIA vastaan valitettavasti?

  Sisko rakas, olkoon älyllinen matkasi kohti TOTUUTTA silmiä avaava ja sielullesi rauhaa suova.

  VastaaPoista
 20. sanoit koraanis ei lue et pitää olla huivi. miks naiset käyttää huivi? ja sanot maassa maan tavalla tuskin yksikin suomalinen pitää sua suomalaisena. sanoit et jumala on snaonu peitäkää ittenne se ei tarkota et sull ei olis huivi ja kävelsit kapell hamell se meinaa siitä et et jos on rintsikat ja stringi nii sit se on peitetty ja tossa äskösess kommas sanoit et en aliarvioi kettää oot sanonu ne jotka on kiusannu minuu nii heil on jääny koulutukset ja ne on siivoammas wcoi ja on keittiös. Mut jos joku näkee sua iha hyvi se voi luulla et oot ollu täsä ohjelmas ja oot häviny tota kisa http://www.google.fi/search?q=kauhu+keitti%C3%B6&oe=utf-8&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=fi&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1024&bih=629&sei=uJHOTurgLcvOsgb9p9WBDQ#num=10&um=1&hl=fi&client=firefox-a&rls=org.mozilla:fi:official&tbm=isch&sa=X&ei=1ZHOTuzaIdDFtAb9qMnIDA&sqi=2&ved=0CDcQBSgA&q=hell%27s+kitchen&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=3a1e603e4c0918a1&biw=1024&bih=629

  VastaaPoista
 21. Caleykum salam waraxmatullaahi wa barakaatu abaayo. Kiitos, yks kauniimpia asioita on hyvin esitetty mielipide. Kiitos siitä! Uskon täysin, että voi jäädä ristiriitanen olo, mutta tosiaan lopetin huivin takia niin monesta syystä. En usko, että on pää syytä. Vaan kaikkii semmosia pieniä syitä, jotka yhdistetty on isoja. Aluksi kun päätin ottaa huivin pois, ei ollut kyse siitä, että näyttäisin kellekkään mitään, että uskallan tai mitään. Mutta tottakai siitä tän kokemuksen jälkeen on muodostunut semmonen ''ylpeyden aihe'' Huivi symboloi mulle jotain pahaa, en tiedä miten selittää sitä. Mutta olin nähnyt 14 vuoden aikana niin ''epämuslimeja'' naisia, jotka kohtelee toisiaan ihan miten sattuu, juoruilee jne ja ''epämuslimeja'' tyttöjä, jotka valehtelevat itselleen, allahille ja myös kaikille, heittämällä huivin pois aina kun astuu koti ovesta ulos. En tykännyt siitä yhtään, jotenkin en halunnut kuuluu siihen. En osaa oikeen selittää ja älä ymmärrä väärin. Osittain luulen, että se on myös lapsuudessa koetun trauman takia, sillä se että minua aina pakotettiin laittamaan huivi 5 vuotiaasta asti, tilanteisiin joihin oikeesti ei olisi pakko olla niin tiukka asiasta. Esim kun olin päiväkodissa jouduin aina laittamaan huivin, cabaajan jne Kun muut lapset hilluivat alkkareissa. Tohon suoristin hiukset juttuun, sitä vaan, että kaikki meistä seuraa jonkinlaista kauneusihannetta. Toki olen tyytyväinen, siihen mitä Allah on minulle antanut, mutta haluan vanhaan tehostaa sitä minun näköseksi ja modernistaa sitä. Mun mielestä se ei oo alistumista, halusin vaan näyttää pretty thats all. Muitten mielestä ja myös mielestäni. Oon kuitenkin nainen(: Mä voin nyt vaan tokasta tässä, sulle ja kaikille jotka lukee mun blogia, että mun tarkotus ei oo mitenkään kritisoida islamia, allahin sanoja yms. Voi kuulostaa, siltä mutta ei oo tarkotus. Musta tuntuu, että kaikki kaartuu siitä, mikä tän tekstin idea on ja yrittää saada mun suusta ulos sen mitä haluaa. Ps, vielä semmonen, kaikkien meijän uskoa voi kritisoida ja voi arvostella jollakin tavalla. Mutta mun mielestä teijän pitäisi antaa ihmisten elää, tehdä virheitä, oppia siitä. Sitä kutsutaan elämäksi.

  VastaaPoista
 22. Säkään, et nyt tajunnut mun tekstejä. Lue uudestaan! Maassa maan tavalla, sillä tarkotan sitä, että kun on syntynyt Suomessa. Suhun tulee heti ripaus sitä länsimaisuutta. Se ilmenee eri tavalla puheella, huivittomuudella yms. Toi on vaan sun omaa kuvitelmaa, mun sanoista toi sun peittämis juttu. Toki sanoin että pitää peittää itsensä, ilman että sitä on määritelty miten. Mutta tiiät varmasti itekkin, että en laske pelkkien rintsikoitten ja stringgien laittamisen, itsensä peittämiseksi. Jokainen tietää sen, maalaisjärjellään. Tottakai, vähän aliarvioin niitä jotka teki mun elämästä tuona päivänä. A living hell! Ja tosiian toi koulutuksen jääminen jne, niin se on täytttä faktaa. Näin kävi tänä päivänä, enkä mitenkään oo keksiny sitä.

  VastaaPoista
 23. Tarkotin, sillä että Karma is a bitch(:

  VastaaPoista
 24. Ehkä tää oli virhe, ja jonain päivänä alan taas käyttämään huivia. Ehkä en, mutta se jää sen päivän murheeksi. Odotan vaan sitä valaistusta, joka saa minut ymmärtämään tätä huivijuttua taas. Jos mun äiti pystyy hyväksyy mut tämmösenä, luulin teijänkin pystyvän siihen. Ja jos yhtään tunnette äitiini, hän on tosi tosi tosi uskovainen.

  VastaaPoista
 25. Nimo, nostan sulle hattua. Oot tyrmäävän kaunis ja sä et yritä sopeutuu massaan. Uskallat olla erilainen, mitä ihmiset susta olettaa. Älä lannistu siitä mitä ihmiset sulle tänne kommentoi, ne kokee sut uhkana. Kun oot niin avoin mielipiteilläsi. Oot aivan upea, jos olisin mies. Ottaisin sut vaimokseni!

  VastaaPoista
 26. yooooooo lisnnn upp BITCHHH yuu dont noee me imm thee baddestt bitchhh out er u gehh meee im heariinn ur a top DHILLO inn finlanddd ?? any wayss checkk diss if i catch u slippin on roadd ur pisssssssssedddddddd may allah b with u u fattt assss uglyyyy beatsss mother fuckinn HOE! snm

  VastaaPoista
 27. salam alekum sisko ma kannustan sinua jollain tavalla, mutta sulla on viela paljon opittavaa elamassa. Elama ei ole naita ihmisia varten vaan elama on kaikkea muuta plus uskonto. Mina haluan ottaa sinuun yhteytta? ja hei naille ihmisille ketka tulee haukkumaan tanne siksi, etta sinun kohallasi tama on noloa? tama ei kuulu sinulle? miksi tulet haukkumaan? onko haukkuminen IslamiA? sina olet oma itseasi, rukoilen sinun puolesta.

  Brother from saudiarabia.

  VastaaPoista
 28. (: hahahah, u are dude so fucked up. Who the fuck do u think u are to critize me. I may be the biggest bitch in finland, but u are nobody. I MEAN NOBODY, u are a dead loss. So i think u should get a life rather than jodge me of something that u dont even know about. So screw u and ur hole stupidity.

  VastaaPoista
 29. aleykum salam, tottakai kaikilla meillä on opittavaa tässä elämässä. Oon vasta kuustoista ja en välttämättä tiedä kaikkea, mutta kuitenkin aika paljon. Niimpä, ja tää on täyttä bullshittia, et ihmiset tulee kertoo allahista mulle, kun heidän joka toinen sana on ''vittu''. Ketä ne on mua arvostelee, se on jumalan työ, ei heidän. kiiitos(:

  VastaaPoista
 30. Luin jotain kommentteja ja aloin miettii et jos Allah sanoo "peitä ittes" niin kuka on määritellyt sen, mitä sillä tarkoitetaan kirjaimellisesti? ei ainakaan allah oo asettanu tiukkoja sääntöjä? meinaan ,että mistä tietää mitä sillä tarkoitetaan, uskonnoissa on hienoa eettä saa itse tulkita uskontoa! "peitä ittes" voi tarkoittaa muutakin kuin fyysistä verhoutumista burkhaan!

  VastaaPoista
 31. Toi on iso kysymys, jonka vastauksen tietää vaan allah. En voi muuta sanoa(:

  VastaaPoista
 32. on syntyny suomes mu pitää käytäydy ku suomalaiset toi on aika outo touhu mu mielest tiet sen iteki jos halut käytäydy ku suomalaiset miks et mee bb:n? jos sanot et mu nolottaa tai jotai nii se ei o maass maan tavall maas maan tavall meinaa siitä et ei välitä mistään uskonnost jne muist se rakas sisko

  VastaaPoista
 33. ''muutenkin mun huivittomuuten voi vaikuttaa se, että ollaan euroopassa ja jotenkin iskee semmonen maassa maan tavalla vimma'' Ekaksi, en oo väittäny et pitää käyttäytyy ku suomalaiset, sanoin noin. Ja se tarkottaa, että ihan missä vaan oot se vaikuttaa suhun. Esim jos oot kiinassa, suhun alkaa tulee automaattisesti semmonen vimma et pitää saada nuudelia jne. Muutenkin et voi rakas sisko yleistää, et kaikki suomalaiset ois samaa tasoo ku beebeessä, siihen hakee just semmoset ihmiset joita kiertäisin kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt olet itse BB:ssä. Niin ne vaan mielipiteet muuttuu. :D

   Poista
  2. VOI EIIII!! Huivi poissa???!!!!! Sinne meni kymmenen neitsyyttä ja taivaspaikka. MINÄ HAISTATAN TEILLE USKOVAISILLE VITUT! Nimo tekee just niinku hän haluaa.

   Poista
 34. No tossa su kuvieperusteell sieki kierät aika kaukaa ja toi su maass maan tavall onteko syy sano suoraa et oot kyllästyny islami usko se helpottaa su selityksetja tiedoks vaa tääll europaass ihmiset kääntyy muslimiks joka pv ja me käänytää kristityiks,juutalaiseks, budhaks jne jote paras selitys olis et sanoisit oot kyllästyny islami jne ja allah ei o auttanu mua missään ehkö toi on su pointtis

  VastaaPoista
 35. Mutku en sano niin, koska en tarkota sitä. En aijo antaa sun pistää mulle sanoja suuhun. Mua ei kiinnosta tajuutteko mun poittia tai oks teijän mielestä siin mitään järkee. Tiiän ite ihan hyvin mitä haen ja tiiän et siin on järkeä. En oo kyllästyny islamiin, miten voit olla kyllästyny semmoseen johon oot uskonu pienestä asti. Like it or not, jossain vaiheessa elämää alat kyseenalaistaa asioita, ehkä tää on vaan se vaihe.

  VastaaPoista
 36. Sitä vaan, et oon ollu sunkaa samas koulus just näinä aikoina. En oo kyl koskaan tienny, et se mitä ne susta puhu ja tällee satuttais sua näin paljon. Muistan niin hyvin sillo ku näin sut, olit ihan paskana. Susta huomas et olit itkeny. Mut joo, mun pointti oli, että mulle oot ku sankari ku oot noin uhkarohkea. ps, älä välitä noista ihmisistä, ne on vaan niin kateellisisa sulle, ku uskallat poikkee siitä ''normaalista''

  VastaaPoista
 37. hahahhaha mist myö olla katellisi? aika tyhmä komma tolt klovnilt

  VastaaPoista
 38. en tosiaan tiiä mistä ootte kateellisii(: ihan sama ootteko vai ette, mut voisitte nyt pitää päänne kiinni ;)

  VastaaPoista
 39. Ensinäki mun mielestä toi on niin älyttömän upeeta et uskallat olla oma ittes ja et välitä mitä muut sanoo. Se on oikein, jokaisen pitäs olla oma ittensä eikä tulla pakotetuks mihinkään!Se joka kirjotti tän ''huivi symboloi sitä että nainen / tyttö on muslimi'' <- WRONG! koraanissa sanottiin että naisen pitää peittää itteensä, tarkottaako toi hiusta/päätä?? EI TODELLAKAAN! peittää itseään meinaa että pukeutuu kunnolla, kunnioittaa omaa vartaloaan! Se että käyttää huivia ei tee ihmisestä muslimia, mulla on tuhat muslimi kaveria jotka ei käytä huivia mutta silti on muslimeita, mm kosovolaiset, bosnialaiset, serbialaiset ja jopa suomalaiset jotka on muslimeita. Se että elät koraanin mukaan ja elät oikein, ja pääasia, että uskot allahiin, se tekee susta muslimin, eikä se että käytät huivia. Älä yhtään välitä mitä muut sanoo susta, jonain päivänä noi paskanpuhujat tekee susta vaa vahvemman, ja usko pois osa noista on kateellisia että oot noin rohkee ihminen! KEEP IT UP!

  VastaaPoista
 40. oi kiitos(: tota samaa oon yrittäny ihmisille selittää, mutta kaikki vaan jauhaa että kuinka paha ihminen oon. Oon oikeesti täysin sunkaa samaa mieltä, ihmisten pitäis vaan avaa silmät ja face the reality.

  VastaaPoista
 41. Assalaamucaleykum warahmatullaahi wa barakaatu,
  sisko hyvä, jos koet olevasi muslimi tulisi meidän kaikkien vastaanottaa sinua muslimina. Lisäksi ANONYYMIT, jotka moittivat Nimoa isku xishooda ette ole Allah ja vain Allah voi tuomita ihmistä. Sekin voi tapahtua tuomiopäivänä tai maanpäälle, vain kaikkitietävä Allah tietää.

  Nimo olen selaillut ja perehtynyn blogiisi.Oletan, että teksitisi on tosi ja niinhän se menee, right? Olet kirjoittanut tupakan poltosta, alkoholin juomisesta sekä useampien miesten tiirailusta. Kahessa ensimmäisessä satutat itseäsi, esim. tupakan poltosta seuraa kunnon ja hengitystahdin heikentyminen ja alholin juomisessa menetät kontrollin itseesi, jolloin seuraukset ovat vakavia. Tiedäthän, että uskonnossamme Allah on luonut säännöt meidän suojelemiseksi ja pahuudelta loitontamiseksi. Miesten tiirailusta menetä kallisarvoisen neitsyytesi.Kaikesta edellä mainituista ei seuraa ainakaan hyvää, tiedäthän?

  Asia erikseen on taas edellisessä kommentissa oli joku sanonut: "peitä itsesi!" ja jälkikäteen vastasit: "en kulje alastomanokaan" .Naisen vartolon muodot ei tulisi havaita, sitä tarkoittaa peittäminen.Säästyt miesten/poikien huomiolta.

  Huomaatko loppujen lopuksi Allah suojelee meitä mielipahalta ja ylipäätään pahuudelta. Tähän tilaan meidän kaikkien tulisi pyrkiä :)

  VastaaPoista
 42. Tänään vasta löysin sun blogin,vaikka monet kaverit on tästä puhunutkin. Mä rakastan ja arvostan tollasia ihmisiä jotka uskalataa oikeasti olla sitä mitä on!! Oon niin ylpeä susta!! Ja uteliaisuudesta kysyn et miten sun vanhemmat suhtautu ihan alussa tähän sun huivittomuuteen?

  VastaaPoista
 43. Luin sun juttus suosikki lehdestä ja arvostan sua oikeesti tosi paljon! Uskallat olla oma ittes, vaikka sun uskonto onki vähä monimutkanen juttu.

  Ps. Tiiätkö mitään Kurdeista tai niinku onks niil samanlainen Islam usko ku muillaki, vai onks se jotenki tiukempi? Ja miten se on tiukempi jos on?
  Aattelin kysästä sulta, kun tiiät varmaan Islam uskosta aika paljon, ja oisin tosi kiitollinen jos vastaisit mulle (jos tiiät vastauksen. :)

  VastaaPoista
 44. Moi!:)
  Huomasin sun juttus suosikki lehdes ja aattelin sit kattoo sun blogii ja tykkään kyl paljo!:D Sitte halusin tulla kommentoimaan tätä huivi-juttuu...mä oon siis ite kosovolainen muslimi ja en käytä huivii eikä kosovos melki kukaan muukaan käytä toosi harva käyttää. Ja vaikka mä en käytäkään ni en mä tunne itteeni mitenkään huonoks muslimiks. Ja mun mielipide tästä huivista on se et oikeestaan oman maan kulttuuri vaikuttaa siihen, myönnän etten oo lukenu koraanii mut mun äiti on lukenu jonki verran ja on kertonu et joo siin lukee et naisten pitää peittää ittensä, mut ei lue et huivia pitäs käyttää!! Must tuntuu et miehet käskee tekee nii ei koraani. Täs vuosien mittaa on tullu tälläsiä feministisiä ajatuksia mut oikeesti mä en siedä sitä et miehet määrää kuinka naiset pukeutuu!!! Must on OK jos joku käyttää huivia ei se mua häiritte mut ei mun mielestä tarvi tehä siitä mitään isooo numeroo jos yhtäkkiä ei käytäkää!!
  Oot kyl tosi rohkee et uskalsit ottaa huivin pois:)
  Hyvää jatkoo sulle jatka samaan malliin!!!:)

  VastaaPoista
 45. Blogi meni lukulistalle. Itse suorastaan inhoan kaikkia uskontoja, koska ne on mun mielestä kaiken pahan alku ja juuri, vaikka antavatkin olettaa ihan muuta.
  En nyt kuitenkaan siitä paasaa sen enempää, alkoi jo tuonkin vähän kirjoittaminen ärsyttää. :D
  Itse kuitenkin ilmeisesti olet uskovainen, vaikka käytätkin omaa päätäsi esim. tämän huiviasiankin suhteen, etkä kulje massan mukana sokeasti uskoen kaiken mitä käsketään. Se on hienoa.

  Suosittaisin kuitenkin näitä eräitä henkilöitä miettimään: Jos kaikki kerran ovat jumalan (allah, spaghettihirviö, budha, what ever) edessä yhdenvertaisia, miksi miehet eivät joudu alistumaan samanlaiseen kohteluun kuin naiset? Miksi naiset eivät saisi itse päättää asioistaan ja pukeutumisestaan, jos allah kerran on se, joka tuomitsee.

  VastaaPoista
 46. Mun mielestä on paskaa että naisten pitäs peittää ittensä hunnuilla ja kaavuilla. Naiset on kauniita, fakta on se että only niggas got the _ass_, jos on saanu geeneistä jotain niin hienoa ni miks peittää se? En tiiä onko jossain uskonnollisissa kirjotuksissa sanottu et naisten pitäs peittää ittensä? Vai onks se asia vaan käsitetty sillä tavalla et naisten pitäs peittää ja asiaa ei voida käsittää muulla tavalla koska aina on ollu niin? Mä ainaki aijon vaalii tasa-arvoo, mun mielestä se on väärin että joissain maissa naisilla ei saa olla muka tuloja? ei saa käydä töissä? mietin vaan että miks vitussa ei sais? naiset saa olla itsenäisii ja niin pitääki ! saatto mennä lopussa vähän ohi asian mut niin välillä käy ; D

  VastaaPoista
 47. Tiiän et tää on vähä vanhempi postaus, mut oli pakko tulla sanoo että arvostan ja kunnioitan sua - kun uskallat tolla tavalla "kapinoida" (enkä meinaa että kapinoisit kapinoinnin vuoksi vaan ihan siitä syystä ettei ole oikein että naisten pitäis peittää ittensä.
  Eiks peräti koraanissa kyseinen kohta oo niin että se ei mitenkää erikseen edes koske naisia, vaan ihan kaikkia muslimeja - joten miks muslimi miehet sit sais kulkee lähestulkoon tavallisissa vaatteissa?
  Anonyyminä laitan tän viestin ku on tunnuksienn salasana hallussa mut tiiän sut muutaman ihmisen kautta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin siis tunnuksien salasana hukassa, korjaan..

   Poista
 48. Eilisen Islam-illan jälkeen oli pakko etsiä sun blogi! Vanha postaus tai ei, mutta pakko kommentoida. Sulla on oikeesti oikeanlaista aennetta. Mun mielestä ihminen joka yrittää esittää uskovaista, vaikka haluaisi tehdä muuta on tekopyhä ja ansaitsee vähemmän kunnioitusta, kun ihminen joka ottaa sen huivin pois jos siltä tuntuu. Mä oon bosnialainen muslimi ja mut on kasvatettu hyvin modernissa perheessä ilman, että uskonnolla on kovinkaan suurta merkitystä. Ollaan siis enemminkin tapa muslimeja, kuten varmaan koko Balkanin alueen muslimit (myös ne kosovolaiset jotka sua kiusas). Ja voin sanoo, että jos itse joskus innostuisin laittaa huivin päähän niin kokisin saman kuin sä, mutta käänteisenä: kiusausta ja en todellakaan olisi hyväksytty mun maassa ja elämässä. Mutta sen halusin tuoda vaan esiin että meitä on monenlaisia ja kaikkien pitäisi antaa harjottaa uskontoaan ja elää elämäänsä just niinkun se ihminen haluu. Ja siitä sulle pointsit! :)

  VastaaPoista
 49. As Salaamu Alaikum sisko. Katsottuani eilen Islam- illan oli heti pakko tulla kurkkaamaan tänne sun blogiis. Täytyy tässä heti aluksi sanoa, että oli aika rohkeata uskaltaa ottaa huivi pois. Minusta olisi paljon parempi ottaa huivi pois kuin pitää se päässä vain esittääkseen muille. Mielestäni voisit kuitenkin alkaa harkita huivin käyttöä uudelleen, sillä se on melko tärkeä osa islamia.
  Kuitenkaan huivin käyttö ei ole yhtä tärkeätä kuin oma käyttäytyminen islamin mukaisesti ja sisäinen usko Allahiin ym sekä tietysti se, millaisen kuvan antaa itsestään musliminaisena.

  P.S oon nähny sut viimevuonna ku tultii luokan kaa tutustuu teijän kouluu ja olin sellane "mulatinvärinen'' huivipäinen tyttö jos mitenkää muistat

  Mutjoo hyviä jatkoja sisko ja Allah olkoon kanssasi. <3

  VastaaPoista
 50. Hhahahhaha ma xisaabkiii ayaa weysey hahahhahha sisko eurogangas mä ompelen sulle hijaaab

  VastaaPoista
 51. Fiksu, kaunis Nimo <3 Älä anna tyhmien ihmisten masentaa. Itse olen suomalainen muslimi, mutten käytä huivia. Muille ihmisille ei kuulu yhtään mitä vaatteita puen päälleni. Olen vastuussa vain Jumalalle.

  VastaaPoista
 52. Sinne meni kymmenen neitsyyttä ja taivaspaikka. Go Nimo!

  VastaaPoista
 53. Mä tiedän, että tää on tosi vanha teksti, mutta päädyin nyt tänne. Mä olen Kosovolainen ja oon tosi pahoillani siitä, että kossut on sua pilkannut. Mä itekin jouduin valitettavasi käymään Keski-Espoon koulua jonkun aikaa ja inhosin sitä yli kaiken. Oon kossu, mutta kossut silti vihas mua, koska olin niin erilainen. Mä häpeän välillä tosi syvästi ja tuntuu siltä, et tekee mieli vajota maan alle ku kuulee kaikkee shittii.
  MUTTA, siirrytään sukujuurista muuhun. Mullakaan ei ole huivia, eikä ollut pitkään aikaan kellään mun perheestä. Me ollaan uskovaisia kaikki, ja muutama vuosi sitten mun sisko ja äiti päätti alkaa käyttämään huivia. Mä en itse henkilökohtaisesti voisi käyttää sitä, koska en haluaisi häpäistä sitä. Tiedän, että en oo valmis siihen ja toivon, että Allah ymmärtää tämän. Hän on luonut meidät kaikki ja hän varmasti tietää, mitä me ajattelemme ja ymmärtää meitä, antaa anteeksi. Siinä, että sulla ei oo huivia ei oo mitään väärää. Mun mielestä huonompi olis jos sulla olis huivi, mutta sitte tissit näkyis paidasta ja stringit kuvioituis ja kädet näkyis ja hiuksetki kyllä puoliks tulis sieltä huivin alta. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

  Voimia :)

  VastaaPoista