torstai 2. tammikuuta 2014

En ymmärrä tyttöjä


Mikä ongelma oikeasti meillä tytöillä on toistemme kanssa? Kävelin ihan omana itsenäni rättiväsyneenä junassa etsien vapaata istumapaikkaa, kun ohikävelevä nuori neitokainen yskäisi nyrkkiinsä huora-sanan tarkoittaen minua, sillä tytön lähellä ei ollut muita tyttöjä. Anteeksi, mitä sanoit? Ehkä jotain nolointa ikinä on haukkua toista salakavalasti yrittäen olla jäämättä kiinni. Sitten jos jääkin kiinni ja tuijotat tyttöä iso kysymys merkki otsallasi, niin ollaan kuin peura ajovaloissa. Miksi ylipäätään pitää haukkua huoraksi? Tai haukkua ylipäätään? Ehkä se on totta, että maailma on täynnä ilkeitä tyttöjä. Mä en ymmärrä tyttöjä, vaikka itsekkin olen samanlainen vaginallinen otus. Tämän yhteensattuman jälkeen, joka sai minut melkein repimään hiukset päästäni tai melkein hänen päästään, rupesin ajattelemaan kaikkia tyhmiä asioita mitä tytöt tekevät, joita mä oon kyseenalaistanut tässä jo pitkään. Tässä teille pieni esimerkki tyttötyypeistä, joiden tapoja en ymmärrä nyt, enkä koskaan:

1. Teen kaikkeni miellyttääkseni tota poikaa-tytöt
Tiedättekö kun joku kaverisi puhuu sinulle hänen normaalilla äänellään, mutta heti kun hänen ihastus/poikaystävä soittaa niin ääni muuttuu samantien barbimaisen tyttömäiseksi? Mä en ymmärrä. Tytöt selittää kokoajan, että haluaa kumppanin joka rakastaa heitä sellaisenaan kun on, mutta miten luulet saavasi kenenkään rakastamaan juuri sinua kun äänesi aina vaihtelee Barbin ja Kenin välillä riippuen tilanteesta? Mä en tiedä, oonko mä vaan ainoa joka tämän on huomannut, mutta mä en oikeasti ymmärrä tätä. Toinen asia mitä tytöt tekee yrittääkseen miellyttää poikaa on ehdottomasti: tyhmän esittäminen. Mistä lähtien tyhmä on ollut seksikästä? En ymmärrä, että miksi pitää esittää tyhmempää kun on ihan vaan sen takia, että saisi huomiota pojilta? Luulisi jopa tyhmän tajuavan kuinka tyhmää tälläinen on.


2. Minä ja sotapelit synnyttiin käsi kädessä-tytöt
Mä vaahtosin tästä pari viikkoo sitten jo mun Facebookissa, mutta mä en vieläkään ole saanut selkoa tähän asiaan. Miksi tytöt esittävät tykkäävänsä pelaa sotapelejä tai muita pelejä mitä pojatkin pelaa ihan vaan ollakseen jotenkin muita tyttöjä mahtavempia? Se on ihan okei, jos sä oikeasti nautit niistä, mutta tarkoitan niitä ihmisiä jotka oikeasti ei tiedä pelistä mitään, mutta kokoajan kehuvat, että on pelannut joskus silmät kiinni Call of Dutyä. Etenkin kun tyttö puhuu tästä vielä seuraavan vuosisadannen, ja laittaa kuvia todistellakseen, että on joskus pelannut sotapeliä. Mä mielummin leijun sillä, että osaan pelaa Simsiä, vaikka kukaan ei pitäisi sitä mahtavana, kun esitän nauttivani räiskiä toista naamaan kiväärillä jossain sotapelissä, koska pojat tykkää siitä.

3. Pappa betalar-tytöt
Mä ymmärrän, että jos sun isäsi on varakas ja ostaa sulle kaikkea mitä sä haluat. Hienoa! Olet onnekas! Nauti tästä, mutta älä kumminkaan hiero sitä muiden naamaan. Tämä asia tuli mulle jouluna niin selväksi, että tytöt tykkäävät kerskua siitä mitä omistaa ja valittaa siitä niillen, jotka ei uskalla edes unelmoida niin kalliista asiasta. Esimerkiksi, jouluna tälläinen ystäväni kertoi saaneensa Iphone 5, vaikka pyysi Iphone 5s. Tämä on yksinkertaisesti niin 'slap in a face' mulle, koska mulla ei ikinä olisi varaa sellaiseen. Jos kumminkin jostain syystä mä saisin sellaisen, niin sentään olisin kiitollinen. Miksi pitää olla niin kiittämätön? Miksi musta tuntuu, että väärät ihmiset on syntynyt kultalusikka perseessä?

4.Tykkäyksien keräilijä-tytöt
Tiedättekö ne tytöt, jotka lisäävät kuvia sosiaaliseen mediaan vaan että saisivat mahdollisimman paljon tykkäyksiä? Mä en ymmärrä tätä trendiä joka on vallannut jokaisen pikkutytön mielen. Mitä väliä, vaikka vaan 2 ihmistä tykkäisi sun kuvasta?. Mistä lähtien itsetunto on kiinni siitä, että kuinka monta ihmistä sua seuraa tai tykkää kuvistasi sosiaalisessa mediassa? Sinähän laitoit sen Facebookkiin, koska itse pidät kuvasta? En usko, että kukaan ihminen laittaa itsestään kuvaa mihinkään jos ei ole ollenkaan tyytyväinen. Jos tarpeeksi paljon tykkäyksiä ei tule, niin kuva jaetaan viikon välein, että varmasti kaikki näkevät ja osaavat painaa sitä Tykkää-nappia. Tykkäysten/seuraajien kalastelemisella ei loppujen lopuksi pääse pitkälle etenkin kun pyydetään ihmisiä tekemään niin.

5.Kiljuvat tytöt
Mikä pakkomielle joillakin tytöillä on kiljua kaikkeen? Kaikki varmasti tietää, kuinka kamalalta se kuulostaa kun joku kiljuu juuri korvasi juurella. Mä tiedän tyttöjä, jotka ei edes välillä tiedä miksi kiljuvat, mutta silti kiljuvat. Välillä tekisi mieli ommella juuri tälläisten tyttöjen huulet yhteen, koska kiljuminen kuulostaa ihan kamalalta. Kiljuminen on suotavaa, kun näet vaikka ihmisen jota olet ihaillut pitkään, mutta ei kun huomaat, että karkkipussissasi on enää yksi karkki.
xoxo: Nimo





130 kommenttia:

  1. Kirjotat ihan älyttömän hyvin ja inspiroivasti! Tää blogi on yks mun lemppareista ja piristät postauksillas aina mun päivää :) hymy nousee heti huulille ku nään et sulta on tullu postaus, keep going! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Ihanaa et saan edes jonku nauramaan mun jutuilla!

      Poista
    2. Hei Nimo, olet kertakaikkiaan upea nainen. Sinussa on varmasti ainesta vaikka mihin. Kun ikävä kyllä joudut kuuntelemaan suomalaisten idioottien rasistisia heittojat, opit vastaamaan niihin ja heität ne olkasi yli sivistymättöminä ja typerinä-niin kuin tiedät. Minä joka olen aivan vaalea, kadehdin usein teikäläisten kauniita värisävyjä. Koko ihon väristä keskustelun-mikäli siinä olisi mitään mieltä- voisi kääntää päälaelleen; meiltähän PUUTTUU VÄRI täällä Pohjolassa. Ja todellakaan mitään suomalaista rotua ei ole! Voi , toivon sinulle niin paljon onnea ja menestystä elämässä.Ja usko pois meitä hiljaisia näin ajattelivia on paljon. Anna mennä! Anna äänesi kuulua, kun sinulla on lahja ilmaista itseäsi.

      Poista
  2. Tosi hieno postaus! :)

    ♥~ whenyourheartbeats.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Mä en ymmärrä suvaitsemattomia ihmisiä.

    VastaaPoista
  4. Tää postaus on niin totta! Mä itse tykkään Simsistä ynnä muista "tyttöjen peleistä", mut pelaan myös Skyrimia, Heavy Rainia yms. ja teen sen ihan siks et nautin niistä peleistä :)

    Sul unohtui yks: Julkisissa kulkuvälineissä kikattavat pissikset.. Se et huudetaan kuinka hienoo on ku heist o tehty nyt lastensuojeluilmotus ja kuinka koviksii he ovat ku vanhemmat on kusipäitä ja rahaa ja viinaa riittää jeejee ja muutenki sellanen huutaminen -_- Joku huus bussissa puhelimeen jostain kännireissusta, ja ois tehny mieli riuhtasta se puhelin pois ku ei osaa hiljempaa puhua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin kans totta! Nyt mua ärsyttää etten tajunnu tota aikasemmin mut onneks sä muistit :) Mut kiitoksia sulle!

      Poista
  5. tosiaan tää on niin asiaa ! liityimpä muutenkin lukijaks, ihanaa ku joku kirjottaa tosissaan hyvistä aiheista, ja hyvällä tyylillä !
    terv. mahtava "kiittämätön nilkki" :D

    VastaaPoista
  6. Tää on niin totta! Itseäni ärsyttää myös ne teinit jotka kerjäävät huomiota näillä katoamisilmoituksilla ja ilmoitus on laitettu naamakirjaan ja jakaja on tietysti se kaikista parhain ihanin ystävä joka ei ole saanut yhteyttä ystäväänsä 15-24 tuntiin! Mä en todellakaan voi käsittää mitä hienoa on huolestuttaa ystävänsä ja varsinkin omat vanhemmat tällaisella käytöksellä. Ehkä hekin ymmärtää sitten kun on huoli omista lapsista ja on hieman järkeä päässä.. Ja mainittakoot vielä ne ketkä kuuluttavat koko maailmalle että ovat tulevia teiniäitejä ihan vahingossa viisi kertaa ja aikovat tehdä abortin ja sun muuta tätä tämmöistä.. Kiitos kuitti! Tämä oli äärimmäisen hyvä postaus! :-)

    VastaaPoista
  7. Eks olekkin ihanaa välil saada sanottuu jotain mikä on ärsyttänyt pitkään? Kiitos kun jaksoit laittaa noin pitkän kommentin mulle :)

    VastaaPoista
  8. Ihan loistava juttu, tätähän voisi jatkaa maailman tappiin asti! Itse ainakin kovana "nykynuorista" valittajana tämä juttu iski, ja voisin jatkaa juttua blogissani (:

    Ps. Inhoan näin pinnallisia kommentteja, mutta harvoin tulee noin persoonallisen näköistä banneria vastaan! Tosi upea, millä olet tehnyt?

    http://pauliinannn.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Itse oon ehkä maailman huonoin bannerin tekijä, joten tuo banneri on kaverini tekemä eikä mitään hajua miten se sen teki:)

      Poista
  9. Ei mitään lisättävää! Kiitos tästä, sain viikon naurut, sillä en oo tullut asiaa ajatelleeksi itse noin syvällisesti! Mahtavaa tekstiä :-) Terkkuja ja tsemppiä sulle, kyllä me kestetään muutamat tuollaiset pimut, kun otetaan huumorin kannalta eikä alennuta itse samalle tasolle!

    VastaaPoista
  10. Haha oon niin samaa mielt sun kans joka kohasta varsinki tuo kakkonen ! Siis ei jumalauta oikeesti ... :Dd .
    Aina ku sult tulee uus postaus ni oon iha "wooho" koska diggaan täst sun blogist iha älyttömän paljon ku kirjotat nii hyvin ja voin samaistuu monii asioihin :)

    VastaaPoista
  11. Sait uuden lukijan! Kirjotat tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mun lukijaksi:) Ja kiitoksia viel sulle!

      Poista
  12. Kirjoitat älyttömän hyvin! Pakko sanoa että tekstisi on täyttä totta!

    VastaaPoista
  13. Voitko tehä postauksen ala-ikäisten päihteiden käytöstä? yms :D ois hauska kuulla.

    VastaaPoista
  14. Kylläpä kirjoitat hyvin! Ja tätä listaa vois tosiaankin jatkaa hyvin pitkälle :D Ihan kamala tuo junakohtaus, ite en kehtais mollata edes vihamiestä, saatikka sitten jotain tuntematonta tuosta noin vaan! :o
    http://kuumajassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu että se tyttö tiesi mut jostain että en usko että olin hänelle ihan täysin tuntematon :) Mutta joo, onhan se ihan perseestä!

      Poista
  15. kirjotat hyvin ja tykkään lukea sun blogia, mutta mua ärsyttää suunnattomasti että yleistät nimenomaan tyttöjen käytöstä, ja arvostelet nimenomaan tyttöjä. on niissä miespuolistenkin toiminnassa moittimista ja vikoja, ei pelkästään tyttöjen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenhan mä niitä poikiakin täällä arvostellut vaikka kuinka paljon, esim ''Kerran pettäjä on aina pettäjä'' ja ''Ärsyttävimmät jätkät'' vai mikä sen tekstin nimi oli anyways kylhä niitäkin löytyy :) Mut joo yritän kyl parhaani mukaan olla yleistämättä liikaa koska tytöt on oikeesti ihan kivoi!

      Poista
  16. Vähänkö oot hyvä kirjottamaan :D Oon niin samaa mieltä kyseisestä aiheesta! http://purplepumpkinjuliet.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  17. Toi on niin totta! Aivan mahtavaa tekstiä, mulle suurin viha on just sellaset isi maksaa, tai et pidetään itteä parempana kun muut ja haukutaa. Koska kaikilla ei esim oo isää, tai on, mutta sitä ei välttämättä kiinnosta oma lapsensa, koska näitäkin onja se,että muakin on kiusattu niin mikään ei ota päähän enempää,kun katsoa vierestä kun toinen kokee sen. Toivottavasti vilkaisisit munkin blogia ja antasit parannusehdotuksia, vaikka se onkin vain kuvablogi! :) http://picblogbyanna.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa sun blogia, ja pakko sanoa ihan mahtavia kuvia sulla :) Mutta joo oon sun kanssa täysin samaa mieltä asiasta :)

      Poista
  18. Just niin totta ku olla ja voi! Mutta välillä kaverin kanssa pelaan jotai sotapelejä mutta vaan siks että se on kivaa :)

    http://someone-special-life.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  19. Toi minä ja sotapelit kuvaus on tosi osuva. Törmään usein tyyppeihin jotka luulee olevansa maailman ainoita tyttöjä jotka tykkää sotapelien pelaamisesta ja kaljan juomisesta. Se on joku statussymboli.

    VastaaPoista
  20. Tää teksti jos mikä on totta, mut samalla tää on tosi puhuttelevaa; mihin tää nykymaailma on menossa jne.

    Kirjoitat tosi selkeesti ja tuot mielipiteesi esille, perustellusti :-) Jatka samaan malliin!

    http://heelja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja itsekkin välillä mietin että mikä maailma tää tällänen on :)

      Poista
  21. Ihan loistava postaus! Samat ärsyttää täälläkin, jokainen ihminen voisi vaan iästä ja sukupuolesta riippumatta olla aito ja ystävällinen, ei oo vaikeeta. ;) Pakko taas sanoa että näitä sun postauksia on kyllä ilo lukea kevyempien muoti-, kauneus-, ja muiden blogien rinnalla, saa vähän oikeaakin ajateltavaa. :D Ihanaa alkanutta vuotta sinulle! ♥

    VastaaPoista
  22. oon törmänny useimpiin noista tyypeistä, ja toi kuvien lisääjä-tyyppi kolahti. pisti oikein miettimään että miksi niitä kuvia lisätäänkään.. kiitos tästä tekstistä nimo :) t iiris

    VastaaPoista
  23. Wau, tosi hieno kirjoitus! Ja kun miettii esimerkiksi mun koulua, sieltä löytyy monta monta kappaletta jokaista noista tyypeistä, ja täytyy kyl sanoa että kyllähän se ärsyttää. Toi 2. tyyppi nousi esiin erityisesti. Ite oon sellanen, että OIKEASTI rakastan pelata kaikkia toiminta/sota/fantasia pelejä ja nautin niistä. Mutta se kyllä ärsyttää ihan kauheasti kun jotkut tytöt sanovat pelaavansa sitä ja tätä päivät pitkät vaikka todellisuudessa ovat ehkä pitäneet xboxin ohjainta kädessä. Sitten en todellakaan tajua miksi siitä pitää laittaa kuvia Instagramiin tai ylipäätänsä jauhaa siitä pojille. Kyllä nekin varmaan huomaavat millon se tyttö on oikeasti pelannut niitä pelejä. Vaikka ite pelailenkin paljon, en puhu siitä oikeestaan kenellekkään sillä omasta mielestäni se on noloa ja epäviehättävää :D

    Mut pointti oli se, että tykkäsin ihan sairaasti tästä kirjoituksesta, ja oon todellakin samaa mieltä sun kanssa! Kirjotat tosi hyvin ja perustelet mielipitees osuvasti, sait kyllä uuden ansaitun lukijan! <3

    rosansilmin.blogspot.fi

    VastaaPoista
  24. Viimeinen noista pitää kyllä mun ja mun kavereiden kohdalla paikallaan. Meillä on aina syy siihen. Kuten pallo tulee kohti tai joku säikäyttää.
    Mä oisin tosi kiitollinen jos saisin edes iPhone 4. Mut vitosesta tiiän etten saa ennen kuin ostan ite :) Sait lukijan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihmiset on niin kiittämättömiä nykyään, mutta kiva että liityit :)

      Poista
  25. Onko sinut ja sínun perheesi naiset, tytör silvottu? Somalithan silpovat tyttönsä 90%:sesti.
    Mitämieltä olet siitä? Hesarissa oli kaamea juttu afrikalaistyttöjen raakalaismaisesta pahoinpitelystä.
    Miten teidät afrikkalaiset saísi sivistetyksi niin, ettei tuota kammottavaa muslimileikkelyä enää tapahtuisi. Ei kai mitenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Mä en ole ikinä käynyt Somaliassa, vaan olen syntynyt tänne joten kauheasti en tiedä somalikulttuurista mitään
      2.Vanhempani olivat teinejä kun Suomeen tulivat joten hekin ovat aikalailla eurooppalaisia.
      3.Mä en tiedä mitä vastaan tähän kysymykseen kun jo oletus siitä että kaikki somalit on silvottuja saa mut ärsyyntymään. Näinhän ei ole, etenkään me jotka ollaan täällä synnytty ja vanhempani jotka ovat täällä olleen yli puolet elämästään.
      4. Miten meidät afrikkalaiset saisi sivistetyiksi? Hyvä kysyä juuri minulta, sillä minähän olen oikea ihminen tuohon vastaamaan kun en itse koe itseäni täysin afrikkalaiseksi.

      Poista
    2. Olethan kuitenkin afrikkalainen. Ei se mihinkän katioa. Kansallisuutesi voi olla suomalainen mutta suomalainen et ole.
      Nyt on jo tihkunut tietoa tuosta koulutyttöjen viemisestä jonnekin ja mitä siellä tapahtuu??? Vain alkukantaiset, brutaalit, toisen tuskasta välittämättömät villit tekevät lapsellen noin. Vain somalit voivat tehdä omalle tytölleen noin.
      Suomalaiset eivät ole koskaan leikelleen lapsiaa tuolla tavoin.
      Afrikkalaiset: somalit, masait ynnä muut eivät sivisty ikinä ennen kuin niilta lopetetaan kaikki kehitysapu, että se lisääntyminen saadaan loppumaan. Myös kaikkinainen muuttaminen tänne meidän eläteiksemme pois.

      Poista
    3. Huvittavaa tuo, että vanhempani ovat eurooppalaisia. Miten he voivat olla? He ovat AFRIKKALAISIA ja somppuja. Niin kuin sinäkin.

      Poista
    4. Olen yhtä suomalainen kuin sinä sillä sinäkään et todennäköisesti ole suomalainen. Sillä loppujen lopuksi kukaan ei ole puhdasverinen, tietenkään unohtamatta sitä ryssäruotsalaisverta joka virtaa sun ignorantissa pienessä päässä. Mua oikein oksettaa ja kuvottaa toi sun asenne joten ole ystävällinen ja tee jotain yhteiskuntahyödyllistä kuten opiskele tai käy kouluja kun se että mariset kalsareissas kalja kädessä kuinka huonosti sulla on asiat koska Afrikka ei oo sivistynyt. Miettisit mielummin sinulle ajankohtaisia asia kuten euro-kriisi joka todennäköisesti vaikuttaa sun elämään radikaalimmin. Mä olen suomalainen. Jos et voi nähdä sitä niin toivon että silmäsi ovat sen verran auki että voit nähdä mun keskisormen jota sinulle tällä hetkellä näytän.

      Poista
    5. Jos sinä olet suomalainen niin minä olen sitten vaikkapa kiinalainen. Katsopa peiliin niin voit nähdä siellä ei-suomalaiset piirteet. Näkyykö somali?
      Suomlainen voi olla mutta ei suomalainen. Afrikkalainen vain ei ole suomalainen.
      Tuolla oli mielenkiintoinen linkki siihen nukkepeliin. Jopa neekerilapset valitsivat valkoisen nuken. Katso ne videot ja mieti, mitä muuta mahdollisesti miettivät.
      Ei se väri ja rotu mihinkään huutamalla lähde. Mutta se on taas toinen juttu, että pitääkökään. Mikset vain ole rohkeasti somali ja afrikkalainen? Miksi pitää väkisin yrittää olla jotain muuta kuin on?
      Kun kävelet kadulla, niin jokainen vastaantulija näkee, mistä tulet. Miksi se pitää kieltää? En ymmärrä.
      Varmasti, jos itse menisin Somaliaan, porukka tuijottaisi ja jos selittäisin, että kyllä minä olen somali, niin mahtaisivatkohan uskoa. Tuskin.
      Eikä se muutu keskisormeakaan näyttämällä. Näyttää saat vaikka aina ja joka paikassa.So?

      Poista
    6. Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin arvoisalta Anonyymiltä seuraavan kysymyksen: oletko joskus nimittänyt amerikkalaiseksi jotakuta, joka ei ole etnisesti 100% amerikan intiaani? Onko USA:ssa kymmenen vuotta asunut suomalainen amerikkalainen vai suomalainen? Entä jos hän on asunut siellä 30 vuotta? Ei? Entä jos hän on syntynyt USA:ssa? Ei? Jos hänen vanhempansa asuivat USA:ssa 15 vuotta ennen hänen syntymäänsä? Öööö...? Kolme sukupolvea? Viisi? Entä jos suvussa on yksi amerikan intiaani? Tai jos henkilön vanhemmista toinen on intiaani, toinen suomalainen? Yksi asia on varma. En usko, että osaat nimetä yhtään ainoaa etnisesti amerikkalaista ihmistä.

      Kuka muuten on oikeasti etnisesti suomalainen? Alkuperäisiä suomalaisia ovat vain saamelaiset. Suomalaisuus syntyi vasta 1800-luvulla alkaneen suomalaiskansallisen liikkeen vaikutuksesta. Sitä ennen meillä oli hämäläiset, pohjalaiset, savolaiset... Ja kuka minä olen kertomaan sinulle tämän? 100% etnisesti suomalainen, kaltaisiisi aivopieruja päästeleviin sivistymättömiin ja sydämettömiin kantasuomalaisiin kyllästynyt aikuinen.

      Oletko ajatellut, anonyymi, että monilla suomalaisilla on geenistössään jäämiä esim. espanjalaisen merimiehen, venäläisen laukkuryssän, ruotasalaisen virkamiehen, virolaisen rakennusmiehen tai hui kauhistus, jopa mustalaisen, saamelaisen tai tataarin perimästä. Oletko itse tutkituttanut geenisi? Ai olet? 100% suomalainen? Onneksi olkoon! Sukusi tulee luultavasti pieneltä paikkakunnalta, jossa vuosisatojen ajan on uskottu, että "mitä serkumpi, sitä herkumpi". Se ehkä selittäisi ajattelukykysi suppeuden.

      Poista
    7. "Oletko ajatellut, anonyymi, että monilla suomalaisilla on geenistössään jäämiä esim. espanjalaisen merimiehen, venäläisen laukkuryssän, ruotasalaisen virkamiehen, virolaisen rakennusmiehen tai hui kauhistus, jopa mustalaisen, saamelaisen tai tataarin perimästä."

      Luulenpa, että tuo aiempi anonyymi ei juuri ajattelua harrasta, lähinnä ahdasmielistä aivopieruilua.

      Poista
    8. 'Muslimileikkelya" hei HALOO, se kamala perinne on taysin kulttuurista, ei uskonnosta peraisin! Kopti kristityt ja erinaiset muut uskonnot myos sita naisten silpomista harrastavat.
      Saalittaa miten typeria jotkut ihmiset on.

      Poista
    9. Anonyymi, joka kommentoit rasistisia kommentteja. Olet häpeäksi kotimaalleni. Asenteesi kertoo katkeroitumisesta, jolla ei pitkälle pötkitä. Tarjolla on lukuisia erilaisia auttavia puhelimia , joissa voisit käsitellä omat mielen lukkosi ja niiden taustalla piilevät traumasi ja elää sen jälkeen onnellisesti, ilman, että tarvitsee olla katkera muille ihmisille. Suosittelen lämpimästi apua.

      Poista
    10. Somppuko se ^kirjoittelee ongelmistaan. Hae apua sieltä kotimaastasi. Mutta varo, etteivät leikkele sinua.
      En voi olla häpeäksi kotimaallesi, koska kotimaani on Suomi!!!!!

      Poista
    11. ”Olen ylpeä siitä, että mun geenit, veri ja koko suku ovat maasta nimeltä Somalia. Samaan aikaan olen kuitenkin täällä kasvanut. Kuulun fifty–fifty molempiin.”

      Hesarin NYT:istä. Miten sitten haluat kaikkien uskovan ja uskottelet itsekin, että olet suomalainen.
      Ei tommosta fifty-fiftyä olekaan.
      Ihminen on sieltä, josta hänen geeninsä, verensä ja sukunsa on! Näin sanot ihan itse.

      Poista
    12. Voi herran jumala noit menkkasii anoi:/ menkää kaivaan hiekkaa pilluistanne Nimo on suomalainen koska se on syntynyt Suomessa. Teiänkin esi-isät on kotoisin Afrikasta, koska Afrikassa kehittyi nykyihminen. Just tää suomalaisis�� kukaan ei haluu muuttaa tänne ku pelkää et kiusataan ja syrjitään. Mun isoisoisoisoisä on Ruotsista eikä kukaan ajattele et olisin ruotsalainen. Sama asia on Nimollaki. Sen vanhemmat o vaa syntyny Somaliassa ja sil o erilainen iho, mut oikeuttaaks se menkkasten anojen syrjintää? Eihä se. Mä en ymmärä eräitä anoja..��������

      Poista
    13. Anonyymi, vaikka ymmärrän ironista huumoria, en voi mennä kaltaisesi ihmisen huumorintajusta takuuseen. Näin ollen tarkennan vielä aiempaa kommenttiani: olet rasistisella käytökselläsi häpeäksi Suomelle. Suomen brändille. Meniköhän nyt ymmärrykseen asti?

      Poista
  26. Eurokriisiä miettimällä ne somalivastaiset ajatkset varmasti Suomesta katoavat. Höh ja pee. Miksi somalit sitten ovat niin vähän arvostettuja? Mikä siihen on johtanut? Miksi porukat tykkäävät itämaisia mamuja ja väistävät afrikkalisia? Ovatko somalit tehneet jotain sellaista, joka on saanut aikaan tuon ajattelun teistä?
    Suomalaiset ovat olleet aika kauan suomalaisia ja tämä rotumme on selviytynyt täällä ja selviytyy edelleenkin. Ryssiä emme ole ja ruotsalainen voisin kyllä itse vaikka ollakin.
    Jos vähäänkään osaat niin katso venäläisten piirteitä ja vertaa niitä suomalaisiin, huomaat eron.
    Onhan ero itä-, pohjois- länsiafrikkalaistenkin kesken aika selvää. Kongolainen näyttää erille kuin somali. Mustan Afrikan ihmisiä molemmat mutta erinäköisiä.
    Mutta saahan sitä aina ajatella ja kuvitella, että kun asuu täällä on suomalainen. Ketä se ajattelu pettää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senkin idiootti anonyymi, sivo munasi, niin mua ei niin paljo hävettäsi kuulua sun kanssa samaan rotuun! - Häijy pohjolasimummo

      Poista
    2. Somppuko se siellä yrittää olla pohjalaismummo! Liian läpinäkyvää. Sorry.

      Poista
  27. Hei! Hieno postaus tämä, kuten aiemmatkin :) minulla olisi yksi postais idea sinulle, aihe saattaa olla ehkä henkilökohtainen, mutta se on nyt kuitenkin pinnalla, Hesarin artikkelin ansiosta. Tarkoitan naisten sukupuolielinten silpomista... Rankka aihe, mutta somali- tyttönä sinulla on varmasti sanottavaa tähän. Ps. Olet ihana :)

    VastaaPoista
  28. Sun jutut kyl saa mun mielialan kohoamaan. Ajatella että jollakin on noin sana hallussa XD. Omasta mielestäni ulkonäöllä tai persoonallisuudel ei ole sittemmin väliä jos ite on tyytyväinen, eikä muiden kuuluis yhtään tulla päättää sun puolest millanen siä olet. Jatka samaan malliin sulla tosiaan on sana hallussa

    VastaaPoista
  29. Hei! Luin NYT-liitteen jutun juuri, olet rohkea ja ihana! Tunsin hellyydenpuuskan ja toivotan sinulle kaikkea parasta tulevaisuuteen. Hanna 33v ;)

    VastaaPoista
  30. Kohta 3: Joistakin tulee tuollaisia juuri siksi, että on synnytty ns. kultalusikka persposkien välissä, eikä muita näkökulmia ole. Vanhemmat vielä mahdollisesti vahvistavat tätä käyttäytymistä lellimällä lastaan aivan liikaa ja koettamalla korvata materialla sitä, että eivät oikein osaa olla lapsensa kanssa ja tarjota tälle elämyksiä tavaroiden sijaan. Jotenkin mulla olisi sellainen - toki täysin mututuntumapohjainen - arvelu takaraivossani, että etenkin niin kutsutut uusrikkaat vanhemmat voisivat olla tällaisia: halutaan antaa lapselle kaikki, mitä ei ole itse lapsena saatu, vaikka on haaveiltu, ja vastineeksi vaaditaan samanlaista piinkovaa raataja-asennetta, jolla vanhemmat ovat saavuttaneet taloudellisen turvan, tunteet sivuun jyräten.

    VastaaPoista
  31. On se kumma kun Suomessa ikänsä syntynyt ja asunut ei muka voi olla identiteetiltään suomalainen. Jenkeissä on joku 20 miljoonaa (tai jotain) "irkkua", mutta irlantilaisten mielestä ne ei todellakaan oo mitään irkkuja, kunhan tahtovat vaan olla muka jotain muuta kuin perusjenkkejä. Jos sut kiidätettäis toista vaan Afrikkaan "takaisin", niin vois äkkiä tulla hiukan vieraantunut olo. Sun etninen tausta on somali, mutta kansalaisuus ja identiteetti voi mun puolesta olla suomalainen. Enemmän mua vituttaa kantasuomalaisten juoppojen ja muiden sossupummien itsesäälissä rypeminen ja muiden syyttely, kuin se että joku tänne muuttaa ja tahtoo oikeasti rakentaa itselleen elämän täällä. Maahanmuuttajat ei todellakaan oo täällä kauheesti työpaikkoja vienyt, kun paljon suurempi osa niistä on työttöminä kuin kantasuomalaisista. Ne on ne perusduunarien yms. työpaikat jotka on siirretty muualle. Opiskelkaa niihin ammatteihin joihin täällä porukkaa tarvitaan tai, vielä parempi, perustakaa niitä yrityksiä että saadaan lisää työpaikkoja. Samassa veneessä ollaan kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Maahanmuuttajat ei todellakaan oo täällä kauheesti työpaikkoja vienyt..." No ei todellakaan. ;)
      Vitsi, vitsi!!
      Kyllä ne sossutoimistot täyttyvät somppuväestä. Kaapuakat tukkivat kärryineen ostareilla ja kakaralauma huutaa ja mölyää matkassa. Siinä heillä työpaikka.

      Poista
  32. Hep! Löysin tänään blogisi Nytin jutun kautta. Syytänkin sua nyt siitä, että olet tuhonnut hyvän tovin mun tehokasta työaikaani. Blogisi on koukuttavan hyvä! Kiitokset hyvistä teksteistä.

    VastaaPoista
  33. Luin sinusta kertovan jutun hesarin Nyt -liitteestä, ja sitä kautta eksyin blogiisi! :) Arvostan, että uskallat oikeasti olla sitä mitä olet! Kunpa itsekin saisi rohkeutta siihen ja osaisi lopettaa muiden miellyttämisen. Tsemppiä ja menestystä tulevaisuuteen! Jotenkin luulen, että sinusta kuullaan vielä!

    ps. Nuo tyttötyypit on niin osuvia! :D

    VastaaPoista
  34. Moi,

    Luin myös susta kertovan jutun Nyt -liitteestä. Aivan mahtavaa, pitää olla sitä mitä itse on, vaikka oma perhe tai ulkopuolinen maailma painostaisi. Uskon, että ihanteellinen identiteetti rakennetaan itse omien ansioiden, tekojen ja ajatusten pohjalle. Ei niinkään ylhäältä-alas -mallina esimerkiksi keinotekoisina perinteellisinä tapoina ja kulttuurinormeina.

    Ja kuinka siistiä oliskaan jos vaikka olisitkin ensimmäinen tummaihoinen intin käynyt nainen! Ihan vaan vaikka sen takia, että pystyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen inttiin menoa, on syytä käydä rankempi laihdutuskuuri läpi. Et noilla rasvoilla siitä selviä. Mutta ainahan saa unelmoida ja kirjoitella kivoja. Btw. Et edes olisi ensimmäinen.

      Poista
    2. Ja kuule ihan taatusti pärjää, kunhan mimmi vain puree hammasta, liattaa koipea toisen eteen ja ajattelee isänmaataan - Suomea.

      Poista
    3. Varmaan pärjää, mutta ensin on oltava fyysisesti armeijakunnossa. Ylipainoiset pojatkin laitetaan laihtumaan ja tervetuloa sitten takaisin.
      Ei linkussa olevat polvet kestä kummallakaan sukuopuolella armeijan rasituksia. Naisilla vielä vapaaehtoinen, niin lääkärintarkastukseen taitaa loppua. Eikös Nimo ole vielä kirjoittanut tupakoivansakin. Ei taida kunto olla kohdillaan.
      Raahessa oli jo intin käynyt musta nainen.

      Poista
    4. Jos olit vilpittömin mielin liikkeellä, olisit voinut kommentoida pimun pulskuutta vaikka kannustamalla treenaamiseen, etkä dumata suoraan liian läskiksi inttiin.

      Omien kokemusteni mukaan plösömpikin pärjää jos haluaa. Tupakkaa kärysi metsässä ja kasarmilla aika reippaastikin, eikä parikymppisillä rööki vaikuta poikkeustapauksia lukuunottamatta muualla kuin huippu-urheilutasolla. Toki vaikutuksia on, mutta ne ovat pitkäakaisen käytön tuloksia.

      Poista
    5. ^Meinaatko vakavissasi, että aikuista pitää lässyttää ja kannustella!! Eiköhän tuon ikäinen ole ollut terveystiedon- ja köksäntunneilla sekä nyt opiskelee toisen asteen koulutuksessa.
      Kyllä itse jo tietää, mitä syömällä muuttuu valtamerilaivaksi ja mitä syömällä laihtuu.
      Tsemppi pitää tulla sisältä päin. Jos joytain haluaa , niin kyllä siinä onnistuu. Pelkkää puhetta maailmaan mahtuu.

      Poista
  35. Olet ihan mielettömän upea nuori nainen! Ihana esimerkki kaikille. Myös minä uskon, että sinusta kuullaan vielä!

    Sitä odottaessa, tsemppiä jatkoon.

    VastaaPoista
  36. ihan todella Super hyvä blogi :) mahtava mimmi oot!!! :) tämä menee seuraa listalle :) jatka samaa rataa, you rock! :)

    VastaaPoista
  37. Hei, luin susta äsken Hesarin nettisivuilta ja meinasin alkaa itkeä artikkelia lukiessani, koska olet musta niin upea tyyppi ja elät aikamoisen paineen alla. Ihailen sua todella paljon, vaikka ikää on jo lähemmäs neljäkymmentä.

    Yhden kysymyksen haluaisin kuitenkin esittää: oletko varma haluavasi lähihoitajaksi? Susta tulisi varmasti upea sellainen, mutta voisit koettaa vaikuttaa myös laajemmalti. Yhteiskunta kaipaa sun kaltaisiasi vahvoja, ennakkoluulottomia, pelottomia, avoimia ihmisiä näyttämään tietä muille.

    Joka tapauksessa paljon onnea valitsemallesi tielle!

    T. Ulkosuomalainen

    VastaaPoista
  38. Mua harmittaa tosi paljon noi rasistiset kommentit täällä, kuka voi olla niin tyhmä, että katsoo ihon värin mukaan kuka on suomalainen ja kuka ei? Mun suvussa on myös tummaihoisia, enkä oöe kertaakaan ajatellut heidän olevan ulkomaalaisia :D

    Löysin tänne hesarin nettisivujen kautta ja onneksi tulin katselemaan, paljon mielenkiintoista luettavaa! :) Kiitos ihanasta blogista!

    Ennakkoluuloja varmasti on aina puolin ja toisin uuuden ihmisen tavatessa, enkä periaatteesaa voi sanoa siinä olevan mitään pahaa. Pahaa tekee se, kun näkee jonkun antavan näiden ennakkoluulojen vaikuttaa itseensä! "En tutustu tohon sen ja sen takia". Ennakkoluulot on tehty murrettaviksi, tutustutaan kaikki avoimin mielin toisiimme, eikä anneta niiden vaikuttaa!

    VastaaPoista
  39. Heippa.

    Luin äsken Hesarin artikkelin. Vaikutat ihan mielettömältä persoonalta. Olet rohkea, haluat vaikuttaa, seisot omilla jaloillasi.

    Olen asunut Briteissä vuoden ja tiedostan, kuinka erilaista siellä suhtautuminen kansallisuudeltaan "eri näköisiin" ihmisiin ja ylipäätään persooniin on. Suomeen tämä hyväksyntä tulee vielä pikku hiljaa, uskon siihen tosi vahvasti.

    Tsemppiä paljon sinulla ja mukavaa alkavaa vuotta!
    Tervetuloa moikkaamaan Twitterissä @ninetsiua tai instagrammissa @niinaniinis

    VastaaPoista
  40. Heippa, Nimo!

    Tsemppiä sulle elämään. Tuolla asenteella pääset vielä pitkälle! Kiva, että juuri Sinä (vaikka oletkin neekerisomalisossupummimaahanmuttajajne!) asut Suomessa. Ilmeisesti et rasisteista liian suurta painetta muutenkaan ottanut, mutta sanonpas kuitenkin vielä, että voit hymyillä niille rasisteille säälivästi, sillä niillä todennäkösesti on huonompi elämä ku sulla. Sun kirjotusten huumori tehos muhun niin, että nauran tyhjässä yliopiston tietsikkaluokassa ääneen itsekseni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yliopitolla ja naurattaa tämä huumori! Humanisti varmaankin. Heh, heh!

      Poista
  41. I-HA-NA. Aivan mahtava tyyppi. Pidä toi tyyli.

    VastaaPoista
  42. Luin myös jutun sinusta Hesarissa. Vaikutat kiehtovalta ihmiseltä, vahvalta. Yritä pitää kirkkaana mielessä omat arvosi ja tavoitteesi, äläkä anna jatkossakaan muiden määritellä millainen sun pitäisi olla.

    VastaaPoista
  43. Heips!
    Vau, vaikutat tosi harvinaislaatuiselta persoonalta. Luin sinua koskevan jutun Hesarista äskettäin. Olet kyllä rohkea. Mullistit kyllä minun käsityksen naispuolisista muslimeista. Hienoa kun kuuntelet omaa sydäntäsi. Hyvää jatkoa! :)

    VastaaPoista
  44. SPOT ON!
    Hieno kirjoitus, mielenkiintoinen blogi ja vahva, kaunis (inside and out) nuori nainen :)
    Olipa mukava loytaa sut, you give hope in the midst of the dark and ignorant world lol

    Hei toivon sulle kaikkea hyvaa ja menestysta mita ikina paatatkaan tehda!
    Terkut Saudi Arabiasta

    T: toinen vahemmistoon kuuluva:valkoinen, suomalainen, Muslimi nainen Saudi Arabiassa :D
    Layla
    www.blueabaya.com

    VastaaPoista
  45. Täällä myös yksi hesarin kautta blogiisi pölähtänyt tyyppi. Juttu oli mahtava, vaikutat määrätietoiselta ja fiksulta nuorelta. Kaikkea hyvää sulle, kuuntele omaa sydäntäsi ja toteuta omia unelmiasi :)

    VastaaPoista
  46. Nimo - sä oot yksinkertaisesti _ihana_!

    Juuri kaltaisiasi rohkeita ihmisiä tarvitaan. Itsekin olisin tehnyt tilanteessasi samoin; jos siis olisin uskaltanut kuten sinä - vaikea kuvitella, koska olen kasvanut hyvin etuoikeutetussa ja vapaamielisessä kulttuurisessa ylisuojatussa nurkassa. SINÄ olet joka tapauksessa aivan uskomattoman voimakas, ja olet sen näyttänyt. Nautin, että kaltaisesi Ihminen on Olemassa! Anna hiustesi hulmuta! Jumala hymyilee sen nähdessään* Hän kun ei sellaisten pakollisuutta vaadi; meillä kun on kaikilla vapaa tahto, sanoivat imaamit mitä hyvänsä - jokainen on oman Itsensä Imaami! (Ja helveteissä elävät katkerat ja paheksuvat; ja se kauna heillä nousee vain siitä, etteivät itse uskalla samaan kuin jo heränneet ja vapautuneet. Aivan kuin fundamentalistiset kristityt eivät jotkut uskalla vaikka tanssia koska pelkäävät joutuvansa helvettiin. Fundamentalistit ja dogmatistit ovat samanlaisia kaikkialla, muodot vain vaihtelevat.)

    Jatka Nimo ihmeessä aitoon itseesi tutustumisen polkuasi, löydä vieläkin syvemmin Todellinen Tahtosi ja elä se todeksi! Sinä voit ohjata kulkusi suuntaa, aivan itse, juuri sinne mihin Tahdot.
    Lempeys ja itsevarmuus ohjatkoon valona polullasi* Nauti, Opi - ja Loista!*

    Rakkaudella terveisin suomalainen kalpenaama -alien"mies", joka on ylpeä kaikista tämän planeetan tuottamista olennoista, ja toivoo että heistä tyhmimmätkin ja säälittävittävimmätkin heräisivät vähitellen tajunnallisesta unestaan niin että Maapallo-Äidistämme voisi muodostua se ilman sotia ja rasismia ja oleva Paratiisi mikä se voisi olla. Eläköön biodiversiteetti - alas kaikki fundamentalistiset ajattelumallit (fundamentalistiset uskonnot, tiedeuskovaisuus, poliittiset uskonnot)!

    Olet Nimo astunut hienoon vapauden virtaan. Olkoon se esimerkkinä muillekin!

    Om Shanti Shanti Shanti
    ((((((((((( Ψ )))))))))))

    VastaaPoista
  47. Hei. Mahtava juttu sinusta Hesarissa. Olen kaunis, fiksu ja rohkea nuori nainen. Älä välitä huutelijoista. He ovat vain kateellisia ja haluavat siivelläsi huomiota mm. näissä blogikommenteissa. Lisäksi hienoa, että olet itsekin ennakkoluuloton esimerkiksi homoja ja perussuomalaisia kohtaan. Sulla on kaikki syyt olla itsestäsi ylpeä. Lisään blogisi lukulistaasi. Kai tätä me miehetkin saamme lukea. Hyvää mieltä ja uutta vuotta.

    VastaaPoista
  48. Sait täältäkin uuden lukijan. Kirjoitat sen verran mielenkiintoisesti, että aion jatkossakin seurata blogiasi, vaikka olen itse sua huomattavasti vanhempi. Harvinaisen rohkea olet.

    VastaaPoista
  49. Samoin Hesarin Nyt-liite johti sun jäljille. Hienoa työtä!

    VastaaPoista
  50. Somalinaisista 70% on silvottu, eli sitä tapahtuu edelleen.
    Somalinaisista 48.7% on yksinhuoltajia, mutta lapsia kertyy, eli ovat luultavasti jalkavaimoja.
    Khat on suomen takavarikoiduin huume.

    Nämä ovat asioita joista ei saa keskustella tai ne sivuutetaan tehokkaasti.
    Miksi ei naisten silpomisesta ei suomessakaan somalit osaa luopua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bloggarin äiti on tullut tänne 19-vuotiaana. On 90% varmuudella silvottu.

      Poista
    2. Äitikin yh-äiti ja sossuelätti.

      Poista
  51. Tavallisesti en pidä yleistämisestä, mutta ymmärrän kyllä mistä puhut.
    Naiset, jotka esittävät olevansa tyhmiä miesten edessä, luulevat että miehet tuntevat olonsa uhatuiksi jos nainen sattuu olemaan fiksu.

    VastaaPoista
  52. Päädyin blogiisi Hesarin jutun perusteella. Jutun luettuani oletin löytäväni blogin joka käsittelee Islamia, mutta täällähän olikin jotain aivan muuta.

    HS syyllistyy typerällä otsikoinnillaan samanlaiseen etniseen profilointiin, kuin mitä jutussa samalla kritisoidaan.Tekopyhää!

    Täällä lisää: http://maissipussinmatkassa.blogspot.fi/2014/01/hesarin-tekopyha-etninen-profilointi.html

    VastaaPoista
  53. Ensinnäkin tämä on ihan mahdotonta että vastailen kaikille, mutta tämä nyt pomppasi silmään. Tekstissäsi sanoit näin: ''Sen sijaan löysin tavallisen suomalaisteinin pitämän blogin, jossa puidaan muotia vähissä vaatteissa, baariseikkailuja, parisuhteita ja koulukuvioita. Islamista löysin tasan yhden jutun, sellaisen jossa kirjoittaja kertoi olleensa vieraana Ajankohtaisen Kakkosen Islam-illassa. Tämä ei vielä täytä mielestäni kriteereitä muslimibloggariuteen.'' Oletko kauheasti lukenut suomalaista blogikulttuuria? Jos olet niin varmasti tietäisit, että tämä blogi ei lähelläkään ole samanlainen. Muslimibloggaaja jos etsit niin tässä mä olen, olen muslimi ja olen bloggaaja. Kuten haastattelussa sanoin, että uskonto ja ylipäätään usko on mun ja jumalan välinen asia, sen takia en näe syytä miksi minun pitäisi uskostani bloggailla? Eiköhän uskonnoista riidellä muutenkin ilman, että mä siitä kirjoitan.
    Ps, kaikille muihin kommenteihin vielä joihin en ole ehtinyt vastaamaan, Niin kiitos ihan älyttömästi kaikesta tuesta mitä mä olen saanut täällä:)

    VastaaPoista
  54. Moikka Nimo! Luin jutun sinusta hesarin nyt-liitteestä, ja mun oli pakko tulla kirjoittamaan heti tänne. Olen itse 23-vuotias yliopisto-opiskelija helsingistä, ja olen n. 10-vuotiaasta lähtien odottanut näkeväni /kuulevani sun kaltaisista rohkeista somalitaustaisista tytöistä yhä enemmän. Mun omalla ala-asteella oli parikin somali tyttöä, jotka olivat kavereitani (olen itse suomalainen). Toinen niistä pääti myös jossain vaiheessa jättää huivinsa pois ja kapinoi samanlaisia asioita vastaan kun sinäkin. Meitä kaikkia mietitytti tuolloin, miksi suvun pojat saivat leikkiä meidän tyttöjen kanssa koulun jälkeen ja pukeutua vapaasti, kun tytöt eivät. Ystäväni ja sinunlaistesi vahvojen ihmisten ansiosta yhä useampi uskaltaa olla itsenäinen. Olen niin sanoinkuvaamattoman onnellinen siitä, sillä mielestäni kaikilla ihmisillä tulee olla vapaus valita elämänsä suunnasta ja esim. Ulkonäöstään ja ystävistään. Paljon tsemppiä! Kun mietit hesarissa, mitä tekisit tulevaisuudessa, ehdottaisin jonkinlaista kantaaottavaa kirjaa jossain vaiheessa elämääsi. Yksityiskohtaista kuvausta esim siitä, millaisia vaikuksia somalitytöt kohtaavat ja toisaalta miten asiat on mahdollista viedä haluamaansa suuntaan.

    Tähän ^ blogitekstiin liittyen ymmärrän myös pointtejasi, sillä ajattelin itse samansuuntaisia asioita naiseudesta, jota tytöt opettelevat väärin tavoin. Juuri nuo kirjoittamasi asiat kertovat yhteiskuntamme epätasa-arvosta. Monet kuitenkin kasvaessaan oppivat ymmärtämään oman arvonsa, eivätkä viitsi enää toimia typerästi miesten miellyttämiseksi. Miehet eivät oman kokemukseni mukaan kuitenkaan kunnioita naisia, jotka ovat tyhmiä ja tekevät kaiken heitä miellyttääkseen. Tämän voi oppia myös kantapään kautta :)

    VastaaPoista
  55. Olen feministi, ja minua harmittaa suuresti kuulla tytön suusta (tai nähdä tämän kirjoittamana) lause "en ymmärrä tyttöjä". Tätä kuulee ihan tarpeeksi miesten ja poikien sanomana, mutta tytön ilmaisemana asia harmittaa erityisen paljon. Miksikö? Koska se kielii sisäistetystä naisvihasta. Tytöt ja naiset eivät ole mikään kimppu klooneja, jotka käyttäytyvät täsmälleen samalla tavalla (kuten eivät ole pojat ja miehetkään). Kulttuurimme sisältää nykypäivänäkin oletuksen siitä, että naisellisuus on huonompaa kuin miehekkyys, ja kannustaa tyttöjä kilpailemaan keskenään miesten suosiosta ja sorsimaan toisiaan siinä sivussa -- tämä on erittäin kuvottavaa ja väärin ja ennen kaikkia heikentää naisten asemaa entisestään. Kun joku sanoo "en ymmärrä tyttöjä, en ole kuin muut tytöt", hän yleensä pyrkii korostamaan omaa erikoisuuttaan niputtamalla kanssasisarensa samaan muottiin.

    Itse asiassa sinua huoritellut tyttö, ensimmäinen mainitsemistasi tyttötyypeistä sekä tyttö, joka sanoo ettei ymmärrä tyttöjä toimivat kaikki saman tavoitteen saavuttamiseksi: kaikki heistä haluavat erottautua "muista tytöistä" ja päästä sillä muiden (miesten) suosioon. En siis väitä että tämän blogikirjoituksesi tarkoituksena olisi miellyttää miehiä, vaan että luokitteluistasi paistaa tietynlainen halveksunta tyttöjä kohtaan, vaikka olet sellainen itsekin. Itse paheksun ihan yhtä paljon tyttöä joka huorittelee toisia tyttöjä ja tyttöä joka yrittää korostaa sitä miten ei ymmärrä muita tyttöjä eikä ole näiden kaltainen. Tietenkin on eri asia halveksua ihmistä tämän huonon käytöksen perusteella kuin sukupuolen perusteella, mutta haluan silti huomauttaa että esim. tykkäysaddikteja ja pappa betalar -populaa löytyy myös miessukupuolesta eikä sellainen käytös ole ominaista vain naisille tai tytöille. Kulttuurimme ja miehemme vihaavat meitä ihan tarpeeksi paljon jo nyt, emme kaipaa sen lisäksi myös kanssasisariemme vihaa, emmehän? ;)

    Toivottavasti et suhtaudu kommenttiini haukkuina, sillä sellaista en tarkoittanut. Moni tyttö ei välttämättä tajua sisäistäneensä kulttuurimme naisvihamielisiä asenteita ja käyttäytyvänsä halventavasti muita tyttöjä kohtaan; tarkoituksenani oli ainoastaan huomauttaa siitä. Blogissasi on paljon asiaa ja olet rohkea tyyppi, jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä blogi! Ja ihme feminismianalyysia edellä, hernepussi pois nenästä kun poistut yliopistolta.

      Poista
    2. Täysin perusteltua feminismianalyysia.

      Itsekin syyllistyin aiemmin ihan samanlaiseen itseni erottamiseen muista tytöistä. Sitten tajusin vain ampuvani omaa jalkaanikin.

      Nimo: Minäkin löysin blogisi Nyt-liitteen ansiosta. Kiitos vaikuttavan haastattelun antamisesta, sitä oli ilo lukea. Kaikkea onnea elämääsi!

      Poista
    3. Peukutus Scarletille.

      Poista
    4. Hyvä kommentti! Ei ollenkaan mitään "ihme feminismianalyysiä".

      Poista
    5. "Kulttuurimme ja miehemme vihaavat meitä ihan tarpeeksi paljon jo nyt"... Erikoinen maailmankatsomus.

      Poista
  56. Aivan typerä kommentti Suvelan Kirsti-nimistä. Tulevat luonnollisesti "Kirstin"-nimisestä maatilasta, jolle Suvelan kerrostaloja ja katuja on ruvettu rakentamaan 1970-luvulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko tämä todella pakko kirjoittaa julkisesti? Jos olisit jättänyt ensimmäisen lauseen kirjoittamatta, olisit kuulostanut edes jotenkin uskottavalta.

      Poista
  57. Moi Nimo. Olen sinua 15 vuotta vanhempi valkonaamainen 2 tytön isä itärajan läheltä. Blogisi on mainio ja olet esimerkkinä, kuinka pitää ajatella omilla aivoilla eikä itseään pidä hävetä. Jatka kirjoittamista ja usko itseesi. T. Jussi

    VastaaPoista
  58. Hei, ihan mahtava blogi! En tiedä, kuulostaako tää susta kivalta vai loukkaavalta, mutta tosi kiva päästä lukemaan somalinaisen elämästä ja ajatuksista. Rasismia on niin paljon ja tilannetta aivan varmasti helpottaisi se, että me opittaisiin tuntemaan toisiamme - kantasuomalaiset ja muu väestö. Ei me kuitenkaan niin kovin erilaisia olla, kun katotaan vähän pintaa syvemmälle. Älä lopeta kirjottamista, teet mahtavaa duunia!

    VastaaPoista
  59. Hyvä blogi on sulla, mutta tuntuu että tekstisi saattaa joskus olla vähän pinnallista... Syvenny aiheeseen ja käytä eri näkökulmia; teksti muuttuu automaattisesti värikkäämmäksi ja kiintoisammaksi!

    VastaaPoista
  60. Sä tuskit kerkeet vastaamaan kaikkiin kommentteihin, mutta haluan kuitenkin kommentoida, vaikkei vastausta tulisikaan. :) Luin sun tarinasta lehdestä, ja sua on vaan pakko ihailla. Sulla on niin loistava asenne, vaikka on varmasti välillä todella pelottavaa tehdä juuri niin, kuin parhaiten itseltä tuntuu. Mutta silti teet sen. Oot rohkea. Ja sä kirjoitat sanoinkuvaamattoman hyvin. Mä toivon sulle hyvän elämän koska sen sä ansaitsetkin. Oot ihan mahtava.

    VastaaPoista
  61. On kyllä juttu NYTissä. Jos huivin riisuminen on noin suuri juttu, niin ei ihme, että sopeutuminen on heikkoa somaleitten keskuudessa.
    Yksi vaatekappale ja kauhea haloo!
    Miten meillä on paikka jollekin ryhmälle, jossa suurin teko maailmassa ja elämässä ylipäätään on huivin ottaminen pois päästä!

    VastaaPoista
  62. Hei Nimo!

    Olen sua 10 vuotta vanhempi nainen. Tässä iässä toiset naiset ja siskot on mieletön voimavara! Toki ihme tyyppejä ja juoruilijoita löytyy kummastakin sukupuolesta, mutta onneksi moisiin voi yleensä ottaa etäisyyttä :)

    Olin itse porukassa, joka toteutti Huuma-lehden naisvoimin ( http://www2.nyt.fi/20131122-huuma-teki-mesenaatin-kaevijaeennaetyksen/ , http://huumalehti.com/ ). En tuntenut ketään etukäteen, mutta lehdenteko ja julkaisubileet oli todella hieno prosessi, tutustuin paljon hienoihin naisiin.

    Säkin olet uskonut omaan juttuusi ja teet sitä rohkeasti - hieno juttu! Jatka elämää ja kirjoittelua samalla nuoruuden palolla kuin tähänkin saakka ;) Onnea ja menestystä!
    T: Mira

    VastaaPoista
  63. Hei Nimo, olet upean näköinen (huivitta ja varmasti myös huivin kanssa) ja fiksu, lahjakas tyttö. Löysin blogiisi Nyt-liitteen jutun kautta. Mahtavaa, että vähemmistöryhmiinkin kuuluvien ääni saa mm. tällaisten blogien kautta kuuluvutta! Carry on!

    Haluan samalla tuoda kuitenkin esiin, että on surullista, jos sinut voidaan hyväksyä ja pitää "coolina" tyyppinä vain kantaväestön kulttuurin ja tavat omaksuneena. Henkilökohtaisesti (ja täysin suomalaistaustaisena) toivon, että opimme näkemään myös ulkoisten seikkojen, kuten päähuivien, ohi, ja osaisimme arvostaa yhtä coolia, mutta huivillista, muslimityttöä.

    Länsimainen naiskuva on yksi monien joukossa, eikä suinkaan täydellinen. Itse asiassa naista arvostetaan länsimaissa kovin miehisin mittarein, ja tavoitteena on eräänlainen naiseuden häivyttäminen ja miehisiksi miellettyjen ominaisuuksien tavoittelu. Monissa esim. Aasian ja Afrikan maissa, samoin monissa ns. alkuperäiskulttuureissa, naista arvostetaan juuri naisena, naiseuteen liittyvien ominaisuuksien vuoksi, eikä naisille siten ole syntynyt samanlaista tarvetta tavoitellakaan "miehistä" statusta, vaan naisena olemisessa on jo itsessään riittävästi arvostettavaa.

    Osin tiedostusvälineiden sensaatiohakuisuutta korostavan uutisoinnin vuoksi ei-länsimaisten kulttuurien naiskuva on länsimaissa valitettaviin yksittäistapauksiin perustuvaa eikä välttämättä lainkaan kuvaa normiarjen kokemuksia naisena olemisesta näissä kulttuureissa. ääritapauksia on tietysti, mutta henkilökohtaisesti tapaamani lukuisat musliminaiset esim. Aasiassa ovat olleet elämään (ja vähään!) tyytyväisiä, valtavan elämäniloisia, kaukana siitä alistetun naisen kuvasta, mikä länsimaissa on vallalla.

    Jostain syystä länsimaissa on iskostunut myös kovin sitkeitä mielikuvia mm. siitä, että muslimimiehet vaativat huivin käyttöä naisilta, vaikka kyse on pitkästä kulttuuriperinteestä, mihin yksinkertaisesti totutaan äitien, siskojen, tätien ja serkkujen esimerkistä. Länsimainen naiskuva on kovin ulkonäkökeskeinen, ja osin juuri siksi kiinnitämme huomiota tällaisiin ulkoisiin, omasta mielestämme naisen ulkonäköön puuttuviin (ja tulkintamme mukaan sitä rumentaviin) seikkoihin.

    Harva tietää, että huivilla on islamissa eräänlainen vaatimattomuutta jumalan edessä symboloiva merkitys. Samalla unohdetaan, että samoista syistä myös kristityt nunnat käyttävät huivia, ja mm. katolisissa maissa naisten on varsin tavanomaista peittää päänsä huivilla kirkkoon mennessään. Islamissa uskonto ja jumala on vain jokapäiväisemmin läsnä. Naisten päähuivin käyttö on kuulunut myös varhaiskristillisyyteen ja -juutalaisuuteen, ja se on tullut mm. Yhdysvalloissa uudelleen "muotiin" naisen valinnanvapautta korostavien nuorten juutalaisnaisten keskuudessa.

    Naisen valinnan vapautta (ja siten esimerkiksi halutessaan uskonnollisen päähuvin käyttöä) ei saisi siis myöskään länsimainen feminismin nimissä rajoittaa. Moni valitsee huivin tietoisesti ja itsenäisesti - niin kauhistuttavalta kuin se länsimaisesta naisesta voikin vaikuttaa.

    Tärkeintä on, että kukin kuuntelee omantuntonsa ääntä ja välittää vähät muiden mielipiteistä niin kauan kuin oma toiminta ei loukkaa toisia, ja sinä olet siinä onnistunut upeasti!

    VastaaPoista
  64. Täällä oli joku aika sitten ihmettely, että miksi somalit ovat sellasia läskiperseitä.
    Nyt se on tutkittu.
    http://www.hs.fi/kotimaa/a1391232622567?jako=519b1a3c6bbe4a52c662991c8be877e0

    Siinähän se on nyt virallisena nähtävissä. Olisiko paras tapa laihduttaa nämä tankit lähett¨ämällä heidät takaisin kotimaahansa.
    Tuo läskivankkurikaapuilijat on ollut kansa tiedoss jo ikiajat. Kolonnat valytaavat kauppojen käytävät, kaapuakat kuskaavat esikouluikäisiä poikiaan lastenvaunuissa. Haloo! Tehkää itsekin jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin ei pidä yleistää, jos olet joskus jossain nähnyt somalin jolla on läskiperse se ei tarkoita että kaikilla heillä olisi. Mielestäni nyt kun tuli aiheeksi somaleilla on todella hyvät perseet! Ja c'mon herätkää ihmiset shame on you...Me elämme 2014 vuotta on aivan normaalia jo jos kadulla näkee ulkomaalaisen ihmisen, siihen ei edes kiinnitä huoniota onko ihminen ulkonaalinen vai ei joten teinä hankkiutuisin hoitoon tai keksisin parempaa tekemistä kuin alistua tälläiseen paskan jauhantaan!

      Poista
  65. Eivätkö somalit jo voisi palata kotimaataan rakentamaan. Somalia on turvallinen paikka ja siellä ei olisi sitä rasismiakaan omia kohtaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla voisit hieman miettiä miten vähentää oman kotimaasi (suomen) rasismia. Aloita vaikka nyt aluksu itsestäsi. Kiitos!

      Poista
  66. Toivottavasti blogisti pian jatkaa mainiota blogia?

    VastaaPoista
  67. Liekasalaiset maanmiehesi ja -naisesi mesosivat tiolla maikkarilla! Onko kivaa???

    VastaaPoista
  68. Sulla on hyviä juttuja. Olet harvinaisen ajattelevainen 18-vuotiaaksi tytöksi. Ja se on sit kehu. :) Taidat olla ns. vaimomateriaalia. Jaa niin, ja se Helsingin baareja ja yökerhoja kuvannut teksti oli hauska. Baarien ja yökerhojen nimet on vaihtuneet siitä kun itse enemmän pyörin Helsingin yöelämässä, mutta tunnistan silti sekä ihmistyypit että fiilikset mitä kuvaat.

    VastaaPoista
  69. Siis aivan sairaan hyvää tekstiä kirjoitat!
    Oletko ajatellut että voisit jotenkin laajentaa tätä kirjoittamis "harrastusta" esim lehti kirjoituksiin yms?

    VastaaPoista
  70. Olet rohkea kirjoittaja ja toimija, etkä järky omista mielipiteistäsi. Olet myös mainio perustelemaan ja avoin keskustelemaan kirjoituksistasi! Upea tapaus! Nyt täytyy sanoa toden totta että nuori, rohkea, älykäs ja hauska (pelottomasti!)- jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  71. Aika paljon kyllä kiljut BB:ssä. Oikeessa oot, hirveen kuulosta.

    VastaaPoista
  72. Hyvin kirjoitettu! Tsemppiä sulle jatkoon! :)

    VastaaPoista
  73. "Kiljuvat tytöt" ite rääyit bb:ssä niin että korvat halkes

    VastaaPoista
  74. hahhaa :D mitenkäs itse lukeudut? ;D monta ihmistä varmaan yhtyy siihen että sinä kiljut niin että korvat halkee :D

    VastaaPoista