sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kaverit joita ilman en voisi elää

 Tiedätkö ne yksinäiset illat, kun olet kotona ja tuntuu, että kukaan ei soita ja kysy sua ulos. Tuntuu kun ei olisi kavereita, ja säälit itseesi, syöt jäätelöä sohvalla ja katot koko päivän telkkaria. Mulla oli just sellainen ilta eilen, ja mietin, että millaisia kavereita mulla oikeen on.
 Mulla on paraskaveri, jonka kanssa pystyy puhuu mistä vaan ja joka välillä jopa täydentää sun lauseet. Se paraskaveri minkä takia mun jääkaappi näyttää pelkkää valoa, jos sitäkään. Se paraskaveri joka aina lainaa kaikkia mun tavaroita, mutta ei ikinä palauta niitä takaisin. Se paraskaveri joka aina antaa mulle maailman parhaimmat ohjeet, mutta itse tekee päinvastoin. Se paraskaveri, jonka kanssa itkette ja nauratte yhdessä. Se paraskaveri, jonka kanssa iskette miehiä, ja sun pitää pitää rumemmalle jätkälle seuraa, jotta kaverisi saisi. Se paraskaveri, joka aina lisää susta kaikki maailman rumimmat ja noloimmat kuvat Facebookkiin. Se paraskaveri, jota ikävöit aina, vaikka hän olisi vain pari päivää ilman sinua. Mutta tämä paraskaveri unohtaa sinut aina, kun löytää rinnalleen miehen.
 Mulla on myös se ihana jätkäkaveri, jonka edessä voit vaihtaa vaatteesi, ja hyppiä alasti uima-altaaseen keskellä yötä. Se jätkäkaveri, jonka kanssa et uskalla jättää miehestäsi kahdestaan. Se jätkäkaveri, joka vaivaantuu kun alat itkemään ja taputtaa vaan olalle sanoen ''Älä nyt itke'' Se jätkäkaveri joka vaeltaa monta kilometriä vain makaakseen sun kanssa sängyllä ilman, että puhutte mitään. Se jätkäkaveri joka aina ilahtuu nähdessään sinut. Mutta tämän jätkäkaverin edessä alasti seisoessani välillä mietin, että onko hän homo?
 Mulla on myös niitä kavereita, joita en nää päivittäin, ja jotka joka päivä valittavat kuinka pitäisi nähdä, mutta ei ikinä vaivaudu repimään aikaa sinulle. Nämä kaverit on just semmosia, että törmätään vuoden välein ja vaihetaan pari sanaa. Jälkeen päin laitetaan viestiä, että oli kiva nähdä vaikka tapaamisenne kesti muutamia minuutteja. Mutta tuntuu, että nämä kaverit ei edes oikeasti välitä sinusta vaan olet vain yksi kaveri kaverilistalla joka on kuin koriste? Mulla on myös niitä kavereita, jotka tuntuu kopioivan mua. En tiedä oonko ainoo, jolla on tälläisiä kavereita, mutta aina kun teet jotain tai sanot jotain tiettyä niin tuntuu, että tämä kaveri kopioi sen sinulta. Yleensä hänellä on myös samanlainen tyyli kun sinulla. Tälläset kaverit myös tarkkailevat sinua paljon, ja ihailevat sinua tosi paljon. Tälle kaverille sinun mielipiteesi asioihin merkkaa tosi paljon, ja välillä tuntuu että olet tämän kaverin silmissä Jumala.
 Mulla on myös niitä kavereita, jotka ovat aina jossain draamassa mukana. Joista aina puhutaan paskaa ja puolet kylästä vihaa heitä. Mulla on myös niitä kavereita, jotka laulaa aina kun soi musiikkia. Ihan sama mikä biisi, niin hän tietää sanat. Tälläiset kaverit ovat ihan hyviä laulamaan, mutta silti aina kun kehut tätä, he eivät sitä usko. Humalassa tälläisen kaverin seura on yhtä tuskaa, sillä koko illan kuuntelet kun hän hoilailee jotain tiettyä biisiä. Mulla on myös niitä ns. tyhmiä kavereita, jotka eivät vieläkään ole päässeet yläasteen matikkaa läpi. Tälläiset kaverit kärsivät synnynnäisestä tyhmyydestä. Ihan sama mitä kysyt, niin lausee olkaa ''Ööö'' ja pään rapsuttelulla. Mulla on niitä kavereita, jotka ovat tosi likaisia kaiken suhteen. Paita näyttää siltä, että sitä ei olla vuoteen pesty ja hiukset aina rasvaisia. Tälläiset kaverit myös pureskelevat varpaan kynsiä edessäsi. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpinä sellaisia kavereita, jotka puhuvat selän takanasi paskaa. Aina kun näätte kadulla he hymyilevät söpösti ja tervehtivät, mutta aina saat jostain tietää kuinka hän on udellut sun asioita ja puhunut susta pahaa. Nämä kaverit tietävät sun asioista ennen kun sinä itse edes tiedät niistä.
 Ehkä mulla on sittenkin kavereita, mutta jokainen heistä on omalaatusesti mulle tosi tärkeitä. Ilman kavereitani en pärjäisi päivääkään, mutta oonko mä ainoa joiden kaverit on näin sekopäitä?
xoxo: Nimo

5 kommenttia:

 1. Nyt pitää huomauttaa, et paras kaveri ei oo yhdyssana, kun taas jätkäkaveri on D:
  Mut muuten ihan hyvä teksti!

  VastaaPoista
 2. Mietin asiaa tosi pitkään, mut kehtaan vieläkin väittää et paraskaveri on yhdyssana. Tai ainaki sen voi kirjottaa niiin :)

  VastaaPoista
 3. Voihan sen toki kirjottaa mut ei se oo kieliopillisesti oikein :D Paras on adjektiivi ja jätkä taas synonyymi. Jätkäkaverin siis voi kirjottaa yhteen mut paras kaveri kirjotetaan erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko jatkaa pilkun nussimista, mutta ei myöskään jätkäkaveri oo mitenkää kieliopillisesti oikein. :D miespuolinen ystävä

   Poista
 4. Ihana teksti Nimppaa <3 kirjotat nii hyvin!

  veukkis.blogspot.com <<:) hehee käy kurkkaa jos jaksat:)!

  VastaaPoista