torstai 24. lokakuuta 2013

Tyylilyyli

Mä oon viime aikoina kelaillut vähän kaikkea. Ajatukset juoksee kovempaa kun minä, tosin siihen ei tarvita paljoa sillä oon hidas kaikessa. Mä oon nukkunut huonosti, ja mulla on jotenkin ollut liikaa asioita päässä jota en kumminkaan ole sanonut kenellekkään. Toi hämärä ja kylmä syksy/talvi saa mut aina tälläseksi, että mielummin makaan sängyllä ja tuijotan kattoa kun nousen ylös ja teen jotain.
  Yksi suurimpia ajatuksia mulle on tuottanut, ulkonäön luoma mielikuva siitä millainen ihminen on. Mä en oo mitenkään pinnallinen tai tuomitseva, mutta mua ärsyttää kun nykyään jos pukeudut tietyllä tavalla susta oletetaan tietynlaista. Esimerkiksi hiusten väri: Blondeista oletetaan bimboja, ja jotenkin lutkahtavia. Bruneja pidetään fiksuina ja vaimo-tyyppinä. Mustapäitä taas sanotaan gooteiksi tai muuten vaan sulkeutuneiksi. Punapäistä taas on jo vanha sanonta, että ne ei pääse taivaaseen. Kuinka väärin jokin asia voi olla? Mun mielestä se on väärin, että ihminen luokitellaan ja tuomitaan ulkonäön puolesta. Kuka vaan voi tänä päivänä värjätä hiukset, mutta antaako tämä oikeuden leimata tietynlaiseksi.   
  Sitten taas on niitä ihmisiä, jotka värjäävät hiuksiaan nimeomaan siksi, että haluaisi ihmisten ajattelevan heistä niin. Ystäväni värjäsi hiuksensa blondiksi, ja rupesi heti piiloutumaan sen taakse. Aina kun hän ei tiennyt jotain asiaa, tämä kommentoi sen näin: ''Hei mä oon blondi'' Ei kaikki blondit ole tyhmiä, eikä niiden tarvitse esittää tyhmää vaan sen takia, että näin vaan oletetaan


 Samaa voisin sanoa tyylistä. Esimerkiksi, jos pukeudut minihameisiin olet lutka. Jos paidassasi on suuri kaula-aukko, esittelet tissejäsi ja olet helppo nainen. Jos pukeudut poikien vaatteisiin, olet lesbo tai poikamainen sporttinen tyttö. Jos käytät pinkkiä paljon, luulet olevasi Barbi.  Mä pukeudun aina fiiliksen mukaan. Laitan päälle sen minkä käsiin löydän ja mikä peilissä näyttää hyvältä, mutta viime aikoina olen saanut paljon kommenttia siitä että kuinka hipsteriltä näytän. Mä oon myös viimeisen kuukauden aikana käyttänyt paljon imago laseja, eli laseja joissa ei ole vahvuuksia. Tämä taas tekee minusta kuuleman mukaan nörtin, ja fiksun näköisen. Viisantaako se, että katson lasin läpi vai olenko yhtä fiksu laseilla ja ilman? Ei se tee musta yhtään fiksumpaa, vaikka olisi ne lasit. Omat kaverit taas sanovat lesboksi, koska kävelen ympäri kaupunkia lippa vinossa. Mä en halua, että tyylin perusteella mua leimataan hipsteriksi, tai lesboksi. Mä oon mä, ja mun mielestä kaikilla meillä on oikeus pukea ihan mitä haluaa. Mä ainakin tahdon ajatella, että kaikki me ollaan loppujen lopuksi vaan ihmisiä oli tyyli mikä vaan. Jätetään toistemme tuomitseminen sikseen ja koitetaan olla kaikki vaan omia itsejämme. Meistä voi tulla hyviä ystäviä vaikka sussa roikkuisi enemmän ketjuja kun mun pyörässä.
xoxo:Nimo

34 kommenttia:

 1. Asia tekstiä taas Nimo! Ihana :')

  VastaaPoista
 2. Taas täyttä asiaa! Oot mahtava :D

  VastaaPoista
 3. Oon tässä ny parisen kuukautta stalkkaillu bloggailujas ja pakko sanoo että kirjotat ihanan rennosti mutta säväyttävästi :D

  VastaaPoista
 4. Sua oikeesti kukaan tänne hyväksy. Oot sommpupee ja Afrikan mustalainen.
  Luulet, että suomalaiset teikäläiset hyväksyvät. Somaliassa on jo rauhallista, menkää sinne ja rakentakaa se oma maanne kuntoon.
  Somppuniokikepit raiskaavat ja sommuakat leikkelevät tyttönsä. Hyi stna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ahdasmielisiä ihmisiä täällä onkaa?? Oikeesti -.-

   Poista
  2. Oisko mukavaa, jos sinutkin olis silvottu jossain majan lattialla partakoneen terällä jonkun uskonnon takia. Sompuissa one eniten noita rääkättyjä tyttölapsia. Hirveää kansaa ja hirveitä tapoja, Mennään naimisiin kymmenvuotiaan kanssa ja raiskataan se hengiltä hääyönä. Barbaarimaista.

   Poista
  3. Phh...Nimo on syntynyt Suomessa somalialaisille vanhemmille, luopunut huivin käytöstä ja kirjottaa blogia, jota suurin osa hänen sukulaisistaan katsoo kieroon. Silti näitä rasistipaskoja hakeutuu tähän blogiin kommentoimaan.

   Paljastaa todella hyvin että rasismissa ei ole kyse mistään muusta kuin siitä että erivärinen pärstä sattuu oman ahdasmielisyyden takia aiheuttamaan näppylöitä. Jos joku nyt sattuu olemaan 'väärän' värinen, näköinen tai kokoinen niin tuomitaan ihan riippumatta siitä mitä se ihminen on elämällään tehnyt.

   Somalikulttuurissa on ongelmia, mutta en ymmärrä miksi niistä pitäisi tulla syyttelemään suomalaistunutta parikymppistä somaliTAUSTAISTA tyttöä? On suomalaiskulttuurissakin ongelmia, mutta harva niihin penää teinien blogeista vastauksia tai käskee pk-seudulle opiskelemaan tulevia nuoria painumaan takaisin kotikuntaansa hoitamaan sen ongelmat kuntoon.

   Kai on mukavampi räyhätä suomalaisen oloiselle tytölle kun mennä aukomaan päätään niille oikeasti syrjäytyneille ja suomalaisia nenänvarttaan pitkin katsoville nuorille vihaisille somalimiehille...

   Poista
  4. Tyttöjen silvonta ei liity islamiin. FACE THE FACTS.

   Poista
  5. Mutta somppuihin se silpominen liittyy ja osoittaa ali-ihmisyyttä. Miten joku äiti voi viedä pienen tyttönsä tuollaiseen kidutukseen. Se on kaameinta, mitä tiedän. Somput ovat muslimeja eli jotenkin se liittyy.
   Et kai nyt tosissasi vertaa suomalaista opiskelemaan tulevaa nuorta näinin pakolla tänne otettuihin!! Et ole ihan viisas sinäkään.

   Missä ovat kaikki akateemiset somput? Ensimmäiset tulivat tänne jo yli 20 vuotta sitten.
   Mutta en kadehdi heidän nenänvarsiaan- ei heillä ole juurkikaan mahdollisuuksia nousta yhteiskunnassa-paitsi palaamalla sinne Somaliaan- siellä heistä olisi hyöty täällä saamansa koulutuksen kautta. Nostaisi tuon sotivan joukon kivikaudelta edes keskiajalle.

   Eikös tämäkin bloggaaja ole niin kovin kertonut, millainen oli yläasteajallaan. Ei sillä taida yliopiston ovi aueta.
   Eikä se koulujasta kertominen mitenkään mieltä ylentävää luettavaa ollut. Ilman sai opiskella, mutta mitä teki hän? Räyhäsi, istui jälki-istunnoissa, jne, jne, Sitten otti huivinsa ja alkoi bloggailla. Kas, mikä ylevä juttu.
   Miksei ole opiskellut?
   En kadehdi noita- asuvat white-flight-lähiöissä, joilla ei mitään mahdollisuuksia nousta suosta ylös. Eletään koko elämä sossun tuilla. Ei kyetä ostamaan omaa asuntoa, ei mitään muuta kuin tuo jokapäiväinen samaa toistava
   Suomi nousi hirveällä työllä sotien jälkeen ja nämä "uudisasukkaat" osaavat vain vaatia itselleen samoja oikeuksia kuin muillakin. Eivätkö he käsitä, että ne on luotu työllä, opiskelulla, työllä ja taas työllä. Ei ne ilman ole suomalaistenkaan käsiin tipuneet. Heille pitäisi kaiken tulla kuin manulle se illallinen. Menkääpä kouluin muutamaksi päiväksi katsomaan noitten ihanien mesoamista.
   Mutta ruokaa noilla kyllä riittää- eivät ole nälässä- näkee pikakatsauksellakin.

   Poista
  6. Juuri tälläinen ignoranttien huutelu mun blogiin on viimeinen asia mitä jaksaisin lueskella. Mä oon syntynyt Suomessa, eli jos sanot mulle palaa kotimaahasi, niin älä huoli olen jo täällä. Ylä-asteen jälkeen olen käynyt koulua ja tehnyt samaan aikaan töitä. Ikinä en ole saanut elantoni sossuilta tai mistään muualta kun itse tienaamieni varojen avulla. Itseasiassa kesällä maksoin palkastani 40 prosenttia veroa. Ympäripyöreesti, käyn koulua, teen töitä ja en ole ikinä aiheuttanut mitään rikoksia tai muuta paskaa tälle maalle. Ja silti saan kuunnella tälläistä paskaa. On kyllä nyt sairasta porukkaa liikkeellä.

   Poista
  7. Mitä teit äidinkielen tunneilla? Kirjoituksesi vilisee virheitä: yhdyssanat, pilkut, kappalejaot, etc.
   Mutta suomalainen et vain ole. Olet somali ja sellaisena pysyt.

   -ylä-aste > yläaste
   ympäriyöreesti > ympäripyöreästi
   viimeinen asia mitä...> viimenen asia, jota...
   ..älä huoli olen jo... > älä huoli, olen jo...
   muualta kun > muualta kuin...
   itseasiassa > itse asiassa
   40 prosenttia > 40-prosenttia

   Vähintäänkin tällainen määrä virheitä mahtui kahdeksaan riviin!

   Poista
  8. Ympäripyöreesti on puhekieltä, ei kielioppivirhe. Samoin muualta kun. 40-prosenttia on väärin, eihän sitä kirjoiteta "maksan neljäkymmentä-prosenttia", ei myöskään 40-prosenttia. Puhumattakaan siitä, että suurin osa ihan supisuomalaisista ei kirjoita täydellisesti suomea, eli ehkä nää kielioppivirheet Nimon tekstissä häiritsee sua nimenomaan Nimon taustan takia.

   Mä olen puoliksi italialainen, enkä ole koskaan kohdannut mitään rasismia juuriani kohtaan - vaikka oonkin mamun lapsi. Tää on mun mielestä niin sairaan kieroutunutta. Miksi on jotenkin enemmän okei olla italiasta kuin somaliasta?

   Ja tää "kaikki somalit silpoo lapsiaan/raiskaa lapsia" jne paska kertoo vain ja ainoastaan kirjoittajan älynlahjoista. Se, että jotkut tekee äärimmäisyyksiä ei tarkoita sitä, että kaikki sitä tekee. Kaikki katolisen kirkon papit ei ole pedareita. Ympärileikkausta tapahtuu myös juutalaisten keskuudessa, ja tiesitkö, että jenkeissä suurin osa poikavauvoista ympärileikataan? Siellä se ei liity mitenkään uskontoon vaan oletettuihin hygieniasyihin! Mikset parjaa jenkkejä sairaiksi lapsentappajiksi ja vaadi heitä muuttumaan?

   Ai jumalauta kun tältä planeetalta voi löytyä IDIOOTTIA porukkaa. Hyvä Nimo, nostan sulle hattua kun jaksat näitä janareita!

   Poista
 5. Eksyin tänne ajankohtaisen kakkosen muslimi-illasta, tosi hyvin esiinnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olisin kyllä voinut antaa itseltäni niin paljon ohjelmassa, mutta siellä oli kymmeniä muita niin ei olisi ollut reilua hyökätä tai puhua päälle.

   Poista
 6. jep esiinnyit hyvin ja mahtavaa että islam-illan kauttaki voi löytää uusia kivoja (tyyli)blogeja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Mahtavaa että löytyy ihmisiä jotka ei tullu tänne vaan haukkumaan!

   Poista
 7. Kyllä oli surkeaa esiintymisesi. Jännitit ja tukka oli aivan kaamea pehko.
  Sanoit jossain, että moni luulee sinun olevan paksuna. No, ei kyllä vain luule vaan omin silmin näkee, että paksu on, mutta ei paksuna. Miksi kaikki somalinaiset vanhetessaan tulevat tuollaisiksi valtamerilaivoiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä huono kysymys kun : Miksi kaikki suomalaiset vanhetessa löytyvät viinapullo kädessä ojasta?

   Poista
  2. Jos aiot toimittajaksi, kaikesta huolimatta, niin tyttöparka, opettele edes välttämään olkiukkoilua.
   Oli aika kiva veto laittaa sinut tuon missukan viereen. ;)

   Poista
  3. Siis ootteko te aikuisia, anonyymit? Suu auki hämmästelen. Onko teille puhuttu noin kun olitte lapsia tai nuoria? Puratteko täällä traumojanne - auttaako, onko parempi olo? Hävetkää.

   Ja totta vitussa jännittää jos puhuu koko Suomelle kameroiden edessä siinä persujen ja imaamien välissä erittäin henkilökohtaisista kokemuksistaan ja rohkeista näkemyksistään. Teistä ei ois siihen.

   Erittäin hyvää esiintymistä ja painavaa asiaa. Ja upea tukka - vaikka sillä ei oo mitään vitun merkitystä ihan niinku ei oo merkitystä myöskään Olli Immosen, Muhammed Azizin tai Marko Juntusen hiuksilla (???) (vai saisko niistäkin analyysin?).

   Nimo, ei oo helppoa olla nuori nainen jolla on sanottavaa mut on se helvetin siistiä että meillä on sunlaisia!

   Poista
  4. Olet siis somali---suu auki hämmästelet!

   Poista
 8. Toi oli kyl niin naurettavaa! Kasva aikuiseks hei ja kato vaikka ittees peilistä ennenku meet muita tuomitsee -.- Bitch Please!!

  VastaaPoista
 9. Todella törkeitä kommentteja yllä persuilta tai persu-henkisiltä. Vastaavia on saanut lukea useammalla palstalla. Heille ei mikään kelpaa, kaikkeen tartutaan. Viha määrittää heidät.

  Olet ihan nätti tyttö, eikä kaikkien tarvitse olla samasta muotista. Painosta haukkuminen on todella ala-arvoista. Puheenvuorosi siitä, miksi luovuit hunnusta, olivat erittäin hyvin perusteltuja. Ne kaksi muuta olivat lyhyempiä, mutta tuomitsit selväsanaisesti tappamaan lähtevät terroristit ja ihan oikeassa olet, että islam olisi vähemmän kiihkoileva, jos islamissa olisi enemmän rockia. Vaikutat sen verran terveen itsevarmalta, että et anna noiden haukkujien latistaa. Toivottavasti unelmasi toteutuu ja pääset yliopistolle lukemaan journalistiikkaa, jos tältä blogilta unelmasi oikein ymmärsin.

  t. keski-ikää lähestyvä kantasuomalainen mies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä on tavoitteet korkealla, mutta kyllä ne saavutan.

   Poista
  2. En tiedä, mihin lausuntoosi tuo aiemmin kommentoinut mies viittaa, kun ohjelmaakaan en katsonut kuin osittain, mutta huomautan yleisesti, että ne, jotka on lähteneet Syyriaan, on lähteneet taistelemaan oikeuden puolesta, meidän veljien ja siskojen puolesta, joita joukkomurhataan ja joukkoraiskataan ja yritetään pakottaa kumartamaan Assadin kuvia. Ne ei ole terroristeja.

   Poista
 10. Oli melkoisen khöm. julmaa tätä teinibloggaria kohtaan laittaa se tuon islamimissin viereen, kontrasti oli vähontäänkin shokeeraavan kova.

  VastaaPoista
 11. http://nnnimo.blogspot.fi/2013/06/askel-lahemmas-unelmaa-toimittajakoulu.html#comment-form

  Tuo postaus antoi itselle kipinää omiin ajankohtaisiin ajatuksiin :)

  VastaaPoista
 12. osaatko somali kieltä cii waa oo

  VastaaPoista
 13. Jos aiot toimittajaksi, niin pyri ihmeessä telkkariin tai radioon. Kirjoitushommissa täytyy tuntea kielioppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahhaha oot nii huvittava sitku oot jtn nii tuu sit inisee muitten asioist mut ennen sitä hanki elämä. Tulipa hyvät naurut teist noloist ja vielä pokkan mennään kommentoimaan anonyymisesti XD perus nösslilyä

   Poista