keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kun sanot tahdon, liian nuorena


  Mä olen tästä aiheesta aikaisemminkin puhunut, tälleen tiedoksi niille jotka jälkikäteen haluavat tulla päteemään. Tuli kumminkin taas mieleen, kun selailin tota mun Facebookkia. Huomasin, että kuinka moni mun ikäluokkaa oleva tyttö/poika on nykyään kihloissa,avioliitossa tai avoliitossa. Mua ei oikeestaan kiinnosta ihmisten elämä, enkä haluaisi puuttua siihen, mutta se on tosi vaikeata kun sitä hierotaan naamaan. Mikä kiire kaikilla on aikuistua ja mennä naimisiin? Mä en ymmärrä. Tuntuu, että kaikki juoksee epätoivoisena etsien sitä oikeata kuin mikäkin känninen T-rex. Yrittäen rengastaa jokaisen miehen/naisen joka vähänkin tuntuu hyvältä. Mä ymmärrän sen, että kaikki haluaa tuntee rakkautta ja saada niitä perhosia vatsaansa, mutta jos se tarkoittaa sitä että mennään kihloihin/avioliittoon noin nuorena niin etsi niitä perhosia vaikka eläintarhasta.

Kihlaus on mulle lupaus avioliitosta. Avioliitto yleensä johtaa perheeseen tai toisin päin. Perhe on taas loppuelämän siinä. 18-vuotias, oletko oikeasti valmis tähän?. Tiedätkö oikeasti, että juuri tämä on se kenen kanssa noin nuorena haluat avioitua? Jos olet, niin onneksi olkoon sinulle ja mä toivon kaikkea hyvää teille. Mutta, jos sun syy kihlaukseen/avioliittoon on se, että olette olleet tietyn ajan jo yhdessä. Onko tänä päivänä parisuhteet vaan päivien laskemista? Mä en ymmärrä tätä logiikkaa, että täällä samassa maapallossa ihminen joka on saman ikäinen kun minä vannoo rakkauttaan ja loppuelämäänsä jollekkin toiselle ihmiselle. Samaaan aikaan, mä istun sisällä potkupuvussa ja heitän lapsellista läppää. Oonko mä se joka jäi jälkeen, vai onko kaikki muut vaan kiirehtinyt? Ihmiset suunnittelee loppuelämäänsä, kun mulla on jo vaikeuksia miettiä mitä teen huomenna. 

 Mä olen ihan varma, että tämä avioituminen/kihlautuminen nuorena on yksi niistä kaikista trendeistä jotka jyllää tällä hetkellä. Mun ikäiset ihmiset vertailee omaa parisuhdetta aina toisen parisuhteeseen. Ymmärrettävästi koska naapurin Liisa sai poikaystävältään Tiimarista ostetun rihkama sormuksen niin nyt sinunkin pitää saada. Vuoden päästä kasvetaan amis Jannen kanssa erilleen, ja kihlaus noin vaan unohdetaan. Niinkuin trendit, aina nousee joku pinnalle ja laskeutuu samantien alas. Mä kuulostan ehkä katkeralta, mutta mä en oikeasti ole. Mä tiedän että mä en olisi valmis avioliittoon tässä iässä, sillä mulla on vielä pari pokemonkorttia keräämättä. Sanotaan, että kaikille on se yksi ja oikea, mutta välillä musta tuntuu että mun oikea jäi rekan alle, koska sitä ei oo näkynyt pitkään aikaan. Vaikka se ilmestyisikin niin ei tarvitse kiirehtiä, koska jos se on se oikea. Mun pointtina nyt on, että rakkaat ikätoverit käyttäkää turvavyötä teidän rakkausvaunuissanne koska te meette ihan liian kovaa.
 xoxo: Nimo

36 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Arvasin että tulee edes yks tällänen kommentti ;)

   Poista
  2. Jospa himan laihtuisit niin voisi se onnikin löytyä. Polvet ovat jo linkussa ja takamus kuin valaalla.

   Poista
  3. Mitä mä just luin? Väitätsä tosissaan että vaan laihat löytää rakkauden? On kyllä maailman fiksuin ihminen ton kommentin takana.

   Poista
  4. siinäpä oli kypsä ja mieltä kohottava kommentti! kyllä jokanen löytää rakkauden olkoon sitten minkä tahansa kokonen. varsinkin nimo! mahtava persoona ainakin netin välityksellä. :)

   oon muuten aivan sairaan kateellinen sun ... sanotaanko vitun hyvälle itsetunnolle! missäs kuvauksissa kävit muuten tänään?

   Poista
 2. So true!
  Ja jännää et aina jos vähääkään kritisoi jotain, on automaattisesti vaan kateellinen muille :D

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvää tekstiä kirjotat, aina pitää muistaa että meitä ihmisiä on moneen junaan.... Nimimerkillä 18 v ja kihloissa jo pari vuotta
  Oon itekin huomannut että ihan kuin olisi jokin kilpailu meneillään, ketkä pääsevät kihloihin ja ketkä jäävät rannalle ruikuttamaan. Olen samaa mieltä kanssasi kihlauksen tarkoituksesta; se on lupaus, ei vain sormus jonka voi kyllästyttyään heittää pois. Ja totta sekin että suotta kiirehdimme liittoon, myönnän itsekin ettei arki eroa edellisestä vaikka sormus on sormessa, olisi sitä vielä pari vuotta odottaa... Mutta nyt on meidän parisuhteessa selvät sävelet ja tulevaisuus mietittynä, ja toivon että kaikki muutkin jotka menevät nuorena kihloihin, tekevät sen harkinnan jälkeen, itseään kuunnellen ja poissulkien muualta tulevan painostuksen ja kilpailun. :) tulipas pitkästi :D

  VastaaPoista
 4. eikös avoliitto tarkoita ennenmänkin yhdessä asumista samassa taloudessa, mutta ei olla kihloissa/naimisissa?

  "Avoliitto tarkoittaa juridisesti vahvistamatonta miehen ja naisen avioliittomaista yhteiselämää.

  Sanaa on noin 1970-luvun alusta lähtien käytetty tarkoittamaan tilannetta, jossa mies ja nainen asuvat vakituisesti yhdessä solmimatta avioliittoa."
  - Wikipedia

  Tällä siis ei ollu mikään tarkotus haukkua, sun kirjotukset on parhaita ja oon lukenu sun koko blogin läpi joskus kauvan sitte ja jäänyt seuraileen (:

  Oot mahtava persoona ja sulla on hyvät mielipiteet! Sun tekstei on mukava lukea, kiitos siittä (:

  VastaaPoista
 5. Hyvä teksti, oon ihan samaa mieltä sun kanssa. Nykyään etenkin kihlauksella näytetään, että seurustellaan ''tosissaan'' ja jos parin vuoden seurustelusuhteen aikana ei olla menty kihloihin, niin saatetaan tulla kyselemään ''Miksette oo kihloissa :OOO?'' Huh huh

  VastaaPoista
 6. Somputhan pakkonaitetaan suvun puolesta jo 10-vuotiaina. Eikös Muhametti itse mennytt Aishansa kanssa avioon jo tytön ollessa 9!
  Sompuille on tärkeää punoa penikoita maailmaan, että sossurahat juoksevat ja lapsilisät ynnä muut.
  Sompuilla on kumman paljon yh-äitejä , joilla on kymmenen kakaraa. Kuis se on mahdollista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi luoja sun kanssas, oliks tuossa kommentissa mitään järkeä? mieti jooko ens kerral kaks kertaa? :l

   Poista
  2. Tottahan se on, että sompuissa on yh-äitejä liian kanssa. Miten se allahuskossa on? Saako olla monta vaimoa, jotka sossu elättää? Eikö sen miehen kuulu ITSE elätää ne kakaransa.
   Kyllä vi**aa katsella noita tankkeja kulkemassa ja täyttämässä sekä äläwäbällään että kakaroitten rääkymisellä isot ruokakaupat.
   Hirveää huutometakkaa ja se haju on kaamea.
   Menevätkö naimisiin ollenkaan vai ovatko vain naimassa ja tekemässä niitä pentuja.
   Koko allahmullah tuntuu niin kummalle kaikkine omituisuuksineen . Elämme kuitenkin 2000-lukua. Naiset säkitetään ja kaapuhaamut lisääntyvät kuin kanit..

   Poista
  3. Jos asioista jaksaisi ottaisi selvää, eivät ne enää tuntuisi ehkä niin pelottavilta tai kummallisilta, eikä silloin tarvitsisi tulla anonyyminä omaa pahaa oloa ja tietämättömyyttään purkamaan jonkun blogiin. Sanoisinko, että melko surullista.

   Poista
 7. Jokainen varmasti tietää kohallaan mihin on valmis ja mihin ei. 14v ja kihlat ei kuulosta kovin syvästi harkitulta, mutta muutoin en kyllä nää iällä olevan merkitystä. On paljon pareja jotka on ollu peruskoulusta asti yhessä tai lukioajoilta, mm. mun vanhemmat ja hyvin toimii vielä tänäkin päivänä kun isä 50v ja äiti muutaman vuoden vähemmän :) Oon kanssa huomannu ns. kilpailua parejen välillä...

  VastaaPoista
 8. Voi vittu mä sanon oikeasti mikä sua vaivaa nainen . Oot sä kenties vähäälyinen! Ja toi rasisti kusipää.nimco eiks sul oo mitää sanotavaa !!

  VastaaPoista
 9. Onko se rasismia, jos sanoo asiat niin kuin ne ovat?

  VastaaPoista
 10. btw ootsä lesbo o.O

  VastaaPoista
 11. somppuhäät on ihanat ku kersoja on siellä sun täällä insALLAH mut haju on TOSIAA KAAMEE, poltattex jotai suitsukkeita aina himas päivät pitkät ja mikä vttu se on aina et kännykkä on sillee hunnun sisällä tiukasti? liian laiskat kädet??

  VastaaPoista
 12. jep tää on kyllä totta! mitä järkeä mennä kihloihin ja naimisiin näin nuorena jos ei olla edes kovin tosissaan ja kuitenkin erotaan jossain vaiheessa? sen kyllä ymmärrän jos tietää oikeasti että se toinen on se oikea ja sen kanssa aiotaan elää koko loppuelämä, sillä mun isosisko meni 18vuotiaana naimisiin ja uskon tosissaan että he ovat miehensä kanssa oikeita toisille ja tosiaan ovat loppuelämänsä yhdessä! Mutta miksi ihmiset menee naimisiin jos päämääränä on vaan ero? Monesti törmää sellasiin jotka ajattelee että "kuitenkin joskus erotaan"... mitä järkeä??? Jos menee naimisiin, niin eikö siinä luvata että ollaan loppuelämä yhdessä!! Miksei voida edes yrittää ja pyrkiä siihen, eikä heti ensimmäisen isomman riidan sattuessa erota! Ei vaan mee mun järkeen.

  Kiva blogi sulla, upeita ajatuksia, hienoa että uskallat tuoda ne julki!! Arvostan <3

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä on hirveetä lukee noita rasistisia kommentteja, koska vaikutat tosi ihanalle ihmiselle! Ihmiset ei näköjään ajattele yhtään et mitä ne nettiin kirjottaa. Tavallaan on hyvä että et rajota kommenttien kirjoittamista, koska sillon ihmiset saa tietää että millaisia kusipäitä täällä suomessa asuu ja oppii käyttäytymään ite ehkä paremmin. Luin tänään nyt liittestä susta kertovan jutun ja päätin heti tsekata sun blogin. Aijon ehdottomasti jatkaa sun juttujen lukemista :)

  VastaaPoista
 14. Samaa olen huomannut omassa tuttavapiirissä, tuntuu että kaikki yhtäkkiä kihloissa!
  Halusin vain sanoa että löysin blogisi NYT.lehden kautta tänään :D Pakko sanoa että aivan ihana ihminen olet ja hyvin kirjoittelet! Mukava lukea :D

  VastaaPoista
 15. NYTin haastattelu olis sulle tosi hyvää mainosta. Mäkin päädyin tänne sen kautta. =) Sun kirjotuksista tulee tosi hyvä mieli. Kiitos siitä. =)
  Ja siitä haastattelusta: hae ihmeessä asepalvelukseen, jos vähänkin siltä tuntuu. Siihen on kuitenkin yläikäraja ja jos liian pitkään miettii voi huomata olevansa liian vanha siinä vaiheessa kun haluaisi hakea. Niin mulle kävi.

  VastaaPoista
 16. Minäkin ajauduin NYT-liitteen kautta tänne. Kivasti kirjoitat ja taidanpa jäädä vakkarilukijaksesi :)

  VastaaPoista
 17. Nyt-liitteen kautta määkin ajauduin tänne. Hyvää tekstiä, mitä tässä olen kerennyt lukemaan. Sun blogis pääsi heti mun suosikkeihin. :)

  VastaaPoista
 18. Ihan mahtavaa tekstiä! Oon nauranu jo vaikka kuinka monta kertaa. t. Nyt-liitteen lukija :)

  VastaaPoista
 19. Ihan sama trendi oli nuorison keskuudessa 15 vuotta sitten kun olin sun ikänen. Mikään ei siis ole siinä ajassa muuttunut.

  VastaaPoista
 20. Moi! Täällä taas yksi onnekas Nytin lukija. Mahtavaa tekstiä sulla, en vaan pysty käsittämään noita julmia ja idioottimaisia kommentteja joita jotkut urpot kirjoittavat.

  Mä olen miettinyt tätä aikaisin kihloihin menoa sen rinnalla miten nuorina ihmiset hankkivat lapsia. Itseni ikäisillä (26v) on monilla jo useampi lapsi, ja tämä tuntuu minusta järkyttävältä. Toki jokainen päättää itse miten elämänsä elää, ja mistä minä muiden onnellisuudesta tiedän. Ajattelen sen vain niin että mikseivät he halua elää ensin? Ehkäpä sitä oppii huolehtimaan itsestäänkin kun on vieressä pieni josta on pakko pitää huolta..

  Ymmärrän, että umpirakastuneet nuoret menevät kihloihin koska ovat varmoja että ovat luodut toisilleen, että ovat yhdessä aina. Sitähän se rakkaus on. Näyttämisen halua en ymmärrä, enkä sitä että on vain pakko olla jonkun kanssa. Ehkäpä rakastuneet ajattelevat että elämä on tässä ja nyt ja kihlaushan on myös eräänlainen lisäboostaus suhteelle,

  Mielenkiintoisia juttuja, odotan innolla jatkoa.. :)

  VastaaPoista
 21. Voi somppu pomppu! Hanki elämä ja lopeta juominen ja polttaminen! Susta tulee Suomen Johanna Tukiainen numero 2.

  VastaaPoista
 22. Voi että mua naurattaa noi rasistiset kommentit. Kyllä jo kirjoituksen laatu on sellaista ettei voi ottaa tosissaan! :D

  Ja sitten ihan aiheeseen, olen itse vuosia ihmetellyt tätä samaa ilmiötä. Ollessani alle 20 vuotias tuttavapiirissäni tapahtuva kihlautuminen oli paljon yleisempää, kuin nyt kaksikymppisenä. Yksi näistä pareista meni lopulta oikeasti naimisiin, muille se oli tosiaan vain osoitus siitä, että seurustellaan tosissasi. Eräskin tyttö meni kihloihin puolen vuoden seurustelun jälkeen, ero tuli viikkoa myöhemmin. Kihlautuminen oli jonkinlaista todistelua siitä, että ollaan parempi pari kuin muut, ja jos ei olla kihloissa niin ei seurustella vakavissaan. Onneksi nyt touhuun on tullut jotain tolkkua.

  VastaaPoista
 23. Toivon, Nimo, että rasistiset kommentit eivät hetkauta sua, vaan tekevät susta vieläkin vahvemman. :) Rasisti on henkilö, jolla ei ole ollut mahdollisuutta tutustua elämän moninaisiin puoliin ja siksi pelkää tuntematonta. Rasismi on siis pelkoa, joten sen takia rasistit saavat multa hieman sympatiaa. Muuten kyllä nousee niskakarvat pystyyn. Mahtavaa, että kirjoitat!

  Mappe

  VastaaPoista
 24. NYT-liitteen kautta bongasin tämän blogin....

  Biologiselta kannalta naisen hedelmällisyys alkaa laskea viimeistään n.35 vuotiaasta eteenpäin lisäten samalla sikiön mahdollisuutta syntyä "vähemmän terveenä" yms, ja vaihdevuosien alkaessa on peli ns. pelattu, no more kids.

  Joten niiden kersojen tekemiselle nyt vain on aikaa aika niukalti.

  Ihan biologia ajaa naiset muodostamaan parisuhteen, ja siten lupauksen jälkeläisitä, suhteellisen varhain sukukypsään urokseen verrattuna, lisäksi ryhmäpaine ja muut ulkoiset tekijät tehostavat vaikutusta.

  eli soon hormoonit ku mualimmoo pyörittää....

  VastaaPoista
 25. Ihan loistava teksti! Oon just samaa mieltä sun kanssa. Ihan ku nuorena kihloihin/naimisiin menemisestä olis tullu uus trendi. Kaikki ajallaan mun mielestä. Nuoruus rauhassa ja sitten eteenpäin.

  VastaaPoista
 26. Nimcooooy I adore u, keep up with the good work. Pidän asenteestasi ja siitä miten saat muut sun kanssa samantaustaiset/somalit nuoret vihaiseksi hahaha ne haluis ampuu sut, but u know what? U DONT giv a shit ait?

  VastaaPoista
 27. Mukava blogi sinulla, hyviä kirjoituksia. Törmäsin sattumalta blogiisi kun kaverini facebookissa jakoi erään kirjoituksesi. :) Jatka samaan malliin! -- terveisin mies 24v tampereelta :)

  VastaaPoista
 28. Musta tuntuu, että tässä näkyy sun perhetaustasta tuleva arvomaailma. Positiivisessa meielessä. Sulle avioliitto on jotain syvempää kuin monelle täysin länsimaisesta taustasta tulevalle. Länsimaisessa kulttuurissa avioliitto on prinsessahäät, parin vuoden ihastus ja sitten ero ja uutta matoa koukkuun.. niillä ketkä noin ajattelee on kova into päästä tohon karuselliin - ja niillä jotka aikansa pyörii, tulee halu päästä pois kehästä. Sitten 45vnä muutaman avioeron jälkeen ihmetellään, mistä löytyisi elämänkumppani.

  Loistavaa että sulla on erottelukykyä pitää taustastasi asialliset puolet ja dumpata asiattomat. Respect.

  VastaaPoista