tiistai 10. joulukuuta 2013

Miten välttää oudot kohtaamiset?

Mä kävelin tänään juna-asemalla, ja huomasin vanhan tutun jonka kanssa ei olla pitkään aikaan puhuttu. Siinä välttääkseni katsekontaktia tartuin niin saatanan älykkääseen puhelimeeni ja esitin etten huomannut. Hetken päästä mua rupes naurattamaan, kun ajattelin että kuinka säälittävä olen. Miksi en vain mennyt moikkaamaan? Siksi koska tiesin, että se olisi ollut niin vaivalloista pakkopullaa kummallekkin. Tiedättekö ne hetken kun väkisin täytyy kysyy mitä kuuluu vaikka ei oikeasti kiinnosta vastaus? Halusin välttää juuri sellaisen momentin. Kotona rupesin miettimään - miten tätä voi välttää muullakin tavalla?

1. Sido kenkiäsi
Huomaat, että joku ihminen kävelee sinua vastaan jota et juuri sillä hetkellä haluaisi nähdä. Ei hätää, kumarru ja rupee sitoo kenkiäsi. Tämä ihminen itsekkin välttääkseen teidän keskustelua todennäköisesti kävelee sinun ohi, ja voit onnellisesti jatkaa matkaasi ilman että sinulla olisi huono omatunto. Jos tämä ihminen tulee kysymään jälkeen päin, että näki sinut, voit rehellisesti sanoa ettet huomannut häntä. Sillä olithan kiireisenä tuijottamassa kengän nauhojasi jotka juuri sillä hetkellä täytyi sitoa.

2. Sinulla on kamala kiire
Huomaat äitisi ärsyttävän kaverin kaupungilla, ja viimeinen asia mitä haluat tehdä on keskustella hänen kanssa maailman turhimmista asioista kuten vessapaperin elämästä. Ei hätää. Tervehdi ystävällisesti, ja ennenkun hän rupeaa avaamaan suutaan niin ilmoita että sinulla on ihan älytön kiire junaan vaikka et ole edes menossa junaan. Helposti pääset eroon tilanteesta, ilman että mielenterveytesi vaurioituisi tämän ihmisen tarinoilla. Hymyile ja näytä kiireiseltä kun kävelet pois. Jos haluat olla erityisen mukava, niin heilauta kättäsi hyvästin merkiksi.

3.Tuijota henkilöä oudosti hymyillen
Huomaat jonkun vanhan poikaystäväsi, jonka kanssa olette vielä ''kavereita'' mutta et halua oikeen keskustella hänen kanssa. Todennäköisesti poika kertoisi sinulle kuinka hänen elämänsä on mahtavaa, ja on jo löytänyt uuden ja sinä samaan aikaisesti syöt aamupalaksi suklaamuroja ja katsot Paavo Pesusientä. Ei hätää, tuijotat vaan häntä. Älä missään nimessä lopeta. Tuijota niin kauan, että poika tuntee olonsa perunaksi ja haluaa vaan pyöriä pois edestäsi. Mä ehdottomasti suosittelen tätä erityisesti poikien kanssa. Älä huoli vaikka poika luulee sinua hulluksi tämän jälkeen, koska ainakin pääset eroon siitä ikuisesti.

4.En kuullut sua
Huomaat ärsyttävän entisen luokkalaisesi, josta et ole ikinä oikeen pitänyt mutta tämä tyttö kumminkin rakastaa sinua edelleen vaikka ette ole puhuneet pariin vuoteen. Tyttö huutaa nimeäsi ostoskeskuksessa, parhaiten pääset eroon kun esität näkymätöntä ja myöhemmin kuittaat asian sillä että et kuullut häntä. Näin pääset eroon siitä, että tämä tyttö olisi kertonut sinulle kuinka ihanaa oli kun isi osti hänelle uuden auton. Eikä sinulle tule niin paha mieli omasta Nissanista.

5. Piiloudu
Mä voin rehellisesti kertoa, että näin vanhan opettajani Prismassa pari päivää sitten. Itselläni oli päällä ehkä nyhjäsimmät vaatteet ikinä, ja olin vaan tulossa ostamaan askin röökiä. Koska minähän olen niin ihana ihminen etten juuri sillä hetkellä kyseisen biologian opettajan(-joka yleensä saarnasi minulle tupakan vaaroista nuorempana) halunnut nähdä niin piilouduin hyllyjen väliin. Kokoajan jouduin liikkumaan toiselle hyllylle, koska juuri sitä saatanan hernekeitto tölkkiä mitä hän tuli etsimään ei sattunut löytymään. Kaiken lisäksi jouduin odottaa kauan ennenkun opettaja lähti kaupasta, sillä en hänen edessä halunnut ostaa tupakkaa. Kannatti kyllä piiloutua, nyt hänellä on mielessään se ihana 14-vuotias Nimo jonka pahin pahe oli se että piirsi pulpettiin.
xoxo:Nimo

9 kommenttia:

 1. Haha, tää oli kyllä hauska! :D Jokainen on joskus kokenut tuon saman tunteen. Kun joku on tuttu, mutta ei sitten kuitenkaan tuttu... tai ei ole enää mitään puhuttavaa. :/

  VastaaPoista
 2. "Tuijota niin kauan, että poika tuntee olonsa perunaksi ja haluaa vaan pyöriä pois edestäsi" :DDDDDDDDDDDDDD hahah ei helvetti täytyy koittaa!

  VastaaPoista
 3. Miks teillä somaleilla on tommoset paksut huulet?

  VastaaPoista
 4. Tykkään niin lukee näitä sun juttuja! Kirjotustyyli on tosi hauska ja huumori kohillaan! Lukisin mielellää enemmänki! :))))

  VastaaPoista
 5. Voi myös katsoa sitä toista, tervehtiä ja jatkaa matkaa sen enemmittä puheitta.

  VastaaPoista
 6. Nimo, ekaa kertaa luen sun blogia ja piti heti kommentoida. Hyvin kirjoitettu juttu, ja jos kukaan enää koskaan epäilee sun suomalaisuuttaa niin voit näyttää heille tämän jutun. Missään muualla maailmassa ei tehdä niin suurta ongelmaa moikkaamisesta kuin suomessa. Muualla vaan moikataan ja jatketaan matkaa. Joten oot kyllä definitely Finnish =)!

  VastaaPoista
 7. Samaa mietin, että eipä siitä nyt tarvitse niin suurta ongelmaa tehdä. En tiedä onko kyse suomalaisuudesta niinkään vaan ehkä ennemmin vain nuoresta iästä. Voi myös olla, ettei se biologian maikka nyt olisi niin kauheasti yllättynyt siitä että täysikäinen ostaa röökiä.. aikuiset tekevät mitä tekevät :)

  Sinänsä mukava kirjoitustyyli ja nuoruus ja raikkaus paistaa näistä jutuista. Hienoa ettei sulla olekaan kiire "aikuistua" siten kuin mitä moni luulee sen tarkoittavan, kuten pariutumista kiireellä. Tuollainen ajattelu on paljon aikuisempaa ja itsetunto näyttäisi olevan erittäin hyvällä pohjalla. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 8. You indeed are a 'girl with attitude'! Tiukkaa tekstiä, tykkään sun tavasta kirjottaa! "Todennäköisesti poika kertoisi sinulle kuinka hänen elämänsä on mahtavaa, ja on jo löytänyt uuden ja sinä samaan aikaisesti syöt aamupalaksi suklaamuroja ja katsot Paavo Pesusientä." Ihan parasta :'D Liityn oitis lukijaksi ;) Täytyy muuten kokeilla tota tuijotuskikkaa...

  VastaaPoista
 9. Hauska juttu! Näitä tilanteitahan käy kaikille. Kirjoitat hyvin!

  VastaaPoista