sunnuntai 27. toukokuuta 2012

If i were a boy

Heräsin tänä aamuna jotenkin astetta virkeämpänä kun yleensä sunnuntai-aamusin. Oli just semmonen olo, että voisi jopa lähteä lenkille. Aurinko paisto suoraan silmiin, vaikka makasin vielä sängyssä. Olin jotenkin tosi energinen ja päätin tehdä ittelleni kunnon aamupalan. Aloin paistaa pekonia ja munia. Olo oli kun milläkin kotirouvalla. Laitoin radion soimaan. Lauloin mukana ''if i were a boy, even just for a day..'' Beyoncen ihanan korkea ääni jotenkin pelasti mun aamun. Mutta sitten aloin miettimään, että kuinka siistiä olisi olla poika, edes päivän.
 Olisi niin paljon helpompaa. Elämä siis. Jotenkin vähemmän draamaa ja olisi lepposempaa. Ei miettisi niin paljon kaikkia asioita niin pilkuntarkkaan. Mä teen niin ja syytän täysin siitä mun naisuutta. Musta tuntuu, että jos olisin poika mun rakkaus-elämä olisi paljon helpompaa. Sillä mun ei tarvitsi odottaa, että joku poika tulee juttelee mulle. Vaan jos olisin poika saisin päättää itse kenen tytön kanssa käyn mielenkiintoista keskustelua. Ehkä tää on pelkkä ajatus, ehkä poikana oleminen ei ole helpompaa.
  Ainakin sen tiedän, että jos olisin poika mulla olisi paljon paremmat välit mun isän kanssa. Sen ei tarvitsisi hävetä sitä etten käytä huivia taikka sitä että olen tyttö joka ei osaa kokata taikka sitä että olen tyttö joka ei olekkaan semmoinen mitä sitä on kasvatettu olemaan. Poikana se olisi jotenkin enemmän hyväksyttävää ainakin isäni silmissä. Poikana mun ei edes tarvitsisi päättää lopetanko huivin käytön tai en. Poikana isäni silmissä olisin stara, tähti kirkkaalla taivaalla. Nyt mun täytyy varoa kenen kanssa puhun etenkin kun tullaan poikiin, koska isäni ei pidä että hengailen suomalaispoikien kanssa. Jos olisin poika, se olisi ihan luonnollista että on enemmän poikakavereita kun tyttökavereita. Mun elämä olisi paljon helpompaa poikana.
  Jos olisin poika mun ei tarvitsi joka aamu herätä siihen että hiukset muistuttaa linnunpesää. Mulla olisi todennäköisesti joku hieno lyhyt kampaus jota ei tarvisi niin paljoa laittaa. Muutenkin voisin vaan herää kymmenen minuuttia ennen kuin koulu alkaa ja vaan laittaa vaatteet päälle. Tyttönä joudun heräämään tuntia aikasemmin laittamaan hiukset, meikit ja kaiken lisäksi etsimään vaatteet vaatekaapista mikä pursuaa vaatteita, mutta just sillon kun on kiire en löydä sieltä mitään sopivaa. Jos olisin poika mulla olisi paremmat välit jopa mun isoveljeen. Meillä voisi olla paljon enemmän yhteisiä kiinnostuksen kohteita kun nyt. Mun veljen ei tarvisi stressata sitä kun sen kaverit tulevat meille, he katsovat mun tissejä ja kehuvat että ''sun siskos on kuuma'' Poikana mulla ei olisi tissejä joita tuijottaa ja voisin vapaasti pelata heidän kanssa fifaa. Mun veljen ei tarvisi aina tiuskia mulle, että laita takki kiinni taikka laita enemmän vaatetta.
  Jopa äitikin olisi onnellisempi jos olisin poika. Hänen ei tarvisisi miettiä joka päivä että tuonko näytille suomalaisen poikaystävän vai somalialaisen poikaystävä, koska poikana sillä ei olisi mitään väliä. Mutta en ole poika, enkä voi sille mitään että olen syntynyt just tämmöisenä. En voi sille yhtään mitään.
xoxo: Nimo 

12 kommenttia:

 1. Ihana blogi, tunnut tosi itsevarmalta ja ihanalta ihmiseltä! (: ♥

  VastaaPoista
 2. sori jos kysyn, mut miks lopetit huivin käytön ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meet ostaa Suosikki-lehen kesakuussa niin siin on juttuu musta ja mun huivittomuudesta(: Se on kauheen pitka stoori niin en jaksa selittaa nyt. Mut kay tsekkaa se sitten(:

   Poista
 3. Tuo banneri oikeen hehkuu itsevarmuutta, tosi kiva! :)

  http://youuknowmee.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. heei, ihana blogi!! mun on pakko kysyy et ootko muslimi? ja mmiks lopetit huivinkäytön? :D sit viel et yhes sun blogis mainitsit et paistoit pekonia? ai sianlihaa :D vai tarkotitsä jotain muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aww, kiitoksia(: Olen muslimi, ja tosi siit huivista ku se on oikeesti tosi pitkä juttu mut käy ihmees ostaa Suosikki-lehti kesäkuussa ku siin on juttuu siitä(: Ja tota joo paistoin pekonia, ku mun kaveri oli meillä niin tein sille. Mutta tota en mä syo sianlihaa :D

   Poista
  2. joo anteeks en haluu udella mut munki on vähä pakko kysyy et käykö moskeijas/korani koulus ? ja rukoiletko ?mut hei aivan ihana blogi sul sitä on ihana lukee joka päivä ku kirjotat uuden blogin ! :)

   Poista
 5. aa huh :D katoinki et outoo XD mut tosiaan ihana blogi. Muista pitää sun uskonnosta kiinni ja kunnioittaa sitä :) en tarkota että olisit mitenkään paha muslimi mutta olet kallistumassa väärälle tielle. Toivon kovasti et palaisit oikealle tielle inshaAllah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän saa aivan itse päättää miten haluaa uskoa, ja koska hän asuu suomessa, hänen tulee kunnioittaa suomen kulttuuria. Hyvä uskonto ei aseta rajoja tai arvostele sukupuolen perusteella. Se antaa vapauden ajatella itse ja kritisoida. Uskonnon pääasia on luottaa ja uskoa jumalaan, eikä vääriä tapoja uskoa ole(jättäen pois väkivalta teot, jotka ovat aina tuomittavia). Jos haukkuu musliminaista, joka ei käytä huntua, huoraksi, se on lähes pahinta mahollista kaksinaismoralismia, koska varmaan kaikki muslimit tuntevat muslimimiehen, joka ei käytä huntua. Jos hunnuton nainen on huora, lähes kaikki miehet ovat huoria, koska en ole vielä kovin monesta huntupäisestä miehestä kuullut. Nainen ja mies EIVÄT ole erilaisia, huntu ei suojele naisen kunniaa, eikä nainen tarvitse kunniansa suojelemiseen mitään muita asioita kuin mies. Tälläinen ajattelu on vain perusteetonta ja todellisuuteen liittymätöntä sovinismia, aivan kuin naisen ajatteleminen rakkauden ruumiillistumana tai synnynnäisenä siivoojana.
   Sanoisitko samoin käyttäytyvälle muslimipojalle, että hän on kallistumassa väärälle tielle? Jos et sanoisi, kehotan miettimään asiaa uudestaan. KOROSTAN nainen ja mies eivät ole erilaisia, he noudattavat samaa moraalia ja sääntöjä, eikä heitä pidä ajatella sukupuolen takia erilailla.
   Lähes kaikissa uskonnoissa, ja yhteiskunnissa, on sukupuolten välillä epätasa-arvoa, koska ne ovat yleensä syntyneet ajalla, jolla sukupuoliroolit ovat olleet voimakkaina olemassa. Mutta uskontojen(ja yhteiskuntien) on kehityttävä ja epätasa-arvoisista tavoista on luovuttaja, koska ne eivät ole tätä päivää, vaan nykyään tiedämme paremmin. Sukupuoli ei säädä sitä kuka olet tai miten sinun tulisi käyttäytyä, vaan ainoa joka sen määrää on sinä itse ja omatuntosi.

   Poista
 6. Ensiksi, sinun blogia on mukava lukea ja esität hyviä pointteja. Mutta nyt asiaan. Tytön elämä ei tarvitse olla yhtään hankalampaa kuin pojan, itsehän se päätetään haluaako näyttää laitetulta tai vaikka mietitkö asioita pilkun tarkkaan, kuten itse sanoit. Sitäpaitsi eivät pojatkaan lähde ulos katsomatta peiliin ja laittamatta itseään kuntoon. Oikeastaan televisiossa ja kaikkialla näkee miehiä jotka ovat huolestuneita ulkonäöstään yms. mutta siitä ei vain puhuta. Ja on myös naisia joita ei ulkonäkö kiinnosta pätkäkään. Edellä mainituista mies ja nais tyypeistä puhutaan aina kuin se olisi jotenkin huono asia (eli että mies olisi homo tai että nainen masentunut yms.) Mutta miten luulet että esim. David Beckham on sen näköinen kuin on? No tottakai huolehtimalla itsestään!:) (hän oli vain esimerkki.)


  Sinulla on tietenkin ollut vaikea tausta,sellainen joka erottelee naiset ja miehet, mutta lukiessani tarinaasi suosikista, mieltä oikein lämmitti että olet ollut niin vahva ja taistellut asiasi puolesta.
  Ihmiset eivät ole sukupuolia, vaan persoonia. Voi olla vahva pelottava nainen aivan kuten mieskin, tai hempeä suloinen tyttö taikka poika. Kyllähän pojat katsovat tyttöjä sillä silmällä, mutta etkös itse katso poikia?;)

  VastaaPoista