perjantai 27. syyskuuta 2013

Jos mä oisin sun opettaja

Antakaa mä kerron teille heti ensimmäisenä, että mä oon mun luokan pahin häirikkö. Kyllä, tiedän sen, ja oon ollut koko mun elämän. Se sana seuraa mua koulusta kouluun, ja vuodesta toiseen. Ei auta vaikka kuinka mä yrittäisin pitää turpaani kiinni ja keskittyä. Pakko aina puhuu jollekkin tai sitten muuten vaan häiriköidä esim yläasteella jouduin rehtorin puheille kun kesken tuntia sain idean lähteä kavereitteni kanssa tekemään kuulutus jonka koko koulu kuuli. Mä tiedän että olen lapsellinen häirikkö, mutta mä en ole ylpeä siitä. Mä rupesin myös kelaa, että mä oon niin huono oppilas mutta entä jos oisin opettaja?

*Kun oppilas tulee myöhässä tunnille ja marssii sisään niinkun siinä ei olisi mitään pahaa*

Opettaja Nimo: Mitäs sä luulet tekeväs? Tuut sisään kesken mun kallis arvosta opetusta myöhässä ilman et ees pahoittelet. Älä uskalla ees sanoo että et löytänyt luokkaa. Oot sä uusi talossa vai ootko muuten vaan sokee? Tässä on sulle 147 matikan tehtävää, sä voit harjoittaa sun näköä niillä.

*Kun oppilas kertoo ettei ole tehnyt kotiläksyjään koska koira söi ne*

Opettaja Nimo: Eks sä just pari viikkoa sitten kirjoittanut Twitteriin, että koiras kuoli. Oks se haudan alta tullu sun läksyi syömään?

*Kun oppilas sanoo ettei ole tehnyt kotitehtäviään koska ei ollut nettiä*

Opettaja Nimo: Sä et tehnyt läksyjä koska ei ollut nettiä? Silti päivitit Instagramia neljällä uudella kuvalla, kirjotit Facebookiin päivityksen jossa kerroit uudesta ihanasta poikaystävästä, vastasit mun kysymykseen Ask.fm:ssä kun kysyin tuliko teille paljon läksyjä tänään, Foursquarasit että olet kotona tylsistyneenä ja chattailit jonkun 11-vuotiaan kaverisi kanssa Irc-galleriassa. Sun netti ei siis toiminu?

*Kun oppilas höpisee toisen oppilaan kanssa*

Opettaja Nimo: Jos te kaksi ette ole hiljaa juuri nyt niin lähetän teijän Venäjälle, ja teen teistä meetwurstia.

*Kun oppilaat sanovat toisiaan huoriksi mutta kumpikin väittää toisen sanoneen ensin*

Opettaja Nimo: Mua ei kiinnosta kumpi sanoi sen ensin. Molemmat pitää sen 12-vuotiaan turpansa kiinni ja opettelee Huora-sanan 400 erillä kielellä. Huomenna on pistari siitä.

*Kun oppilas sanoo kuvaamataito tunnilla ettei osaa piirtää*

Opettaja Nimo: Ai mitennii et osaa piirtää? Piirrät joka aamu ittelles kulmakarvat vaikka sulla ne on jo, mutta silti väität ettet osaa piirtää?

*Kun oppilas tekstailee tai pelaa puhelimella*

Opettaja Nimo: Tuu tänne opettaa meille imperfekteistä ja anna mulle se sun Iphone vitonen niin mä voin pelaa sulle Candy Crushin läpi.

*Kun oppilas pyytää kynää koska ei ole omaa*

Opettaja Nimo: Kyllä, sä voit lainata multa kynän, mutta jos et anna sitä minulle takaisin niin mä heittelen sua lyijykynillä niin kauan että annat sen.

*Kun oppilas tulee liikuntatunnille ilman liikuntavaatteita koska ei omista sellaisia*

Opettaja Nimo: Sulla ei ole liikuntavaatteita, mutta silti ostat joka toinen päivä uuden Guessin paidan, maastokuvioiset Converset ja ihanan revityt Gina Tricotin boyfriend-farkut. Harmi vaan että sä joudut juoksemaan niillä coupperin ja koska sulla ei ole liikuntavaatteita tuplataanpas matka.

*Kun oppilas ei suostu vastaamaan kysymykseen koska ei viitannut*

Opettaja Nimo: Mua ei kiinnosta vaikka sulla ei ollut kättä ylhäällä. Kun puhelin soi niin et sä siihenkää ollut vastaamatta ''koska ei mun käsi ollut ylhäällä''

 *Kun oppilas huutaa toiselta puolelta luokkaa ''opettaja''

Opettaja Nimo: *Leikkii kuollutta koska ei jaksa mennä auttamaan*

*Kun tunti loppuu ja kello soi*

Opettaja Nimo: Kiitos tunnista! Olitte taas yhtä ärsyttäviä kun eilen, mutta varmasti vielä ärsyttävempiä huomenna. Toivottavasti bussinne ajaa ojaan, ja saan itselleni huomenna vapaapäivän.

Mun pointtina tässä oli, että opettajan työ on vaikeata. Opettajat joutuu kestää vaikka mitä paskaa vaan siksi koska me niin nuoret jotka luullaan itseämme niin aikuisiksi ollaan ihan helvetin rasittavia. Millon kukakin valittaa jotain, ja joku ei ymmärrä vaikka selitettiin neljä kertaa. Mä nostan hattua kaikille opettajille jotka on joutunut kestämään mun teiniangstia. Arvostakaa tekin teidän opettajia, koska olette onnekkaita että se ei ole minä.
xoxo: Nimo


14 kommenttia:

 1. Arvostan et tiedostat asian, mut Nimo et sä oo todellakaan pahin meijän luokalla, et ees lähellekkään ;)

  VastaaPoista
 2. Nimo toi taitaa olla suku vika ;)

  VastaaPoista
 3. Sun blogis on ihan sairaan hyvä ja inspaava! Ja oot myös aivan älyttömän kaunis, ja vaikutat myös ihan hirmu mukavalta tyypiltä:)

  http://milla-mycherie.blogspot.fi/ käy tsekkaa mun blogi:)

  VastaaPoista
 4. hieno banneri! :D

  http://oone-two-three.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Oiii vitsit oot kaunis ja rakastan sun hiuksia! Muutenki kiva blogi ja kirjotat ihanalla tavalla, oot tosi ilosen ja positiivisen oloinen ihminen! :p

  http://prinsessanaparatiisissa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. oot ihan älyttömän nätti :) ja kirjotat myös tosi kivasti

  VastaaPoista
 7. tosi mielenkiintoinen blogi sulla:) ihana banneri!

  http://wildloveee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Hahahah :D Tää oli hyvä!

  VastaaPoista
 9. Hahahah hauska :D Opettaja Nimo :D Oot oikeessa noissa asioissa!

  VastaaPoista
 10. Mukava lukea noi kypsän, fiksun, kauniin ja hyvin itsensä tuntevan nuoren tytön kirjoituksia. Yhdistät huumorin, positiivisen asenteen ja empatian. Keep going, sulla on vielä suuri tulevaisuus edessäsi! Pakko vaan vielä tällaisena nipona sanoa että Cooperin testissä juostaan 12 min niin pitkä matka kuin jaksetaan, eli ei sitä matkaa voi tuplata.. Anteeksi, mä oisin ite varmaan maailman ärsyttävin opettaja!! :)

  VastaaPoista
 11. Hahaha! Oot ihan huippu tyyppi! :)

  VastaaPoista
 12. Törkeän hauskoja ideoita - otan kaikki käyttöön omassa opetustyössäni! Mutta siis ihan tosissaan: opettajana ei saa aina oppilailta kiitosta, mutta sitten kun lukee vaikka sun hauskoja, nokkelia ja rohkeita tekstejä, niin ei voi olla uskomatta siihen, että kyllä Suomen tulevaisuus on hyvissä käsissä, eikä omakaan työ kansankynttilänä mene ehkä ihan hukkaan.

  VastaaPoista