tiistai 26. marraskuuta 2013

Vihaan mun sukupolvea

Mä haluun jakaa teidän kanssa asian mikä on pyörinyt mun mielessä viime aikoina ihan liikaa. Ajatus lähti yhdestä vaivattomasta baarireissusta kavereideni kanssa. Istuttiin peilin edessä rivissä ja laittauduttiin iltaa varten. Mä oon aina sanonut teille, että mä olen aika poikamainen - ollut koko elämäni. Mä en ole sellainen tyttö, joka viihtyy vähissä vaatteissa, kun taas jotkut mun ystävät on täysin mun vastakohtia. Ei mua haittaa, sanotaankin että vastakohdat täydentää. Laitoin valkoisen London boy-merkkisen topin päälle, jonka kaula-aukko oli melko korkealla, kun välittömästi ystäväni tuli repimään paidan kaulavakoa alemmas niin että rintani näkyisivät paremmin. Kun asiaa kyseenalaistin, että miksi mun täytyy muka olla mahdollisimman vähissä, sain vastauksen - ''Nimo, pojat tykkää kun näkyy tissejä. Tajuutsä et mul ei ois ikinä niin paljon vientiä kun tällä hetkellä jos en näyttäisi tältä (viitaten omaa asua joka ei peittänyt puoliakaan sen perseestä ja tissit yletty korviin asti)'' Ystäväni nauroi perään, ja mäkin heitin siitä loppujen lopuksi vaan läppää. Uppouduin puhelimeeni, ja selailin twitteriäni kun silmiini iski kuinka moni nuori twiittaili seksiin tai alastomuuteen liittyen. Selailin Instagramiani ja huomasin kuinka pikkutytöt laittoivat kyynerpäät yhteen jotta pääsisivät näyttämään tissivakonsa koko maailmalle. Muistaessani myöhemmin illalla tämän kaiken totesin pääni sisällä - mä vihaan mun sukupolvea. 
 Antakaa mun selittää miksi. Kun mietitään monia vuosia sitten kun ihmiset kävelivät ympäri luola-asut päällä ja puoli alasti, se oli ihan täysin normaalia. Tämän jälkeen kumminkin maailma kehittyi, tuli ihmis-oikeudet ja muoti. Ihmiset pikku hiljaa rupesivat pukeutumaan oman tyylin mukaan. Me opittiin erottumaan sillä mitä me puetaan päälle, ja miltä me näytetään vaatteilla. Musta kumminkin tuntuu, että tänä päivänä me lähdetään tosta pointista ja palataan takaisin alkuun. Mä ymmärrän, että miksi ihmiset tänä päivänä hilluvat ympäri kaupunkia vähillä vaatteilla, näyttäen kaikki kehon osat jokaiselle ihmiselle joka kävelee vastaan. Yksinkertainen vastaus löytyy kun katsoo viihde-alalla pyöriviä julkkiksia, joita mun ikäiset ja nuoremmatkin ihailevat. Meillä on julkkiksia, jotka esiintyy musiikkivideoissaan alasti ja jokaisessa biisissään laulavat seksistä. Meillä on lapsia, jotka ihailevat juuri näitä julkkiksia, jotka antavat kuvan, että mitä vähemmän tytöllä on päällä sitä halutumpi tyttö on. Mitä tapahtui ihmisyydelle, luonteelle ja sisäiselle kauneudelle? Mua harmittaa niin paljon, että yhteisöpaineet tänä päivänä vaan yrittää riisua meitä kaikkia. 
 Mä haluan muistuttaa itseäni, ja meitä muita kaikkia, että mä en halua, että kukaan rakastaa minua siksi että mulla on kivat tissit tai perse. Mä en halua, että kukaan poika vie mut kotiin vaan esitelläkseen sänkynsä. Vielä surullisempaa on se, että ystäväni sekä moni muukin tyttö joka on samaa sukupolvea kuin minä ajattelee samallalailla kun minä. Miten luulette, että kukaan arvostaa sinua sisäisen kauneuden takia, kun ainoa mitä susta näkyy on ulkoinen kauneus. Mä haluan vaan muistuttaa teitä kaikkia twerkkaamaan itsenne takasin tähän maan päälle, ja muistamaan että arvostakaa itse itseenne ihmisenä. Ystävälleni haluaisin vielä sanoa, että mä oon mielummin yksin onnellinen omatuntoni kanssa kun annan kenellekkään itsestäni halvan kuvan vaan saadakseni poikien huomiota. Terveisiä Lontoosta, pian palaan takaisin Suomeen ja pääsen kirjoittelemaan enemmän.
xoxo: Nimo

20 kommenttia:

 1. Ihanaa, oot palannu! :D ja oon nii samaa mieltä siitä, että vaatteet on ihmisille ongelma, monet meidän sukupolven tytöt pukeutuu jopa melko halvasti. Ei oo mitää kammottavamman näköstä ku toppi liian alhaalla niin, että pitsiset bombshell liivit vilkkuu :s

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä krijoitus!
  Mä olen huomannut samaa ongelmaa kuin säkin, eli joillain nuorilla naisilla ja jopa ihan nuorilla tyttösillä on paineita näyttää seksikkäältä ja kauniilta, jolloin sitten vedetään päälle mahdollisimman pikkuruiset ja paljastavat vaatteet. Sillä tavalla saa huomiota ja sillä tavalla media rohkaisee naisia käyttäytymäänkin, mainostamalla seksiä joka paikassa.
  Mua ei haittaa, jos joku kulkee pihalla minivaatteissa vaan saadakseen miesten huomiota. Se ei oo multa pois. Mutta mä tulen surulliseksi tällaisen ihmisen puolesta, koska selvästi huomaa, että hänellä on huono itsetunto ja ulkoinen kauneus tärkeämpää, kuin sisäinen. Onkohan tällaisella ihmisellä edes oikeita ystäviä?

  Itse saatan kulkea kesällä shortseissa ja topissa, en siksi että se näyttää seksikkäältä, vaan siksi kun on kuuma. Yleensä ottaen inhoan pitää liian paljastavia vaatteita, koska niiistä tulee halpa olo. On kivaa, että iihmisillä on oikeus pukeutua miten tahtoo, ja ulkona näkeekin mitä erilaisemmin pukeutuneita ihmisiä, esim. hoppareita, gootteja, tyylikkäästi pukeutuneita ihmisiä jne. Vaaatteet kuitenkin kuvastavat ihmisen luonnetta jonkun verran. Mutta se, että vaatteet vaan vähenee ja paljastaa mahdollissimman paljon huomion takia on jo surullista ja säälittävää :/

  Tänä aikakautena seksiä näkyy joka paikasta ja se luo ihan mahdottomat paineet nuorille, ja se on mun mielestä hirveää ja toivon, että se loppuu jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Mielettömän hyvä postaus! :)
  Mä en ees välttämättä haluisi, että mua arvostettaisiin pelkän kauniin ulkomuodon takia, sisäinen kauneus on paljon tärkeämpää! :)
  Mun mielestä on muutenkin tosi huolestuttavaa, että kaupungilla näkee välillä alle 12 - vuotiaita lapsia polttamassa tupakkaa ja tyttöjä, joiden tissit on puoliksi paidan ulkopuolella :(

  VastaaPoista
 5. Kävinkin jo Facebookissa kommentoimassa kuinka tykkäsin tästä, mutta sanotaan nyt vielä tännekin, hyvää ei voi kehua liikaa ;) Upea postaus, ja loistava herätyskin varmaan joillekin nuorille tytöille jotka luulevat että pelkillä tisseillä pärjää tässä maailmassa. Tämmöistä toivottavasti kuulee enemmänkin jatkossa, muidenkin suusta. Oot kyllä todellakin girl with attitude! Jään seurailemaan, ja odotan mielenkiinnolla tulevia postauksia ♥

  VastaaPoista
 6. Tää on niin asiaa! :)

  VastaaPoista
 7. Ei muuta ku että oot upea ♥

  VastaaPoista
 8. Here you have! Now being in London I imagine you understand English!
  Watch and enjoy.

  http://www.youtube.com/watch?v=tkpUyB2xgTM

  VastaaPoista
 9. Another doll test! What o you think?

  http://www.youtube.com/watch?v=YOHbtM9463c

  VastaaPoista
 10. Mutta sitten poseeraat kuitenkin blogikuvassasi itse jossain rintsikoiden tapaisessa? Ihan huomiona vaan että ainakin mun silmään sitä ei kovin peittäväksi kuvaksi voi laskea vaan ehkä päinvastoin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... kuitenkin näyttäen äärimmäisen classyltä ja tyylikkäältä ;) Siinä on kuule eroa onko joku vetänyt päälleen vain (hyvä jos mitään peittäviä) riepuja vai tyylikkään vaatekokonaisuuden joka paljastaa valikoiden ihoa :)

   Poista
 11. Hei,

  Et ole varmaan huomannut että Boylondonin logo muistuttaa "hieman" natsien tunnusta?

  http://www.huffingtonpost.co.uk/daniel-marriott/extremist-symbolism-in-fashion_b_1930025.html

  Siinä vähän tietoa aiheesta, en tule tänne väittämään ettet saisi kyseisiä vaatteita pitää, mutta kannattaa miettiä mitä kyseisen äärioikeistolaispuolue on aikoinaan tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Et ole varmaan huomannut että Boylondonin logo muistuttaa "hieman" natsien tunnusta?

   http://www.huffingtonpost.co.uk/daniel-marriott/extremist-symbolism-in-fashion_b_1930025.html

   Siinä vähän tietoa aiheesta, en tule tänne väittämään ettet saisi kyseisiä vaatteita pitää, mutta kannattaa miettiä mitä kyseisen äärioikeistolaispuolue on aikoinaan tehnyt.....Really? mees muualle pätemään natsi tunnustas. Miks aina pitää olla joku joka pätee jostain vaatteista musasta jne anna ihmisten pukeutua niin kuin haluaa! THX :)

   Poista
 12. Sulla on hurjan hieno asenne tähän asiaan. Tuun aina surulliseksi, kun kuljen tuolla kaupungilla ja näen, miten nuoremmat ja nuoremmat ihmiset ajautuu mukaan tähän sairauteen. Sellaiset tyypit, joiden pitäis olla vielä lapsia.

  Oon itse vasta aika viimeaikoina ymmärtänyt, että se, miltä mä näytän, ei oikeesti vaikuta mitenkään siihen, mitä ihmiset musta ajattelee. Ne tärkeät ihmiset, siis. Ne, joilla on väliä. Tästä "heräämisestä" saanen eniten kiittää sellaista poikaa, joka osasi kertoa mulle pitävänsä musta sellaisena, kuin mitä mä oon. Vasta heränneenä, saunahikisenä, oksennustautisena - millaisena vaan.

  Toivoisin joskus näkeväni, että nämä tuhannet ihmiset pääsis pois siitä ulkonäkökeskeisyyden kierteestä ja oppisivat katsomaan pinnallisuuden taakse. Että ne ymmärtäis, niin kuin sinä ja minä, millaset asiat on oikeasti tärkeitä. Ja aitoja.

  VastaaPoista
 13. kiitos sinulle kaikista sinun ajatuksistasi olen nyt ensimmäistä kertaa vastannut bloginpitäjän ajatuksiin tosin vain sen vaikutuksesta että luin nyt liitettä huomaan että olet älykäs tyttö ja et niele purematta mitään kunnioitettavaa sinussa on myös sinun totuudellisuutesi sinulla on kyky nähdä asioista niiden oikea puoli ja sanoa suoraan mikä on oikein ja mikä väärin kunpa maailmassa olisi enemmän sinun kaltaisiasi ihmisiä uskon että maailma olisi parempi paikka elää ja olla jos kaltaisiasi ihmisiä olisi enemmän itse olen helsinkiläinen mies ja haluan kannustaa sinua jatkamaan oikeaksi havaitsemallasi tiellä olen myös tunnustava kristitty ja minulle se että ihminen puhuu totta ja puuttuu havaitsemiinsa epäkohtiin ja epäoikeudenmukaisuuteen ja vielä uskaltaa kirjoittaa sellaisistakin asioista joista jotkut tietämättömät ja ymmärtämättömät ihmiset voivat suuttua tai loukkaantua se on minulle osoitus siitä että olet älyllisesti ja hengellisesti erittäin kehittynyt huomaan kirjoitustesi perusteella että olet ajatellut asioita hyvin syvällisesti ja perusteellisesti toivon sinulle kaikkea hyvää ja kaikkivaltiaan suojelusta ja varjelusta lopuksi vielä sanon että ihonvärillä ei ole mitään merkitystä sinusta minä ainakin ajattelen että sinä todellakin olet kunnollinen suomalainen kunpa kaikki muutkin olisivat kun sinä äläkä koskaan lopeta kirjoittamista sanon tämän siksi että sinä kirjoitat totuuden mukaisesti myös niistä asioista joista joidenkin mielestä ei saa kirjoittaa omana ajatuksenani vielä totean että taivaan alla ja maanpäällä ei ole mitään mistä ei saisi tai voisi kirjoittaa päinvastoin jos jotkin asiat ovat niin että niistä pitäisi vaieta niin juuri ne asiat pitää tuoda päivänvaloon että kaikki voisivat sanoa oman mielipiteensä niistä asioista koska totuus mielestäni on se että jos jollain on jotain salattavaa hän pitää sitä asiaa sellaisena että se ei kestä päivänvaloa ja jos joku asia ei kestä päivänvaloa on ilmiselvää että siinä asiassa on jotain vääryyttä tai vilppiä sanon vielä itsestäni etten kuulu mihinkään kirkkokuntaa tai seurakuntaan pyrin saamaan henkilökohtaisen suhteen jumalaan ymmärsin että olet muslimi niistä asioista en tiedä paljoa mutta voin vakuuttaa sinulle että me kristityt ajattelemme että jumala on yksi ja ainoa ei ole ketään toista herra on yksi ja ainoa toivoisin että tutustut uuteentestamenttiin 38 käännökseen se on luotettava se on pyritty kääntämään rukouksen hengessä suomen kielelle niin että se olisi mahdollisimman paljon alkuperäisten ensimmäisillä vuosisadoilla kirjoitettujen tekstien mukainen ja jumala itse on minulle kertonut että se on kelvollinen siunausta ja rauhaa sinulle viisas ja rohkea nainen toivottavasti saat hyvän elämän

  VastaaPoista
 14. Peukutus! Täällä samaa ajatusmaailmaa edustava :)

  VastaaPoista
 15. eiiiiiiiiiiii vittu

  VastaaPoista