maanantai 5. joulukuuta 2011

Oh, Africa

    Ne jotka tuntee mua on varmasti ihan hämillään, että Nimon suusta tulee tämmöstä tekstiä. Oon miettinyt tässä pari päivän sisään kaksikielisyyttä. Ne, jotka ei tiennyt olen siis kaksikielinen. On tehty joku tutkimus, ja tultu tulokseen, että kaksikieliset on viisaampia kun yksikieliset. Sit mä tajusin, että kaksikielisyydessä on moniakin konflikteja. Tuntuu, että ei osaa kumpaakaan täysin ja ei kuulu kumpaankaan. Esim mä oon syntynyt Suomessa, ja puhun Suomea joka päivä yms. Mutta sitten oon myös Afrikasta, ihanasta maasta nimeltä Somalia. Mun geenit, veri ja koko Nimon synty on Afrikasta. Suomalaiseksi en voi itteeni sanoa, koska oon ihan erinäkönen, mut sit jos menisin Somaliaan ihmiset varmasti pitäisi mua tosi länsimaisena, sillä en välttämättä käyttäydy samanlailla kun he, sillä toki kasvatustapa ja -ympäristö vaikuttaa siihen, millanen susta tulee.
     Monet kun miettii Afrikkaa, tulee mieleen nälänhätä, sodat, maailman isoin molo yms. Mulla ei itseasiassa tuu mieleen nuo, mulla tulee mieleen safarit, leijonat ja yli ystävälliset ihmiset. Afrikkalaisilla on ihmisen kunnioitus eri tasolla kun missään maailmassa, he avoimesti tervehtii jos tulet heidän kotiin ja halaa jne. Jotain mitä Suomessa ei paljon näe. Välillä toivon, että olisin syntynyt Afrikassa, mutta sinänsä ihan hyvä, etten syntynyt koska oisin ihan erilainen kun nyt.
    Mietin myös millasen miehen haluun, haluunks suomalaista junttia vai afrikkalaisen? Päädyin, että haluun afrikkalaisen, joka on vaalea. Sillä haluun, että mun lapsista tulee suht vaalee. Mä rakastan kaikkea Afrikassa, en kyllä oo koskaan käynyt siellä. Mutta on suunnitteilla, että kävisin siellä kattomassa mun mummia. Se on yks mun todo-listalla tällä hetkellä, haluun itse omilla silmillä nähdä mistä oon tullu ja kehittynyt. Mä rakastan yli kaiken Afrikkaa, vaikka siinäkin on huonoja puolija joita voisi kritisoida. Niin myös Suomessakin on, mutta rakastan myös sitä omalla tavalla. Kuulun molempiin fifty fifty.  
xoxo; Nimo    

9 kommenttia:

 1. mun mielest tää on aika kuiva teksti, yritän ens kerral kehittää jotain parempaa mut kiitos silti ;)

  VastaaPoista
 2. TÄÄÄH, kerroppa mulle tost afrikkalaisest miehest :D mistäs tuulee ku mieli muuttuu noin nopeesti? :)

  VastaaPoista
 3. en tiiä(: semmonen söpö, chrisbrown-look ;)

  VastaaPoista
 4. petyin toho sun mies ihanteeseen =( oot vaa nii ihana ja söpö :3

  t: poika

  VastaaPoista
 5. ''haluunks suomalaista junttia vai afrikkalaisen''

  Onpas taas kummalliset mahdollisuudet sulla. Sä siis sanot kaikkia suomalaisia miehiä junteiksi? Tuohan on aivan sama kuin kysyisit:
  ''haluanko suomalaisen miehen vai somalialaisen raiskarin''
  --
  Ihonväri tai kansallisuus ei myöskään määritä kansallista identiteettiä, vaan kulttuurilliset seikat niinkuin esimerkiksi uskonto.

  Ja lopuksi: kaksikieliset ihmiset ei todellakaan ole ''viisaampia''. kaksikielisyyden on todettu parantavan kielten oppimista, mutta sillä ei ole juurikaan tekemistä viisauden tai edes älykkyyden kanssa. Ihan turha vedota joihinkin tutkimuksiin jos ei tiedä muuta lähdettä kuin ''luin jostain'' tai ''mulle kerrottiin''.

  VastaaPoista
 6. "Mietin myös millasen miehen haluun, haluunks suomalaista junttia vai afrikkalaisen?"

  Puhut Timo Soini tekstissäsi rasismista, mutta mitä luulet tämän olevan? Fakta, että suomalaiset ovat juntteja? Uskoakseni et edes nähtävästi tiedä mitä on rasismi.

  VastaaPoista
 7. Mikael, mitä helvettiä? Hirvee rageeminen kun sanon että suomalainen juntti. Miksi tehä junttiudesta pahan jutun kun en niin tarkoita? Ennen aikojaan, suomalaisia tunnettiin maalaisuudella ja se tarkottaa myös junttimaisuudestaan. En sano, että kaikki on ja sama pätee siinä että kaikki somalit ei oo raiskareita. Tähän en jaksais enempää kommentoida joten näkemiin!

  VastaaPoista
 8. Mä en tajuu miks suomalaiset pojat kiistää sen asian, että suomalaiset ON juntteja!! En oo nähny yhtäkään täysin suomalaista, joka ei olis jollaki tapaa juntti.. Junttiudessa on hyviiki puolii, esim. on ainaki aina rento ja mihinkää ei oo kiire. Mut sitte on kans ne huonot puolet esim. huono kielenkäyttö ja huonot käytöstavat joka puolella ja aika ruma pukeutumis tapa et housut roikkuu melkee nilkoissa.. okei mut ehkä jotkut tykkää noist roikkuvista housuista ja tällai mut ite sanon, että mä en tykkää liian juntista pojasta! Ja oon samaa mieltä Nimon kaa !! :)Ps. sori nyt mun pitkä vuodatukseni suomalaisten junttiudesta :D Pps. Viel se, kuka on nähny Aasiassa tai Afrikassa ihmisiä, jotka kiroilee niin paljo ku esim. Eurooppalaiset ja kävelee housut kintuissa?! Mä sanon suoraan, että EN ole nähnyt siellä tällasii junttiuden merkkejä.

  VastaaPoista