torstai 5. heinäkuuta 2012

Liian lyhyet shortsit

Tuun töistä, puoli kuolleena. Kävelen dösärille yksi silmä auki. Oon kahdeksan tuntia seissyt, ja kysellyt vähän väliä, miten voisin auttaa. Ulkona asteita +24, ja istun sisällä. Katson kuinka ikkunasta näkee monia nuoria puistossa nauttimassa auringosta. Miksi mun pitää tehdä töitä? Kun muut vain nauttivat auringosta. Eniten mun työssä ärsyttää se, että mun täytyy pitää työasua, joka koostuu pitkähihasesta ja valkosista housuista. Olin ottanut kotoa mukaan shortsit, jotta voin lähteä kaverini kanssa suoraan töistä rannalle. Kello lyö neljä ja hyvästelen työkaverit.
 Suuntaan dösärille ja istun alas. Enää 10 minuuttia niin pitäisi bussi tulla. Kuten kaikki tietää bussipysäkkien penkit on aika pieniä, mutta laskin viereen ison laukkuni. Jossa oli kaikki rantatavarani, pyyhe ja muut turhat kamat. Huomaan kuinka vanha nainen tulee dösärille myös. Huomaan, että hänkin on aika väsynyt ja arvostaisi varmasti jos pääsisi istumaan. Siirrän laukkuni ja samalla nousen itsekkin, koska penkille ei mahdu kahta. Samalla kun nousen ja sanon, ''Olkaa hyvä'' Nainen tiuskaisee, pukisit tyttö päälle.
 Katson itseeni ylös alas. Päälläni on bikinit, ja tavallinen sininen toppi. Tajusin, että hän tarkoitti shortsiani. Shortsit on siis melko pitkät, ainakin mun mielestä. Tavalliset farkkushortsit, mitä nyt kadulla näkee joka päivä. Pyörittelen silmiäni, ja poistun vähän kauemmas kiroamaan. En ole ikinä tajunnut tätä asiaa. Puolet vuodesta kärsitään talvesta, ja kerrospukeutumisesta, mutta kun kesä tulee ja aurinkokin saattaa vilahtaa niin ei saisi pukea shortseja. Yksikään ihminen ei osaa määritellä liian lyhyitä shortseja, koska asiasta voi olla montaa eri mieltä. Tiedän, että äitini mielestä jos shortsit ei ole polviin, ne ovat liian lyhyet. Mulle riittää, että tunnen oloni mukavaksi ja paikat ei näy. Eikö se ole kumminkin tärkeintä?
 En todellakaan usko, että olen ainoa jolle on valitettu tänä kesänä samasta aiheesta. Kuinka alennan itseäni, kun kuljen kaupunkia pitkin ''liian'' lyhyillä shortseilla? Kuinka minun pitäisi laittaa lisää vaatetta päälle? Sen olen oppinut Suomen säästä, että kun aurinko paistaa niin siitä kannattaa täysillä nauttia. Mua ärsyttää ihan hirveesti, että kun lähden aamulla töihin äitini tiuskasee, ''Mieti mitä nuo papat ulkona ajattelevat kun kävelet ohi'' Musta tuntuu, että kukaan ei ikinä tule tajuamaan mua, kun aina sanon, että en välitä mitä ihmiset sanoo musta. Oikeasti tarkoitan sitä, koska mä elän vain ja ainoastaan itseäni varten. Käytän shortseja jos haluan, ja tulen käyttämään jos haluan. Jos joku viiskymppinen pappa saa erektion kun kävelen ohi shortseissa, niin sitten saa. En mä sille voi mitään, että hän on niin sairas, että kattelee pikku tyttöjä. En oikeasti ymmärrä. Kumminkin oon tyttö, jonka pitäisi käyttää huntua ja hametta yms. En vaan ymmärrä, miksi ei saisi pukea mitä haluaa?
 Enkä todellakaan sano, että shortseja voi pukea ihan minne vaan. Jos olen menossa töihin, niin kyllä mä pukeudun asiallisesti. Jos olen menossa kaverin kanssa rannalle, niin mun mielestä mulla on oikeus laittaa kevyemmät vaatteet. Jos lähden terassille ystävieni kanssa, mun mielestä mulla on oikeus laittaa mun lempikesämekon, joka voi jonkun mielestä olla aivan liian lyhyt. Mun mielestä se on joka miehen oikeus, päättää mitä pukee päälle. Joten ihan oikeasti rakkaat vanhemmat rouvat joilla ei ole muuta tekemistä, kun valittaa mulle siitä kun yhtenä vuoden aikana nuoret tytöt näyttävät liikaa ihoa. Niin, voisit vähän mennä itseesi. Jos olisit samanikäinen niin olisit samanlainen. Ajat muuttuu, ja tämä on nyky-aikaa. Like it, or not.
xoxo: Nimo

17 kommenttia:

 1. Tää on niin totta Nimo! Munki mutsi aina valittaa miten vähissä vaatteissa lähen jonnekki. '' sä houkuttelet miehiä ''. Mut onhan se vähän tottaki. Helsingissä ei ainakaa voi kävellä normi farkku shortseissa rauhassa. Tosi moni viheltelee perään tai tuijottaa, mut who cares? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaa, ja pitkän työpäivän jälkeen et voi odottaa et saat vaihtaa työvaatteet kevyempään(;

   Poista
 2. Nii-in, ihan tottahan tää on. Toisaalta kuten kaikissa asioissa, rajansa tietysti kaikella. En halua nähdä kadulla nännejä tai paljaita pakaroita keneltäkään. Siinä vaiheessa se on ajattelemattomuutta pukeutujalta, ei valittajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, ja uskon, että jokainen sen tietää. Enkä usko, että kukaan tuntee olonsa mukavaksi kun kävelee tuolla nännit paljaana yms. Tarkotan, että miksi ei saisi käyttää shortseja? Jotka on iha kohtuullisen pitkät, ei näy paikat jne. En vaan ymmärrä.

   Poista
 3. hei miten sun laihtuminen sujuu! tuli vaan mielee ku luin sun blogia silloin kun kirjottelit siit että alat laihduttamaa :-) ja nyt en ole lukenut piiiiitkään aikaa joten päätin tässä näin kysyä

  VastaaPoista
 4. Tykkään tosi paljon sun blogista! otan huomiseks tavoitteeks lukee kaikki sun aiemmat postaukset,koska vaikutat tosi samalaiselta tyypiltä kuin mä :D ja mahtavaa tekstiä,kunnon asennen sulla! Er oo mikään turhanpäivän toimittaja ;)

  VastaaPoista
 5. nii i , mut siin must menee raja ku käytetää shortsei missä vilkkuu pakarat ja vähän muutakin

  VastaaPoista
 6. käytän yleensä farkkushortseja, jotka oon leikannu vanhoista farkuista. ne ei oo todellakaan mitkään perseen paljastavat, koska mä en tykkää esitellä hirveesti paljasta pintaa. mua ärsyttää, kun ihmiset kattoo arvostelevasti mua päästä varpaisiin, kun kuljen ne jalassani, vaikka ohi menee mua varmaan pari vuotta nuorempia tyttöjä pikkusissa "shortseissa" ja tissipaidoissa selkeesti huomiota kerjäten.
  ja niinkun mun omassa blogissakin silloin jonkun aika sitten kirjoitin, niin kaikkien pitäis pukeutua niinkun itestään hyvältä tuntuu! kateelliset kattoo arvostelevasti ja pilkkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. piti tulla vielä kertoo yks asia! oon lähdössä töihin (elixian lapsiparkkiin) ja mulla on jalassa college-shortsit, aika lyhkäset, kysyin sitten äidiltä voiko näissä mennä töihin niin "totta kai, ei noi oo liian lyhyet, etkä sä mikään hutsu ole. oot nuori tyttö ja ulkona on kesä, mikset sais mennä shortseissa" :)

   Poista
  2. Voi, ihana mamma sulla(: Ole ilonen, koska oot aika onnekas. Tosin ymmärrän miks mun äiti on niin kiree mulle mun pukeutumisesta, kai se on sitä suojelua. Mutta silti. (=

   Poista
  3. nomut nimo sulla on kummiskin muslimi-perhe joten eikohan sen ihan ymmartaa et ne sanoo sulle noin ja muista kunnioittaa vanhempiasi

   Poista
  4. joo no ei mun äiti mua yllytä lähtee missään "alusvaatteissa" mihinkään ja sanoo kyllä mielipiteensä etenkin jos kysyn, enkä itekkään tykkää kulkea liian lyhyissä shortseissa kun alkaa ahdistamaan. :)

   Poista
 7. toi on nii tota ! halusin pukee tutun rippijuhlii hamee muttaei liian lyhyt :) ja ei ees ollu lyhyt :D ja hei ihana blogi sulla !

  VastaaPoista
 8. Kannattaa myös muistaa, että vanhemmat ihmiset on elänyt aikaa jollon ei ollut soveliasta että pukeudutaan kevyisiin ja pieniin vaatteisiin. Toki niidenkin pitäisi vähän ymmärtää mutta maailma on kutienkin niin paljon muuttunut lyhyessä ajassa, että se voi olla vaikeeta. Kyllä mäkin katon joskus ihmisiä kuinka ne kävelee joissain pikkuhousun kokoisissa shorstseissa ja mietin että mihin tää maailma on menossa. Paljasta pintaa saa olla mutta ei liikaa :) Rajansa kaikella.

  VastaaPoista
 9. Haha, tulee ihan mieleen vihainen mummo :D Vanhat ihmiset on ehkä kasvaneet erilaiseen maailmaan, mutta maailmakin on ihan erilanen nyt. Pitäisivät huolen vain siitä mitä itse pitävät päällä, eikä siitä mitä muut. Ja toki rajansa kaikella, mutta shortsit jättää kyllä ihan tarpeeksi mielikuvituksen varaankin :D

  VastaaPoista
 10. näytät täs habibilt

  VastaaPoista
 11. pukeutujalta, ei valittajalta nevers. www.domuslangai.lt

  VastaaPoista