keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ajankohtaisen kakkosen Islam-ilta

Huomasitte tai ette huomannut, mutta olin eilen studiovieraana ajankohtaisen kakkosen islam-illassa. Jälkifiilikset ovat ehdottomasti- niin paljon jäi sanomatta. Asetelmaa kritisoitiin, jo ennen ohjelman alkamista ja olen täysin samaa mieltä kaikkien kritisoijien kanssa. Tuntui, että kukaan ei saanut tarpeeksi aikaa sanoa asiansa, ja etenkään viedä mielipiteensä perustellusti loppuun asti.
 Itse olin porukan nuorin, 18-vuotias somalitaustainen musliminainen. Toisin sanottuna kaikin puolin kuuluin vähemmistöön. Yleensä mun ikäiset somalitytöt ovat tottuneet olemaan asioista hiljaa, sillä niin on opetettu. Mutta miksi ei saisi puhua/kritisoida asioita julkisesti jos ne tuntuvat omasta mielestä väärältä. Tämän mä halusin viedä studiolle, kaikkien niiden nuorien muslimityttöjen äänen joka oli hiljennetty. Edustin myös itseäni, omia kokemuksia ja mielipiteitä, joita en kumminkaan voinut täysin sanoa lähetyksessä sillä oli niin vähän aikaa. 
Nyt kun olen kotona, ja katsonut kaikkia niitä kommenteja joita mä olen saanut, olen päättänyt avata teille suuni asioista jossa ohjelmassa en ehtinyt sanomaan. Ensimmäinen kysymys oli, että onko Islam rauhan uskonto? Islam on rauhan uskonto, mutta se miten ihmiset ovat tulkinneet uskonnon ja käyttäneet uskoa vääriin asioihin kuten sotimiseen, ei ole osa rauhaa. Mä uskon siihen, että islam on hyvä asia, mutta ihmiset jotka ovat harjoittaneet sen väärin ei taas ole. Ihmiset jotka lähi-idässä sotivat uskon nimeen tuovat ihan väärän kuvan tästä uskonnosta. Itse muslimina voin sanoa, että islam on väärinkäytetty uskonto ja ehdottomasti väärin ymmärretty uskonto.
Tämän todistaa täysin se, miten Suomen nuorin imaami vastasi katsojan kysymykseen-Miten islam suhtautuu homoseksuaalisuuteen? Lyhyesti ja täysin rennosti hän vastasi: Rangaistuksella, elikkä kuolemantuomiolla. Tämä shokeerasi minut, olisin halunnut ottaa sateenkaarilippuni esiin ja heilutella sitä kaikille studiovieraille. Miten tämä kyseinen ihminen pystyi sanomaan Islamia rauhan uskonnoksi, ja tämän jälkeen kumota juuri sanomansa tämällä kommentilla. Onko rauha sitä että tappaa toisen? Ymmärrän, että ei oikeastaan mikään uskonto hyväksy homoseksuaalisuutta. Mutta eikö uskonto ole ihmisen ja Jumalan välinen yhteys? Islamissa uskotaan myös siihen, että Jumala loi sinut. Miten Jumala joka on luonut kaikki homotkin voi vaatia rangaistusta heille? En usko, että Jumala niin tahtoo, vaan nämä kaikki ihmiset jotka käyttävät Jumalan sanaa väärin. 

Oman puheenvuoroni nuorena naisena ja huivittomana muslimina herätti samantien sekä studiossa, että studion ulkopuolella ristiriitaa. Sanotaan, että ihminen voi päättää pukeeko huivia tai ei, mutta silti minut tuomitaan huonommaksi muslimiksi koska en käytä huivia. Tässä on täysin kyse siitä, että ihmiset tekevät muuta kuin mitä sanovat. Mäkin voin sanoa tiettyä mutta käyttäytyä täysin vasta kohdin. En ymmärrä, miksi ketään pitäisi tuomita huonommaksi muslimiksi, jos ei käytä huivia. Mä olen täysin rehellinen itselleni, sekä Jumalalle. En esitä jotain mitä en ole, ja jotain mitä en koe omaavani. Mietitään niitä kaikkia musliminuoria, jotka väittävät olevansa ääriuskovaisia ja käyvät moskeijoissa päivittäin rukoilemassa. Silti viikonloppuisin samat nuoret löydetään ympäri humalassa kaupungin baareista. Onko tämä oikein uskomista? Tämä kertoo musliminuorten suuresta paineesta olla osa molempia kulttuureja, mutta tämä on mun mielestä täysin tekopyhä uskovaisuutta. Juuri tämänlainen ihminen on niitä jotka katsovat minua vinoon kun kävelen kadulla täysin omana itsenäni mutta myös säilyttäen uskoni. Itse toivon musliminuorten avaavansa suunsa, ja olevansa rehellisiä itselleen. Keskitytään mielummin tärkeämpiin asioihin kuten kouluttautumiseen kun toistemme tuomitsemiseen.
Kaikin puolin kokemus oli hyvä, vaikkakin sain sekä kehua että tuomitsemista studiovierailta ja kaikilta katsojilta. Haluan muistuttaa, että mä olen sen verran vahva tyttö, että mua ei herpauta vaikka mun blogiin täyttyisi ulkonäköäni tuomitsevia kommentteja. Mä olen täysin sinut itseni kanssa, ja toivon että jätetään ne ala-aste ikäisten läskiksi haukkumiset sinne ala-asteelle. 
xoxo: Nimo

136 kommenttia:

 1. Katsoin itsekkin sitä ohjelmaa ja välillä tuntui että kaikilla ei ollut oikeen aikaan kertoa oman mielipiteensä loppuun.Olen silti sitä mieltä että aihe oli todella ajankohtainen :D

  VastaaPoista
 2. Voi hyvää päivä. Välillä hävettää olla suomalainen. Tohon sun edellisen postauksen kommentteihin viitaten siis. Miten joku voi olla niin umpi-idiootti, että jaksaa valittaa toisen ulkonäöstä. Varsinkin kun toinen on sanonut olevansa sinut vartalonsa kanssa.
  Kans toi että et ole suomalainen. MITÄ?! Mistä lähtien ihonväri ja uskonto on määrittäny kansallisuuden. Tuu takas 2000-luvulle kiltti!

  Ja tohon postaukseen liittyen et oon ihan samaa mieltä islamin uskonnon väärinymmärtämisestä. Ihmiset usein vaa näkee sen pinnallisimman raapasun uutisissa islamin uskosta jotain lähi-idän sotaa koskien. Muutkin vois opetella ettei asiat oo niin mustavalkosia kun ne luulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansalaisuus on eri asia kuin olla suomalainen. Somali ei ole suomalainen, mutta voi olla Suomen kansalainen.
   Koska olet muslimi, niin teillä homot tapetaan ja kivitykset ovat arkipäivää.
   Suomalainen kuuluu tiettyyn eurooppalaiseen rotuun ja somali afrikkalaiseen. Kansallisuus voi olla mikä tahans.
   Mutta älä viitsi selittää, että olis ollut enemmän sanottavaa- varmaan olisi, mutta, et sitten saanut kakisteuksi ulos. ;)

   Poista
  2. Kerropa tämän tietyn eurooppalaisen rodun tunnusmerkit mulle? Mistä erottaa suomalaisen?

   Poista
  3. Jos olet näkövamminen, niin ymmärrän, ettet erota somalia suomalaisesta. Haju voi paljastaa kummasta on kyse.
   Mutta, jos sinulla on näkökyky, niin käytä sitä.

   Poista
  4. Että värikö tässä on sun mielestä olennainen? Entäs muut "rodut"? Montako niitä on ja mistä ne erottaa? Haluaisit myös kertoa mulle mihin perustat näkemyksesi ihmisroduista? Olisko jotain tieteellistä lähdettä tai muuta kuin oma mielipide?

   Poista
  5. niin, olen ymmärtänyt että valkoihoiset haisevat ihmisroduista aika pahalle.
   Olen ymmärtänyt että se osittain johtuu maitotuotteiden käyttämisestä.

   Poista
  6. Saamelaiset ovat Suomen alkuperäiskansaa. Kuulutko siis saamelaisiin kun julistat suomalaisista? Kyllä somali voi olla yhtä suomalainen kuin joku muukin.

   Poista
  7. Somalin nyt tunnista heti-pään muoto, huulet , kapea alaleuka, korkea otsa, pitkänomainen kallo.
   Muita arikkalaisia en niin hyvin erota, mutta en sekoita marokkolaista kongolaiseen.
   Eurooppalaisetkin erottaa suhtelleellisen helposti noin pääpiitreittäin. Tuskin sotket venakkoa brittiin tai italialaista svenssoniin tai norskiin.

   Saamelaiset eivät kuulu samaan rotuun suomalaisten kanssa. Saamelaiset ovat samaa alkuperäiskansaa kuin inuiitit. Mutta he ovat kyllä suomalaisia. Jos vähääkään tunnet tai tiedät, että suomalaiset ovat alunpitäen tulleet muualta kuin saamelaiset tai mustalaiset.

   Tänne pakolaisena tullut somali on vain Suomen kansalainen, ei suomalainen.

   Miksi tänne tulee vain aikuisia miehiä ja he jättävät lapsensa, vaimonsa ja vanhuksensa sinne sodan jalkoihin?
   Hajukysymyksessä olen eri mieltä. Somalinainen haisee raskaalle parfyymin tapaiselle jollekin. Kamllaa, ei voi edes hengittää.

   Poista
  8. Mikä on heti-pää?

   Tänne ei tule vain aikuisia miehiä. Tunnen monta ulkomaalaista perhettä, myös yhden somalialaisen. Mukavaa porukkaa muuten, mm. vieraanvaraisuus ihan eri luokkaa kuin suomalaisten!

   Mut tota en ymmärrä miks pitää jaotella "rotuihin". Oikeesti on vaan yksi rotu - ihminen. Ja tarpeeksi pitkälle kun mennään, niin kaikkihan me polveudutaan Afrikasta, jossa ihminen alunperin kehittyi evoluution tuotoksena.

   Poista
  9. Jos ihminen syntyy tänne, elää koko elämän täällä, puhuu Suomea,maksaa veroa ja on kaikin tavoin integroitunut niin tämä ei ole suomalainen koska väri on väärä? Voi herraisä mitä paskaa täällä joutuu lukemaan kommenteista. Nimo on suomalainen ja arvostan tyttöä kaikin puolin. Erittäin fiksuja ja kypsiä ajatuksia noin nuorelta.

   Poista
  10. Sittenhän kaikki on hyvin. Olette suomalaisia ja vaikka väri on hieman väärä, niin so what! Hyvä, että joku tuntee jokun perheenkin ja naisen ja lapsenkin! Ihq! Ihq!
   Tuolla vastaanottokeskuksissa näyttää pyörivän vain aikuisia miehiä.
   Se, että puhuu suomenkiltä, ei tee suomalaiseksi. Minäkin puhun ruotsia ja en ole ruotsalainen, vaikka sinne muuttaisinkin.

   Poista
  11. Onko sun identiteettisi niin heikoissa kantimissa, että muiden oman itsensä määrittely uhkaa sua noin paljon? Meneekö sun "suomalaisuutes" pilalle jos joku muu määrittelee itsensä suomalaiseksi? Ja mikä väri on "väärä"? Erilainen.

   Poista
  12. Edes tutkijat eivät ole samaa mieltä siitä, mitä rotu tarkoittaa ja miten se määritellään, joten voitaneen tuo ensimmäinen kommentti tässä ketjussa oikeastaan sivuuttaa siltä osin. (http://netn.fi/artikkeli/rodusta-kiistelevat-ovat-vaarassa) Ja toisekseen kun puhutaan ihmisryhmistä tai kansoista, ei ole mitään yksiselitteistä vastausta kysymykseen kuka niihin kuuluu. Saamelaisuus ei sekään ole mikään kiistaton käsite. Osa ihmisistä jotka kokevat henkisesti ja sukujuuriltaankin olevan saamelaisia, eivät kuitenkaan lain silmissä ole saamelaisia. Minulle suomalainen on henkilö joka joko asuu Suomessa ja kokee itsensä suomalaiseksi tai ei asu Suomessa ja kokee itsensä suomalaiseksi. Mielestäni käsite suomalainen ei todellakaan ole ns. kantasuomalaisten yksinoikeus, vaan pidän tärkeimpänä määrittelijänä ihmistä itseään.

   Poista
  13. Nimo on suomalaisempi kuin kaikki rasistit yhteensä. :)

   Poista
  14. ^Ihq! Eix ookki ja niin totta! Mitä sitä selittelemään, sen kun on vain.
   Rasisti ei ole sellainen, joka ei hyväksy systeemin väärinkäyttäjiä.
   Ihq!

   Poista
  15. Jos tälle linjalle lähdetään että ruvetaan hakemaan rotupuhdasta suomalaista niin ollaan aika heikoilla jäillä. Omat isovanhempani olivat viipurista, herra tietää mitä venäläisiä sukupuustani saattaisi löytyä!

   Menetänkö nyt oikeuteni suomalaisuuteen, vaikka en ole päivääkään muualla asunut ja ainoana äidinkielenäni puhun suomea? Entä mahdolliset ruotsalaisten geenit joita tähän puhtaana virtaavaan vereen on voinut päästä? Suomi on maana vielä niin nuori että muutamia satoja vuosia sitten täällä pyöri paljonkin ei-geneettisesti suomalaista väkeä...

   Entä jos Nimo löytääkin elämänsa rakkauden suomalaisesta miehestä ja he hankkivat lapsia? Nämä lapset (kuten mistään muistakaan rotujen välisistä liitoista syntyneet) eivät ilmesesti ole minkään maalaisia?

   Kiitos globalisaation, maiden rajat ovat nykyään niin paljon avoimempia ja kansojen väliset muurit matalampia että näitä "sekaroituisia" ihmisiä tai oman lähtömaansa ulkopuolella syntyneitä alkaa olla todella paljon. Jos näitä kaikkia ihmisiä ei haluta tuomita kotimaattomiksi ja jättää ilman mahdollisuutta identifikoitua johonkin muuhun ryhmään kun ulkopuolisiksi, pitäisi tuota suomalaisuuden määritelmää olla valmis ajattelemaan uudestaan.

   Geneettinen suomalaisuus, Suomen kansalaisuus ja suomalaisuuden kokemus/identiteetti/etnisyys ovat kaikki eri asioita. Monilla Suomesta ulkomaille töiden perässä lähteneiden lapsista voi olla suomalaiset geenit ja kansalaisuus, mutta ei minkäänlaista suomalaisuuden kokemusta. Mielestäni he ovat vähemmän suomalaisia kuin esim. Nimo jolta puuttuvat suomalaiset geenit, mutta jolla on kansalaisuus ja identiteetti, joka näkyy esim. suomen kielen käyttämisenä omana kielenä.

   Tottahan se on, että Nimosta ei koskaan voi tulla geneettisesti suomalaista, mutta eipä hänestä voi enään tulla etnistä somaliakaan. Tämä mahdollisuus on hävinnyt suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen arvoihin integroitumisen myötä. Geeneistään huolimatta Nimo olisi ulkopuolinen Somaliassa, sillä hän on kasvanut suomalaisiin tapoihin ja moraalikäsityksiin.

   Henkilökohtaisesti pidän tätä etnisyyttä ja identiteettiä merkittävämpänä ihmisen suomalaisuuden määrittelyssä. Geeneistä ja niiden puhtaudesta kun ei ota kukaan selvää eikä yksikään kansakunta joka ei ole elänyt täysin erisyksissä voi olla geneettisesti puhdas. Suomalaisetkin koostuvat jo lähtökohtasestikin useammasta geneettisesti erilaisesta kansanryhmästä, mutta mitään näistä ei pidetä suomalaisempana kuin toista.

   Vuosikymmeniä sitten saapuneiden ensimmäisten maahanmuuttajien myötä tänne on nyt syntymässä näitä nuoria aikuisia, joilla saattaa olla chileläiset, somalialaiset tai aasialaiset geenit, mutta suomalainen identiteetti. Monet heistä ovat omaksuneet suomen kielen eivätkä ole välttämättä koskaan edes käyneet vanhempiensa kotimaassa. Mitä muutakaan he olisivat kuin suomalaisia vaikka heidän ihonvärinsä tai piirteensä olisivatkin 'väärät'?

   Poista
  16. Varsinainen asiasi oli siis.....? Wikpediasta voi liimailla vaikka mitä, mutta totuus on totuus ja se ei miksikään muutu.
   Tuo genetiikka ja geneettinen mutaatioselittelysi ei oikein vakuuta.

   Poista
 3. Hei,

  En ole muslimi ja olen suomalainen... Jäin miettimään nuoren imaamin sanoja studiossa. Käsittääkseni yritti sanoa, että harvoin joudutaan siihen tilanteeseen, missä saman sukupuolen ihmisten aktia joudutaan julkisesti todistamaan väh. neljän ihmisen läsnäollessa. En kannata kuolemantuomiota. Mutta mielestäni tuossa ajatuksessa oli kyse muustakin kuin kuolemantuomiosta. Jos tilanne olisi se,että kaksi miestä tai naista harrastaisi aktia julkisesti esim. keskellä toria, niin eikö se olisi jo aika poikkeuksellista, että esim. lapset (koska julkisella paikalla ollaan) joutuisivat tällaista todistamaan?

  Ja hyvin sait mielestäni osallistuttua keskusteluun! Huh, oli varmasti jännittävä tilanne olla siellä kameroiden edessä. Minun näkökulmasta islam-ilta oli avartava. Se lisäsi tietoani muslimeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kehitetään ne silminnäkijät vaikka mistä.

   Poista
  2. Jos kahdeksanvuotias pikkutyttö kuolee hääyönä kohdurepeämään. Sellaisen uskonnon kannattaja, asukoon missä tahansa, on yhtä lailla syypää kammottavaan tapahtumaan.
   Samoin jokainen leikelty pikkutyttö on uhri ja sellaisen hänelle sallivat ovat yhtä lailla vastuussa siitä.

   Poista
  3. Enpä yhtyisi kommenttiisi. Silpomisella ei ole mitään tukea islamissa, se on täysin kulttuurinen juttu. Vrt. Arabimaissa silvotaan/on aikoinaan silvottu MYÖS KRISTITYT naiset ! Oletkos sinä muuten vastuussa kaikista uskontokuntasi tekemistä asioista, kristittyjen tai ateistien? Oletko vastuussa pikku-Eerikasta? Enpä usko.

   Poista
  4. Kyseisen iranilaistaustaisen imaamin kotimaassa noita julkisia homoakteja taitaa olla sitten useinkin, kun homojen hirttäjäisiäkin on jatkuvasti. Osaatko selittää?

   Poista
  5. Missä menee vastuun rajat? Jos sinusta jokainen muslimi on syypää yhden muslimin tekoon, mites sitten vaikka norjalaiset ja Breivik? Että jos on ihmisillä yksi sama ominaisuus niin sitten ollaan vähän niin kuin yksi yksikkö?

   Yksilöä määrittää melkoisen moni muukin tekijä kuin uskonto. Ja mihin tahansa voi vedota kun tekee pahaa toisille.

   Poista
  6. Oln uskonnoton, en ateisti. Ateisti viittaa ei jumalaa.
   En ole vastuussa pikku Eerikasta. sosiaalityöntekijät ovat. Muslimiuskossa vain sallitaan lapsiavioliitot. Muhammet yhtyi lapsivaimoonsa , kun hän oli 9-vuotias.

   Poista
  7. Norjalaiset eivät salli breivikiläistä tekoa, mutta muslimiuskonto sallii yhtyä lapseen ja tappaa hänet, muslimiuskonto sallii homojen tappamisen ja raiskatun naisen kivittämisen.

   Poista
  8. Millä perusteella juuri muslimius on näissä teoissa vaikuttava tekijä? Eikä esim. kansalaisuus, sukupuoli tai joku muu? Muhammedin aikaan valitettavan moni harrasti lapsivaimoja.

   Poista
  9. Toihan on ihan hassu logiikka että sillä on väliä kun joku norjalainen tuomitsee Breivikin mutta sillä ei enää olekaan kun esimerkiksi Nimo muslimina puolustaa homoja.

   Poista
  10. Hyvä uskonnoton, käsittäkää nämä yhteiskunnalliset jutut, siihen aikaan, 1500 vuotta sitten se oli täysin normaalia, Profeetta ei suinkaan ollut poikkeus, vain yksi muiden joukossa, yhteiskunta muuttuu. Kuten myös vielä 1920-luvun Amerikassa 9v vaimo oli täysin ok. On tyhmää tuomita nykyaikaa elävät muslimit vuosisatoja vanhojen asian takia`, jonka perinteitä pitävät vain urpot hengissä ja pilaavat koko uskonnon maineen. Jokaisen normaalilla nykyajan moraalilla varustetun ihmisen - myös muslimin kellon pitäisi ruveta kilkuttamaan jos suunnittelee yhtyvänsä lapseen. Vai pitäisikö kaikki nykyajan kristityt tuomita ristiretkistä? Käännytettiin tai tapettiin koko Eurooppa. Minä häivyn nyt täältä missä idiotismi kukkii. Nimo, olit mahtava, mutta näitä kommentoijia ei ole maalaisjärjellä pilattu.

   Poista
  11. Norjalainen ei salli Breivikin tekoa, mutta muslimi sallii hirmuteot sen koraaninsa pohjalta.

   Poista
  12. Onko porukka lukenu raamattua? Siellähän on ihan sairaita juttuja mm. kiroilevat lapset saa hakata, orjia saa olla, pettäjä vaimon saa kivittää ja jos on tullut raskaaksi niin vetästä mahan auki veitsellä. Sitte näitä pienempiä juttuja - ei saa ottaa tatuointeja, ei saa syödä sikaa eikä mereneläviä ym.

   Poista
  13. Vera Nazdar, käsityksesi siitä, että islamiin ei kuulu naisten ympärileikkaaminen, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Koraani ei ota asiaan kantaa, mutta profeetta Muhammed ohjeisti leikkaamaan oikein ja kertoi sen olevan naisille kunniaksi. Ja kun itse profeetta kertoi sen olevan kunniaksi, niin kukapa musliminainen sitä kunniaton haluaisi olla.

   The Shafi'i school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be wajib (obligatory).
   The Hanbali school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be makrumah (honorable) and strongly encouraged, to obligatory.
   The Maliki school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be sunnah (optional) and preferred.
   The Hanafi school of Islamic jurisprudence considers female circumcision to be sunnah (preferred).

   Poista
 4. Kiitos hyvästä esiintymisestä. Olit esiintyjistä nuorin, mutta myöskin mieliin painuvin positiivisessa mielessä.

  Sangen paha tuo heitto kuolemantuomiosta. Iranissa ovat menneet vielä astetta pidemmälle, tuskin siellä aina niin tarkkoja ollaan todistajanlausuntojenkaan suhteen. Siellä kun niitä homoja tapetaan liukuhihnalta eikä varmaankaan akteilla neljää silminnäkijää ollut. Varmaankin jotain enemmän tyyliin neljä henkilöä, jotka vannovat koraanin kautta "tuo on homo" -> hirteen.

  Näille joiden mielestä homous on sairaus ja homot pitää päästää kärsimyksistään, voisi järjestää psykiatriselle puolelle oman pehmustetun kopin, jossa olisi vaaleanpunaiset seinät, nallekarhuja ja muutama vapaaehtoinen homo paapomassa hoidettavia säännöllisesti. Nämä tyypit sidottaisiin lattialle stringeissä ja sukkahousuissa, jotta voisivat ajan kuluksi vaikka miettiä onko kovin miehekästä kiusata heikompia edes verbaalisella tasolla, tai edes kannattaa sellaista ajattelutapaa useamman kuin neljän todistajan läsnä ollessa vaikkapa tv-lähetyksessä.

  VastaaPoista
 5. Vau... Löysin blogisi vasta tuon Islam-illan myötä. Aivan mieletöntä. Sä olet todella uskomaton nuori nainen, ja mä haluan kuulla susta lisää. Pidä pää pystyssä, sulla on siihen kaikki syyt maailmassa. Ja pidä kiinni toimittajahaaveistasi, sä olisit siinä hommassa yliveto! :)

  VastaaPoista
 6. Olet aivan upea, rohkea ja fiksu nuori nainen! :) Blogisikin on todella mielenkiintoinen, joten jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Oon nuori musliminainen ja katoin kans ohjelman eilen ja oli kyl hyvä. Tosin liian lyhyt kaikille ei jääny aikaa puhua tarpeeks ja jokku sit puhu liikaa. Olisin kyl halunnu kuulla enemmän just sun mielipiteitä asioista:)

  Mutta ite oon Kosovosta ja en käytä huivia eikä mulle kukaan oo koskaan sanonu et oon huono muslimi.
  Ite oon tiettyjä asioita vastaan islam-uskonnossa ja tiettyjen asioiden puolesta. Just joku huvin pakkokayttö on yks niitä mitä mä en voi hyväksyä tai sit semmonen asia mua ärsytti eilen ku valkoisiin pukeutunu imaami sano lopus et muuta oikeaa maailmassa ei oo kun Islam!! Oikeesti miten joku voi sanoa noin? Ei maailmassa oo mitään tiettyä oikeaa uskontoa. Jokaselle oma uskontonsa on oikea mut ei muita uskontoja voi sanoa vääriks.

  Sori oli pakko tulla tänne purkamaan:D

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvä pointti! Itsekin olin tosi järkyttynyt tuosta homokommentista ja kyseinen mies vain naureskeli ja hymyili asialle! Sun kaltaisia muslimien pitäisi saada julkisessa keskustelussa enemmän ääntään kuuluville ja kertoa mitä suurin osa muslimeista oikeasti ajattelee. Esimerkiksi kannattaa tasa-arvoa ja yhtäläisiä oikeuksia homoseksuaaleille!

  VastaaPoista
 9. Heip,
  Katoin eilen ohjelman ja vaikutuin. Oot älykäs, asennekas, kaunis ja väkevä.
  Pidä toi! Sunlaisias tarvitaan.

  VastaaPoista
 10. Hei! MAHTAVAA, että olet rohkea ja rehellinen!!! Älä anna kenenkään latistaa sinua, sano rohkeasti mitä ajattelet!!!!! Hyvä!

  VastaaPoista
 11. Erittäin fiksu nainen olet, nää Perussuomalaisjuntit jäivät kyllä ihan yleisestikin ottaen alakynteen keskustelussa. Rasisteista ei kannata välittää, he ovat yleensä juuri itse näitä elämässään epäonnistuneita yksilöitä ja kouluttamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä tuo viittauksesi kouluttamattomuuten, ei vain pidä paikkaansa. Mutta miten vain.

   Poista
  2. En kyllä tarkoittanut että ei ole ollenkaan koulutusta vaan että ylipäätään keskitytään parempiin ja kehittäviin asioihin kuten kouluttautuminen.

   Poista
  3. Vastustan humanitääristä maahanmuuttoa ja olen varmasti korkeammin koulutettu kuin moni tänne kirjoittava.
   Vastustan islamisaatiota, vastustan verorahoilla loisimista, vastustan muslimimaailman sotia ja tappamista uskonnon varjolla. Tapetaan ja tapetaan ja taas tapetaan. Tyttöjä silvotaan, naiset alistetaan, täällä loisii yh-äitejä, joilla on monta lasta ja mies ties kuinka monen kanssa.
   Ihan tarpeeksi on tuota epämiellyttävää.

   Poista
  4. Tervemenoa sitten vain vastustamaan näitä asioita, sinne joissa näitä asioita tapahtuu. Jos haluat vastustaa olemassa olevia vääryyksiä, en paheksuisi vaikka lähtisit kriisipesäkkeisiin rakentamaan parempaa yhteiskuntaa. Jos sinua kiinnostaa enemmän varjonyrkkeillä omia ennakkoluulojasi vastaan, olethan ystävällinen ja jäät odottamaan ufokyytiäsi Siriukselle. Ellet sitten ajatellut tyytyä kiertävän poskisolistin rooliin, mutta älä sitten vain unohda kiillottaa sädekehääsi.

   Poista
  5. Miksi menisin jonnekin muslimisotaan? Saan vapaassa Suomessa vastustaa ihan mitä haluan.
   En minä suomalaisena ole velvollinen meneään tuonne ja kastomaan tuota barbarismia.
   Arvon ^menee vain ihan itse ja jakaa rahansa( jos nyt edes veroja makselet) ihan vapaasti .Muits kuitenkin sitoa burkhannarut tiukalle, Kivaa olla suvaitsevainen ja maailmanhalaaja, kun ei itse tarvitse tehdä mitään sen eteen. Stoccalta saa kaikki! Eix vaan! ;)

   Poista
  6. Jotkut inhoavat hämähäkkejä, toiset käärmeitä ja....

   Poista
  7. ...Kolmannet kaikkea mikä liikkuu.

   Poista
  8. Koska esiinnyt anonyyminä, niin sitten näin teen minäkin. Jos esiinnyt nimelläsi, niin niin teen minäkin.

   Ja sitten kommentistasi, älä nyt lähde keulimaan koulutuksellasi, on täällä muitakin kouluttautuneita.

   Älä nyt myöskään hyperventiloi, mutta maahanmuuttajien perintöä minussakin on. Tosin n. vuodelta 1700 ja Ruotsista ja Venäjältä, mutta kuitenkin.

   Poista
  9. Ihanko Sinebrykoffia, Fazerin sinistä, Finnlaysonia, Romanovia...ruotsalaista siniveristä mamua! Kyllä sä oot huikee!
   Kiva, että on muitakin akateemisia! ..ja tiedekunta on?

   Poista
  10. Koulutetaanko yliopistoissa nykyään poskisolistejakin? Näin maallikkona olen niin tavattoman hämmentynyt uutisesta, jonka mukaan vapaassa Suomessa saa vastustaa ihan mitä mieleen tulee, että taidankin alkaa vastustamaan yhtä tärkeimmistä asioista ikinä eli lehmien yletöntä kaahailua Suomen ilmatilassa. Lentäkää perkhele maassa maan tavalla tai lennätte pian maasta ulos!

   Poista
  11. "En kyllä tarkoittanut että ei ole ollenkaan koulutusta vaan että ylipäätään keskitytään parempiin ja kehittäviin asioihin kuten kouluttautuminen. " Bloggaajan oma vastauskirjoitus. :D
   Tarkoittaako tuo, että itse vastailet tänne? Jäit poseen! :D

   Poista
  12. Joo, ihan itse tappelen tässä itseni kanssa. Eihän mulla oo muuta tekemistä. Ei vaan luulin että kommentti liittyi kirjoituksessa mainittuun koulutus pohdintaan:)

   Poista
  13. Sille se vähän vaikuttaa! :D

   Poista
  14. Olit loistava islam-illassa! Sun kaltaisia nuoria naisia tarvitaan lisää. Heti ahmin sun blogia ja tuli mieleen, että vaikka henkilö olisi juuriltaan kiinalainen, syntynyt Jenkeissä ja asuis nyt suomessa niin ei se tarkoita, että sun kansalaisuuden tai vanhempien kotimaan tai sun ulkonäön pitäisi määritellä sun etnistä identiteettiä. Vaikka sun passissa olisi kansalaisuutena somalialainen, ei se tarkota ettetkö voisi olla pesunkestävä suomalainen etniseltä identiteetiltäsi.

   Poista
 12. Hei,

  kiitos tästä tekstistä. En katsonut ohjelmaa, mutta nyt alkoi kiinnostaa katsoa ja kuulla kommenttisi.

  Vaatii rohkeutta mennä studioon puhumaan suoraan lähetykseen - itse en uskaltaisi! Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
 13. Salam aleikum! Puhuit kyllä todella fiksusti siellä. Ohjelma oli vaan aivan liiian lyhyt että olisi voinut saada ihmiset oikeasti ymmärtämään nämä asiat..

  Kaikkea hyvää sinulle, toivoo suomalainen islamiin palannut

  VastaaPoista
 14. (Toinen anonyymi hieman aiemmin kirjoitti): "Ei maailmassa oo mitään tiettyä oikeaa uskontoa. Jokaselle oma uskontonsa on oikea mut ei muita uskontoja voi sanoa vääriks." Olen tästä täysin samaa mieltä (itse olen kristitty, ja Suomen kontekstissa pitänee lisäksi mainita että siis uskovainen :D).

  Noin muuten, voimia ja tsemppiä sulle Nimo! Ei ole helppoa edustaa mitään vähemmistöryhmää julkisesti, paljon saa ns. lunta tupaan kun niin tekee. Toivon että osaat jättää typerät kommentit omaan arvoonsa, ja toivon että mahdollisimman moni jaksaa antaa myös positiivista palautetta - tartummehan herkemmin kynään taikka näppikseen silloin kun tekee mieli valittaa - jottei ala tuntua liian pahalta.

  VastaaPoista
 15. Moikka Nimo! Tosi ikävä kuulla miten paljon loskaa niskaasi olet saanut muilta somalitytöiltä, kunpa olisin tuntenut sut silloin kun kävit läpi tota vaikeeta vaihetta elämässäsi. Oon lukenut sun blogia alusta loppuun ja mun täytyy sanoa, että meissä on todella paljon samanlaista, muistutat minua nuorempana. Olen 22v somali tyttö ja olisi upeeta saada mahdollisuus tutustua sinuun paremmin. Voinko ottaa suhun yhteyttä hotmailin kautta? :) <3

  VastaaPoista
 16. Kiitos hyvästä ja rohkeasta kirjoituksesta, t: suomalaisateisti

  VastaaPoista
 17. Illan parasta antia olivat ehdottomasti upeat, kauniit ja rohkeat naiset. Sinä, Sahra, Sara ja Seida. Ja Suaad ja Maryam myös. Mua harmitti, kun Marko Juntunen ja Suaad vietiin niin varhaisessa vaiheessa sinne takahuoneeseen. Markolla tutkijana oli paljon mielenkiintoisia pointteja, joita olisin mielelläni kuullut enemmänkin. Ehkä silti kiinnostavampi olisi ollut sellainen islam-keskusteluilta, jossa osallistujia olisi ollut vähemmän ja asioihin ois voitu paneutua syvemmin. Tai sitten vain erillisiä keskusteluiltoja eri aiheista. Esimerkiksi teidät jo edeltä mainitut naiset olisi ollut hauska saada keskustelemaan keskenänne asioista. Tai vaikka joukko nuoria somalinaisia – sitäkin kokemusten kirjoa, joka mahtuu niin isoon ryhmään. Ootko lukenut Marja Tiilikaisen väikkärin Arjen islam – somalinaisten elämää Suomessa? Oi, jonkun pitäisi tehdä nyt tuore tutkimus ja tutkia nimenomaan teitä nuoria suomalaisia somalinaisia. Ehkä joku onkin tutkinut, mutta en vaan oo itse enää kärryillä.

  Oot mahtava tyyppi, Nimo. Pidä ittes naisena!

  VastaaPoista
 18. Kiitos, Nimo, että edustit niin hienosti nuorta somalinaista. Olen suomalainen, kristitty eläkkeellä oleva opettaja - opettanut myös somalialaisia vuosikaudet.

  VastaaPoista
 19. Sul on taas ihanasti näitä kommentteja täällä ku kaikki haluaa sanoa oman mielipiteensä. Onneks sä et näitä ittees ota ja jatkat elämääs ku kukaa ei ois koskaa sulle pahasti sanonukkaa.

  Mä en tosiaan tätä kunnolla kattonu vaa vähän sivusilmällä, mutta heti kun on tarpeeks aikaa nii katon kyllä kokonaan ja keskityn täysillä.

  Mutta oon ihan varma, että olit ihan huippu ja TIEDÄN, että oot ihan huippu :))

  VastaaPoista
 20. Esiinnyit eduksesi, ja te ylärivin mimmit olitte muutenkin parhaita! Fiksuja ja perustelitte asianne hyvin.
  Päädyin blogiisi uteliaisuudesta, kannatti tulla.

  PS. Susta tulee vielä hyvä toimittaja. Sulla on jo valmiiksi oma ääni kirjoittajana.

  VastaaPoista
 21. Sä oot niin hyvä muija, ja toivon mukaan myös muistat sen aina. Kautta aikojen ollaan yritetty jaotella porukkaa eri sakkiin, sukupuoli, omaisuus, kieli, ihonväri, uskonto, whatever. Jos ei muut määreet riitä niin sitten keksitään lisää. Kuitenkin se, mitä opettamatta ollaan, on tärkeämpää kuin mikään opetettu juttu, jossa meille sanotaan miten olla. Ihmisyys, ja ennen kaikkea empatia. Mä toivoisin et mun (vielä syntymätön) tytär olisi niin rohkea kuin sä. Puhu tyttö puhu, sana on sun miekka. :)

  VastaaPoista
 22. Puhuit hyvin ja sopivasti! Ei noin ison jengin studiokeskustelussa oo mahdollistakaan päästä kovin syvällisille leveleille ja ihan kaikilta jää paljon sanomatta - siksi näissä antaa itsestään hyvän kuvan se joka puhuu harkiten eikä jyrää muita. Ja just niin sä teit. Puhuit myös tosi rauhallisesti ja rohkeasti monimutkaisista, vaikeista henkilökohtaisista aiheista, ja se joka rohkenee siihen, voi liikuttaa isoja asioita. Se, että rohkeudellasi asetat itsesi alttiiksi myös ikäville kokemuksille, ei mee hukkaan. Toivottavasti näät sen ja saat siitä myös itsellesi voimia. Jatka olemista tommonen ku oot! Arvostusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullun nainen joka tarvitsee apua jumalasta,,herää maapallolle olet kadoksissa .

   Poista
 23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. Olit tosi symppis tyyppi! Fiksuja kommentteja oli sulla kyllä ja hienoa, että olet ollut rohkea ja valinnut sen oman tiesi. Sait minusta uuden lukijan :)

  VastaaPoista
 25. Katsoin eilen sua pusipusi!! :3

  VastaaPoista
 26. Tietääkö kukaan, että näkyykö tätä jaksoa missään netissä? Meni ohi ja alkoi heti kiinnostaa tämä jakso!

  VastaaPoista
 27. yle areenasta pitäis näkyä vielä koko ohjelma.

  mutta nimo, luin jo eilen ennen lähetystä sun blogiasi, ja nyt palasin lukemaan näitä kommentteja. ihan hirveetä paskaa! mun mielestä on käsittämätöntä, mitä "aikuiset" ihmiset kykenee kirjoittamaan 18-vuotiaalle nimettömästi internetissä. tai jopa haukkumaan kasvotusten, mitä jostain aiemmasta kirjoituksestasi luin.

  lisäksi mua ärsyttää suunnattomasti se, että nää perussuomalaiset rasistijantterit alkaa yhtäkkiä yhteen ääneen puolustamaan naisia, homoja ja muita alistettuja ryhmiä silloin kun on kyse islamista. "islam alistaa naista yhyy" no vittu niin tekee kristinuskokin. koskaan muulloin teppo 52 vee äänekoskelta ei varmasti nosta sormeaankaan naisten oikeuksien puolesta, mutta että kun tulee paha muslimi ja ympärileikkaus ja lapsiavioliitto ja joo niin silloin kyllä.

  oon itse tullut siihen tulokseen, että islam on ihan ok siinä missä kristinuskokin (tosin ateistina pidän kaikkia uskontoja vähän höpsöinä), ainoastaan niiden molempien läpileikkaava sovinismi on vastenmielistä. sanotaan vaikka näin: koskaan yksikään musliminainen ei ole tehnyt mulle mitään pahaa. sen sijaan muslimimies on ahdistellut mua yleisessä vessassa. yksikään länsimainen nainen ei ole tarttunut mua perseestä. sen sijaan (tuntematon) länkkärimies on työntänyt kätensä mun hameen alle. mä näkisin, että yhdistävä tekijä on tässä pikemmin se miehuus kun tietty uskonto.

  sorry, taisin alkaa tässä nyt paasaamaan niitä asioita, joita päässäni liikkui ohjelman aikana.

  pointtini, mitä halusin sulle sanoa, oli siis että oot mielettömän vahva ja fiksu likka noin nuoreksi! jos joutuisin itse kokemaan tollaista loanheittoa vain eri ihonvärin takia, se ois aivan sietämätöntä ja itkisin itseni uneen joka ilta. todista kaikki epäilijät vääräksi ja ryhdy toimittajaksi, sano mitä ajattelet! kyllä se kielioppikin siitä vielä sutviutuu, tärkeempää on, että on oma ääni ja mielipiteitä, joita sulla on!

  tosi paljon girl poweria ja voimahaleja sinne päin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on tosi harhaiset käsitykset kristinuskosta. Ei se alista missään kohtaa naista. Islamissa naisella ei ole oikeutta kieltäytyä esimerkiksi seksistä. Aviomiehellä on itsensä Allahin antama lupa hakata uppiniskainen vaimo. Noita asioita voi minusta sanoa alistamiseksi.

   Poista
  2. Sinulla on jännä käsitys uskonnoista. Suomessa rikoslaki kieltää nykyään seksuaalisen väkivallan parisuhteessa, mutta se ei liity uskontoon vaan maalliseen vallankäyttöön.
   Nimim. Ateisti joka on raamattunsa lukenut.

   Poista
 28. Islam-illasta jäi tosiaan pois paljon sanottavaa. ei puhuttu ollenkaan Muhammedin lapsimorsiamesta ja että islamin pyhissä kirjoituksissa on ohjeita pedofiliaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Imaameilta ei kunnolla kysytty edes sitä, että miten islam kohtelee aviorikoksesta kiinni jääneitä. Rangaistushan on sama kuin homoilla. Pahinta on, että naisen todistusarvo ei ole sama kuin miehellä. Käytännössä miehet voivat raiskata vapaasti, koska naista ei uskota koskaan. Ja jos uskotaan, niin nainen saa tuomion haureudesta.

   Myös uskosta luopumisen käsittely jätettiin hyvin vähälle. Tästä ei ole kovinkaan kauan, kun ruotsalainen imaami käski tappaa kaksi kristinuskoon kääntynyttä somalia. Tuon tappokäskyn antaessaan hän toimi täysin islamin sharialain mukaan.

   Poista
 29. Hei
  Tuohon ylläolevaan kirjoitukseesi viitaten.
  Oikein hienoja ja viisaita sanoja. Hyvä !
  Kaikkea hyvää Sinulle !

  VastaaPoista
 30. Keskustelulähetyksen kulussa tosiaankin oli parantamisen varaa, toisaalta tarkoituksella siihen oli haettukin vastakkainasettelua. Jotakuinkin vastaava vääntö olisi saatu vaikka vanhoillislestadiolaisten ja ateistien "keskustelusta", lopputuloksen ollessa jotakuinkin jo etukäteen tiedossa.

  Paikallaan olisi ollut heti alkuun selventää, ihan toimittajien toimesta, muutamia olennaisia asioita, siis faktoja, esim. ihmisoikeus terminä kuinka se Suomessa ymmärretään: yksittäisen ihmisen oikeutta itseensä, ei ihmisen oikeutta toiseen ihmiseen. Täkäläinen oikeuskäsitys ja laki itsessään perustuvat pitkälti juuri sille, joka tarkoittaa mm. sitä, että mikään henkilökohtainen vakaumus ei ole (lain mukaan) hyväksytty peruste ihmisoikeuksien - kuten ne Suomessa ymmärretään - (tai tietysti muutenkaan lain) rikkomiseen. Olisi ollut hyvä myös näyttää pikaisesti jotain tilastoja, esim. muslimien määrästä Suomessa, Suomeen muuttaneet, Suomessa syntyneet ja muslimeiksi täällä kääntyneet, mikseipä myös täällä islamista johonkin muuhun kääntyneet tai uskonnosta eronneet. Vastaavien asioiden esilletuominen heti keskustelun alussa olisi edesauttanut keskustelun etenemistä, nythän aika ennalta-arvattavasti faktat ja keskustelijoiden mielipiteet sekoittuivat keskenään ja niiden myötä syntyi aivan tarpeetonta vääntöä. Sinällään hyvä keskustelussa ilmitullut näkökulma oli, että Suomeen muuttaville olisi tärkeää kertoa mm. juurikin täkäläisestä oikeuskäsityksestä ja laista.

  Keskustelijoiden argumentointikyvylle ei sinällään toki voi mitään, aika usein kävi mm. niin, että yleisellä tasolla annettuun kommenttiin käytettiin vasta-argumenttina yksittäistä - yleensä omakohtaista - tapausta tai kokemusta, joka sinällään ei tietenkään ole pätevää argumentointia (ellei väite olisi ollut, että jokin asia on ain niin tai näin). Ehkä se tietysti osaltaan kuvastaa myös sitä kuinka henkilökohtaiseksi jokin yleinenkin kommentti on koettu.

  Paljon on toki Suomessa parannettavaa eri uskontoryhmien saattamiseksi keskenään tasa-arvoiseen asemaan, esim. tiettyjen ryhmien verotusoikeus on poistettava ja Jehovan todistajat laitettava muiden mukana asevelvollisuuden piiriin (asevelvollisuus ja sen laatu ylipäänsä ovat aivan erillinen asia, missä muodossa hyvänsä sen kuitenkin pitää olla kaikille sama). Kun asiaa ajattelee yleisellä tasolla niin on aika ilmeisen absurdia, että tällaista ylipäänsä nykyisellään vielä laissa on.

  VastaaPoista
 31. Olet nuoreksi ihmiseksi todella kypsä ajattelija. Kaikkea hyvää sinulle! Minunkin mielestäni usko syntyy ihmisen sisäisessä yhteydessä omaan jumalaan. Tuntuu, että oli uskonto mikä hyvänsä, aina sieltä löytyy fariseuksia ja kirjanoppineita, jotka kertovat ihmisille mitä ja miten heidän pitäisi oikeasti uskoa. Yleensä tällaisen takana on vallanhimo. Kaikki nämä Lähi-Idässä suurinpiirtein samoihin aikoihin syntyneet uskonnolliset suuntaukset ovat ns. lakiuskontoja. Niiden parituhattavuotta sitten luodut lait ja säädökset olivat ehkä siihen aikaan osittain tarpeellisia ihmisten hyvinvoinnin turvaamiseksi ( no ei tietysti ihan kaikki...) Ja täytyy muistaa, että ihmisten kirjoittamia ne sen aikaiset uskonoppaat ovat. Tänä päivänä osa niistä säännöksistä joutaisi romukoppaan. Usko, joka ei uudistu on kuollutta.

  VastaaPoista
 32. Hmm.. En ole katsonut ohjelmaa, mutta minua alkoi juuri nyt raivostuttamaan nämä "niin upeiden suomalaisten" kommentit. Aloitetaas nyt ihan siitä, kuinka moni TEISTÄ sai päättä maan mihin syntyi? Kuinka moni TEISTÄ sai päättää värinsä? Aivan, ei yksikään! Minulla ei olisi IKINÄ pokkaa alkaa haukkumaan ulkomaalaisia, koska he ovat "väärän värisiä", sillä eivät he ole itse väriään valinneet.. vai? Samalla tavalla meitä voidaan haukkua ulkomailla? Onko kivaa? Yhtälailla me ollaan väärän värisiä afrikassa?
  Ihan uskomatonta, että kyllä homot ja lesbot hyväksytään ja abortit sun muut, mutta kun satut olemaan tummahipiäinen, niin olet paha, roskasakkia jne. Ja lisätään vielä se, että tosiaan esim. kirjoittaja on SYNTYNYT SUOMESSA ja ASUU SUOMESSA, OPISKELEE SUOMESSA ja TULEVAISUUDESSA TUO VEROT SUOMEEN! Kyllä minä silloin hänet miellän SUOMALAISEKSI! Hän pyörittää kanssamme tätä yhteiskuntaa, jotta meillä olisi jatkossakin asiat edes suht ok. PHUH olen puhunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja jatkaakseni, ei ole vain yhtä oikeaa uskontoa.. Voit uskoa vaikka marsin pikkuasukkeihin jos siltä tuntuu ja jumalasi voi olla vaikka Plutossa. Ihan sama se minulle on. On niitä kristinuskossakin intokiihkoilijoita ja väärintekijöitä, vai missä vaiheessa kristityille on ollut soveliasta tappaa toisiaan, kun pienet äänet päässä niin sanoo ja jumala on niin käskenyt? .. Uskon asia on jokaisen oma. Tietenkin jos tekee pahaa uskonnon nimessä, on se väärin ja sotiminen uskonnon nimessä on väärin. Mutta me ei saada yleistää jos joku tekee pahaa uskonnon nimessä, että kaikki tekisi..

   Poista
  2. Ei tässä ole pelkkä ihonväri. Meillä on paljon työperäisiä maahanmuuttajia, jotka voivat olla minkä värisiä tahansa.

   Kyse on tästä hallitsemattomasta humanitäärisestä maahanmuutosta, josta somalit ovat se suurin osa. Somalit vievät eniten verorahoja kaiken maailman juttuihinsa. Pitää olla asunnot, pitää olla kamppeet viimeisen päälle, pitää olla sitä ja tätä ja tuota ja ...
   Somaleilla pitää olla hirvittävä verkosto: asumiskoordinaattorit, tulkit, vapaa-ajan koordinaattorit, hirveä määrä erilaisia tukitöitä järjestetään juuri heille.perustellaan kaiken maailman toimia ja jopa virkoja, etä saadaan ne työlllisyysluvut kauniimmaksi. Mamu mamun työnohjaajana.Pääosin somppumamu somppumamun takuumiehenä.
   Huvittavaa on, että he väittävät olevansa korkeasti koulutettuja , mutta työtodistukset ja vamistumispaperit ovat jääneet savimajan pöydälle.
   Ei heistä ole juurikaan työelämään. Jokunen bussikuski ja jokunen lähihoitaja löyty. Mutta se on hyttysen pieru tämän menoerän rinnalla.
   Nämä nuoret miehet ovat paenneet sotaa tänne! Mihin he jättivät muun perheen? Itsepä ovat sotansa saaneet aikaan. Merirosvot ja raiskarit jylläävät.

   Poista
  3. " Hän pyörittää kanssamme tätä yhteiskuntaa, jotta meillä olisi jatkossakin asiat edes suht ok."
   Kovin korkeaan positioon on 18-vee bloggari päässyt yhen A2-ohjelman pohjlata. Ihan yhteiskunnan pyörittäjäksi.
   Suomalainenon suomalainen ja somalialainen on somalialainen. Onko se nyt niin vaikeä ymmärtää. Miksi häpeää omaa kansallisuuttaan? Mikä somalialaisessa on niin hävettävää`?
   Jos kävelet kadulla ja vastaan tulee sinisilmäinen , vaalea tai toisella kadunpätkällä kohtaat kaapuilijan. Miten luokittelet tuntematta heitä? Ihminen tekee luokituksen nanosekunnissa. Kyllä somalin tuntee heti somaliksi, jonkun mustan afrikkalaisen afrikkalaiseksi jne.

   Poista
  4. Voisin itse nyt tuoda esiin mitä ajattelen tästä keskustelussa tuodussa aiheessa- olenko suomalainen vaiko somalialainen. Siitä lukemaan kahta kirjoitusta joissa olen käsitellyt tätä aihetta. Ensimmäinen : http://nnnimo.blogspot.fi/2013/05/vitun-somali.html
   Toinen: http://nnnimo.blogspot.fi/2013/03/valilla-toivon-olevani-suomalainen.html Eiköhän sillä selvitä, kiitoksia!

   Poista
  5. Vastaus Anonyymille 31. lokakuuta 2013 9.35

   Valitettavasti islamin uskoon oleellisesti liittyy tappaminen ja väkivallalla leviäminen. Se haluaa alistaa muut uskonnot ja on rakentanut sitä varten sortokoneiston, jota kutsutaan dhimmaksi. Profeetta Muhammed johti kymmeniä sotaretkiä, joiden aikana hän kidutti uhrejaan, tapppoi sotavankeja, teurastutti sukupuuttoon kokonaisia heimoja, ohjeisti raiskaamaan oikealla tavalla jne. Ikävintä tässä on se, että Koraanin mukaan profeetta on esikuva kaikille muslimeille. Siihen nähden on pientä, että Koraanissa käsketään tappamaan vääräuskoiset.

   Poista
  6. Anonyymille 4.11. klo 13:50
   Entäs ristiretket? Ja niiden nimissä tapahtunut Konstantinopolin hävitys?
   Nimim. Älä nyt viitsi.

   Poista
 33. Huh, en pystynyt lukemaan kahta kappaletta pidemmälle, niin kehnoa kieltä... Kommenteista kuitenkin päättelen, että sulla oli asiaakin, joten yritän vielä kerran.

  VastaaPoista
 34. Hei Nimo,

  Olen myös itsekkin -95 syntynyt somalitaustainen espoolainen tyttö! Ymmärrän miltä sinusta tuntuu, koska somalitytöt osaa suomesdsa olla tosi ärsyttäviä, itsekkäisiä ja heiltä puuttuu käytöstavat. En voi suoraan sanoa, että kunnioitan joitain mielipitetäsi ja ei olla monissa asioissa samaa mieltä, mutta kuitenkin sinulla on omat mielipiteesi ja minulla omat joten loppujen lopuksi ei sillä ees oo välii ootko eri mieltä, koska jokainen on jossain vaiheessa erimieltä toisen ihmisen kanssa. Sinun ei todellakaan kannata välittää muiden ihmisten törkeistä sananheitoista. Tosta huivijutusta sen verran, että itse käytän huivia, mutta välillä tuntuu et hei vois ottaa pois. Ja monet somalitytöt jotka sinua solvaakin käy juhlissa ja ottaa huivin pois miesten keskuudessa. Eikö se ole sitten sama asia? En todellakaan kannusta sitä että hyvåä ota huivi pois, vaan pointtina on se, että Koraanissa on selvästi ikerrottu huivin kriteerit ja pitää pukeutua vaatimattomasti ja se on PAKOLLISTA, mutta jos et sitä käytä se on sun ja Allahin välinen asia eikä kukaan muu sinua siitä saa kritisoida! he siitä saavat enemmän syntiä ja joka kerta kun he sinusta puhuvat he saavat siitä syntiä nimo. Joten se ei heitä mitenkään hyödytä, he ovat pahempia kuin sinä!

  Tiedän että olet vasta löytämässä itseäsi, se on hyvin ymmärrettävää, mutta muista Nimo olet muslimi! Kaikki esteet mitä sinulle on asetettu on testi Allahilta. Usko minua mul on ollu niin paljon testejä Allahilta ollut että ymmärrän täysin sua.
  Neuvoisin sinua rukoilemaan 5 kertaa päivässä, ja toivon että Allah johdattaa sut oikeaan suntaan ja johdattakoon Allah meidät KAIKKI oikeaan suuntaan. Aamiin.

  PS. jos mitenkään tarviit tukea tai on kysymyksiä voit muhun ottaa yhteyttä :)

  VastaaPoista
 35. Kunpa kaikki maamme nuoret olisivat kuten sinä: omilla aivoilla ajatteleva ja rohkea. Jokainen meistä valitsee ympäristöstä, kulttuurista ja uskonnosta ne asiat, jotka sopivat juuri meille. Pitää elää sellaista elämää, mikä on itselle hyväksi. Minulla on eri uskonto kuin sinulla. Vaikka uskon Jumalaan, teen omat päätökseni ihmisenä. Näiden päätösten mukaan elän nyt ja kuoleman jälkeen. Sanon usein teini-ikäselle pojalleni: Jumala on sydämessäsi - se riittää.

  VastaaPoista
 36. Hyvää puhetta, keep it going!

  Mutta oletko varma, että haluat uskoa jumalaan? Mehän tiedämme (tieteellisesti), ettei maailmassa ole yliluonnollisia voimia. Eikö usko jumalaan tee elämäsi vaikeaksi? Suomalainen kulttuuri antaa sinulle mahdollisuuden myös luopua uskonnostasi. Moraaliseen ja hyvään elämään ei tarvita uskontoa.

  Olet vapaamielinen oman uskontosi piirissä, mutta todellista rohkeutta sinulta olisi hyväksyä maailma sellaisena kuin se on: ilman yliluonnollista.

  VastaaPoista
 37. Selasin blogiasi pari päivää sitten ja ajattelin että hui, mitäköhän attitudea sinne studioon viet. Olet täällä blogin puolella välillä aika kovasanainen mielestäni.. mutta livenä nähtynä olin tosi iloinen että sinussa on rauhallinen puoli ja puolustit hyvin kommenteillasi asiaasi. Sinua olisin kuullut ohjelmassa mielelläni enemmänkin :)

  Hyvää jatkoa kaikkeen!
  hannn

  VastaaPoista
 38. Hei Nimo, haluan vain sanoa että olet ihana ja rohkea tyttö (ja tosi kaunis myös) ja tosi hienosti kommentoit tv:ssä asioita. <3

  VastaaPoista
 39. Oot mahtavan rohkea tyttö :)!

  VastaaPoista
 40. "Onko rauha sitä että tappaa toisen?" Hyvä kysymys ja itsestäänselvä vastaus. Rauhalla ja tappamisella ei ole mitään muuta tekemistä toistensa kanssa muuta kuin että ne ovat vastakohtia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös monessa muussa maassa on voimassa kuolemanrangaistus mm. USA:ssa, Kiinassa jne. Sharia-lain mukaan kuolemaan voi tuomita vain, jos esim. aviorikoksella on 4 silminnäkijää, eli se on erittäin todennäköistä, käytännössä mahdotonta. Siksi islam todellisuudessa onkin erittäin inhimillinnen uskonto. Suosittelen lämpimästi tutustumaan islamiin tarkemmin. Myös raamatusta löytyy samat asiat esim. nainen vaietkoon seurakunnassa, naisen tulee olla alamainen miehelleen, homouden kieltäminen jne. Jostakin syystä me haluamme vain itse uskoa pahaa islamista. Uskon, että perimmäiset syyt löytyvät meistä itsestämme. Kehoittaisinkin tutkimaan itseämme, miksi haluamme olla näin kielteisiä muita kulttuureja kohtaan.

   Poista
  2. Näin, sille seksiaktille pitää olla neljä silminnäkijää tai aviorikkojan oma tunnustus. Näin on myös miesten välisessä anaaliseksissä. Ketään ei siis itsessään homouden takia tapeta, ei, vaan jos miesten välistä anaaliseksiä todistaa neljä ihmistä, yhden näkemyksen mukaan tekijöille tulee kuolemantuomio. Tämä perustuu Muhammadin (rauha hänelle) seuralaisten antamiin tuomioihin.
   Toisen näkemyksen mukaan ruoskinta, joidenkin Muhammadin (rauha hänelle) seuralaisten oppilaiden mukaan lievempi fyysinen rangaistus, kuten kengillä mätkiminen, on riittävä. Muhammad (rh) itse ei kohdannut homoja.

   Molemmat tapaukset edellyttävät, että nämä rikolliset syyllistyvät tekoonsa vapaaehtoisesti ja ovat täysikasvuisia ja täysijärkisiä, eivät mielisairaita tai kehitysvammaisia, jotka eivät kunnolla ymmärrä, mitä tekevät.

   Haluan korostaa, että islamin mukaan naisen EI pidä vaieta seurakunnassa, EIKÄ olla alamainen miehelleen. Tämä tulee hyvin esiin sekä Koraanissa, että sunnassa ja islamin alkuhistoriassa. Muhammad (rh) sanoi aina, että naisilla on oikeus ilmaista mielipiteensä ja niin he ilmaisivatkin. Naisilla oli oikeus jopa väitellä Muhammadin (rh) kanssa ja hänen vaimonsa 'Aisha tapasi vaatia selityksiä erilaisiin uskonnon käskyihin. Myöhemmät kalifit noudattivat samaa linjaa kuin Muhammad (rh) ja sallivat naisten puhua ja saada äänensä kuuluviin ja ilmaista selkeästi mielipiteensä.

   Islamissa avioituminen ei vähennä hiukkaakaan naisen oikeuksia. Sananvapaus ja ilmaisunvapaus säilyy. Islamin mukaan nainen ei todellakaan ole mikään piika, vaan tasa-arvoinen vaimo. Muhammadin (rh) vaimot ja muut islamin historian merkittävät naiset ovat siitä hyviä esimerkkejä. He eivät todellakaan olleet mitään koko päivän keittiössä hääräviä naisia.
   Miesten velvollisuus on ottaa mallia Muhammadista (rh), joka suuresta vaimokatraastan huolimatta palveli itse itseään, teki kotitöitä, korjasi omat vaatteensa, hoiti kotieläimiä, jne.

   Poista
  3. Vai on isĺamissa naisilla hienot oikeudet? Miksi sitten naisen todistusarvo oikeudessa ei ole sama kuin miehen? Miksi profeetta sanoi helvetin olevan kansoitettu naisilla? Miksi musliminaisilla ja orjattarilla ei ole oikeutta kieltäytyä seksistä? Miksi aviomies saa islamissa hakata vaimonsa?

   Mitä sitten kristinuskoon tulee, niin kertovatko naispapit mielestäsi naisten vaikenemisesta seurakunnassa? Montako naispuolista imaamia on maailmassa?

   Poista
  4. Nyymiö 4.11. 13:56
   Kertooko Luther-säätiö jotain kristittyjen miesten näkemyksistä?

   Poista
  5. Luther-säätiö on pieni surkea yritys olla enemmän kuin ovat. Kuolee aikanaan omaan mahdottomuuteensa.
   Mutta länsimaalaisena ei voi kuin huvittuneena katsoa tuota kiven ympärijuoksua siellä Mekassa . kaikki nuo kaapu-ukot siellä mölyässä insallahhiaan. Siinä on vain jotain niin huvittavan huvittavaa.
   Miten joku järki-ihminen voisikaan moiseen ryhtyä. ei voikaan, mutta nämä helmaäijät voivat.
   Luin kertomuksen siitä, miten Arabiemiireissä kaapu-ukko vetää kädestä nuorta poikaa hienoon hotelliin. Mitä siellä äijä puuhaa nuoren pojan kanssa? Oksu.

   Poista
  6. Tuo Kallen juttu on niin peetä(HV). Miksi sitten naisia kiviteään, leikellään , hunnutetaan???? (HV)
   Tuokin on niin typerän näköistä tuo muhametin(HP) perään liitetty rh ja allahin se insallahahhallahah. (HV)

   Poista
  7. Nyymiö 12. marraskuuta 2013 23.21
   Katolisen kirkon seremoniatko ovat sitten vähemmän huvittavia? Hassu hattu sillä paavillakin on.

   Minäkin olen kuullut kertomuksia papeista ja pikkupojista.

   Poista
  8. Kaikki uskontohuuhailijat ovat ihan yhtä hassuja, mutta katoliset eivät kuitenkaan leikkele lapsiaan.
   Huvittavimpia ovat nuo allahpyllistelijät. Kaameaa äläbäbämölyä ja huutoa ja pingujen kakaralaumat huutavat ja mesoavat joka paikassa.
   Miksi white flight on tosiasia? Mikis halutaa pois noista mamulähiöistä? Moni ei edes kehtaa sanoa asuvansa niissä. Sitäpaitsi somput haisevat ja tuovat kaiken maailman tauteja.

   Poista
 41. Hei Nimo, olet rohkea nuori nainen! Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaisuudessa! Edustat modernia islamia ja osoitat, että ei tarvitse pukeutua ja käyttäytyä kuten kivikaudella, ollakseen muslimi.

  VastaaPoista
 42. Yksi juttu vain: olet upea. :)

  VastaaPoista
 43. Olen itsekin muslimi, mutta en käytä huivia, huomaan myös sen kun kävelen kadulla ne joilla on huivit päässä, katselee mua pahasti, mutta olen oppinut sen että ei kannata välittää niistä, koska ne "muslimitytöt" jotka esittää olevansa kunnon muslimeja, ne tekee paljon pahempaa kun muut ei nää, esittää vaan olevansa tekopyhiä. Islam on hieno uskonto, mutta jotkut ihmiset käyttävät sitä väärin. Olen todella ylpeä sinusta.

  VastaaPoista
 44. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 45. Fiksu, rohkea ja todella kaunis Nimo ! Sinulla edessä hyvä tulevaisuus vaikuttajana. Edelliseen yhtyen Islam on hieno uskonto siinä missä Kristinusko. Ikävä kyllä, molemmissa uskontokunnissa osa"uskovista" käyttää "uskoa" vihan lietsomiseen ihmisten kesken.

  VastaaPoista
 46. Hei!, Tsemppia sinulle. :) Olen iloinen etta olit mukana tuossa keskustelussa, vaikket saanut puheenvuoroa tarpeeksi, nakojaan moni on loytanyt blogisi. Mielestani olet rohkea ja edustat hyvin modernia, omilla aivoillaan ajattelevaa, suomalaista musliminuorisoa. Toivon ettet anna negatiivisten ihmisten lannistaa, silla sinunlaisiasi uskaltavia naisia tarvitaan aina.
  - Uskonsisko Noura

  VastaaPoista
 47. Olet fiksu ja rohkea nainen, älä anna ajattelemattomien kommenttien lannistaa! Harmitti kun ohjelmassa ei sinulle annettu tarpeeksi aikaa, ja jyrättiin sekin vähä mitä ehdit kommentoida. Tuntuu, että oli jo etukäteen selvillä minkälaisia kommentteja ja lausuntoja ohjelman vierailta halutaan.

  VastaaPoista
 48. HOX!!
  Laitoin kyselyn Mäkkärin vastaavalle ja kysin tuota viillellyn ja niiden viiltojen näkyvyyttä asiakaspalvelussa. Jään odottamaan vastausta ja liitin kirjoituksesi myös sinne. Viillety asiakastössä ei ole miellyttävä näky. Mutta sinänsä itsensä viiltely on hyvä aihe käsiteltäväksi. Ota se ihan teoreettisena aiheena jun aiheeksi. Vink!
  Jäi niin vaivaamaan tuo kirjoitus, jossa oli vahva viittaus Mäkkäriin ja sieltä ulos tupakalle röökiä pummaamaan lähtevään työntekijään.
  Aikanaan se BB-talon asukki kertoi siellä talossa ollessaan, että oli räkinyt hampurilaisiinsa. Silloin Mäkkäri suhtautui asiaan tosi tiukasti.
  Ainakin muissa vastaavissa paikoissa saa, voi olla, että jopa pitää, käyttää työpuvun alla pitkähihaista.

  VastaaPoista
 49. Kiusaamiseen on hyvä puuttua ja siitä pitää kirjoittaa ja kertoa paljon enemmän. Mutta satuja ei saa kertoa. Miksi poistit sen kirjoituksen? Olisit vain muokannut. Se oli muuten ihan hyvä juttu.

  VastaaPoista
 50. Nyt mul menee hermo. Joka ikinen sana jota kirjoitan pitää paikkaansa. Mun ei täydy kuunnella teiltä yhtään tälläistä paskaa sillä tän blogin suhteen oon jo saanut liikaa kyseenalaistumisia ja silkkaa haukkumista. Milloin veikataan että kirjoittaja on feikki, sit veikataan että kirjotukset on feikkejä.Hyvät ystävät kaikella on rajansa. Jos ette tiedä lähteideni totuudenmukaisuudesta mitään niin sitä on turha tulla mulle kyseenalaistamaan. Poistin tekstin koska en jaksa kuunnella tollaista just nyt.

  VastaaPoista
 51. Julkkiksena oleminen ja sellaiseksi haluaminen tuo myös ikäviä juttuja eteen, mutta niitten kanssa voi vain selviytyä.

  VastaaPoista
 52. Jos sun juttusi Mäkkärifriidusta olisi tosi, et olisi sitä poistanut! Mutta itsekin tajusit sen niin kummalliseksi sattumaksi, että katsoit paremmaksi poistaa koko tarninan. Yksi soitto Mäkkärin työnantajapuolelle riittää kumoamaan tuon koulukiusatun tyttöraukan tarinan.
  -Mäkissä töissä
  -alakuloinen
  -masentunut
  -viillelty???
  -koulukiusattu
  -pummaa tupakat
  -turvautuu tuntemattomaan
  -paranee
  Hei , haloo! Ketä uskoo`?

  VastaaPoista
 53. Hei Nimo!

  Kiitos blogista ja kansalaisrohkeudestasi. Onko mahdollista poistaa tai alun alkaen suodattaa näitä kommentteja? Hirveätä törkyä. Pidä huolta itsestäsi. Ei sun tartte ottaa tätä kaikkea p*skaa vastaan. Ei sun tartte edustaa kahta kulttuuria tai huivitonta muslimia ja sen varjolla lukea mitä törkeintä roskaa.

  Kaikkea hyvää sinulle!

  T: Lukijasi

  VastaaPoista
 54. Noin nuori ja rohkea, ja uskallat kertoa mitä ajattelet!

  Näidenkin kommenttien joukossa on ala-asteikäisten tasolle jääviä kommentteja, mutta onneksi et välitä niistä - varmaan vain naurat, ja hyvä niin!

  Tsemppiä ja hyvää jatkoa sinulle! Sinun kaltaisiasi nuoria tarvitaan!

  Nostan olematonta kukkahattuani Sinulle!

  VastaaPoista
 55. "Islam is perfect, but i am not. If i make a mistake, blame it on me, not on my religion"

  En ole vielä muslimi, mutta pian InshaAllah <3

  Esiinnyt Nimo eduksesi, kuten muutkin naiset! Kunpa olisitte saaneet lisää "puheaikaa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vain matkallesi kohti täydellisyyden tavoittelua. Ajattelitko naittaa tyttäresi islamilaiseen tapaan yhdeksänvuotiaana? Islam ei ole täydellinen uskonto muille kuin miehille. Kannattaa muuten olla oikeasti tosissaan sen uskontunnustuksen kanssa. Luopiot kun oikeasti kuuluu islamin mukaan tappaa. Länsimaissa muslimit eivät vielä sitä uskalla tehdä, mutta kyllä sekin aika vielä tulee.

   Kannattaa sinunkin käydä lukaisemassa yhden illan keskustejan kirjoitus islamissa. Varsinainen rauhanuskonto tosiaankin.
   http://juhaahvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153060-ajankohtaisen-kakkosen-islam-ilta

   Poista
  2. Nyymiö siinä edelläni: onko linkittämäsi teksti nyt varmasti puolueeton kannanotto vai hieman värittynyt mielipide?

   Poista
 56. Hyvät nimon blogin lukijat

  Islam tarkoittaa yksinkertaisesti jumalalle antautumista/ jumalan tahdon noudattamista ja näin tekemällä ihmisestä tulee muslimi. Meille on annettu selkeet ohjeet mitä muslimilta vaaditaan ja mitkä ovat hänen velvollisuudet. Ihminen joka ei harjoita uskoansa oikeilla tavalla on.yksinkertaisesti rikkonut tämän velvollisuuden.ja.alentanut itseään. Profeetta Muhammad (rhs) kihlautui aisha (ra) kanssa hänen olleensa erittäin nuori mikä oli tuohon aikaan 600luvulla normaali asia vielä 100-200.vuotta sitten isät naittivat tyttöjään 13-14 vuotiaana. Vielä tänä päivänä kanadassa yhdessä osavaltiossa voi mennä naimisiin 14.v. Espanjassa 13v, joten ennenkuin arvostelette kannattaa tuoda todisteet esille, toisaalta ohjelma oli aika sekava ja ei.vastannu niihin tärkeisiin kysymyksiin mitä.islam on ja mitä islamin opetukset ovat ja miksi islam on maailman nopeiten kasvava uskonto. Islam on vaikuttanut meidän historiaan todella laajalla vaikutuksella. Loppujen lopuksi heitän vielä.tähän loppuun kauniin esimerki espanjan andalusiasta millon todellinen islam levisi kaukaasiasta etelä espanjaan (1200luku) jolloin islam.hallitsi maailmaa . Ihmiset elivät.rauhassa juutalaiset kristityt ja muslimit keskenään etelä-espanjassa. Ja noista ajoista on.todisteita. Siitä eurooppa kukistui renensanssi aikaan ja siitä eteenpäin keskiajalle ja niin edespäin tähän päivään asti. Toivottovasti ihmiset opiskelisivat omaa uskoaan paremmin jotta voisivat paremmin sen muille oivaltaa.

  VastaaPoista
 57. Islam on syvältä. Se on niin syvältä kaikkine pingviininaisineen ja silpomisineen ja naisen alistamisineen.
  Sellainen sonta valloittaa maailmaa- hyi stna.

  VastaaPoista
 58. Sonta mitä koitat muille täällä selittää valloittaa valitettavasti maailma ja ei sille mitään voi kun ihmiset tajuaa että sitä mitä solvataan niin se on totuus. Islamin uskossa ei alisteta muita ihmisiä sillä kaikki ovat samanarvoisia. Jokaisella on oma tahto ja ihminen on niin luotu että hänellä on oma tahtonsa jotta hän voi onnellisesti hyväksyä hänelle parasta ja kieltäytyä pahasta. Pingiiniasuineen? Hhahah tiedätkös poika miten neitsyt maria jeesuksen äiti pukeutui? Eli kristinuskon opetuksien mukaan oot just syylistynyt jumalanpilkkaan. Siitä vaan lisää demonisoit islamia, mut mulle on.vaan sulle se sanottavana et sä hukkaat aikaas, islam on ja tulee pysymään loppuun asti. Uskonto joka opettaa moraalia ja etiikkaa, käytöstavat , tiedettä, lakia, kärsivällisyyttä, myötätuntoa, kaikin puolin koittaa tehdä ihmisestä parempaa, mutta loppujen lopuksi se on itestä kiinni haluaako paremmaksi ja haluaako sisäistä hyvän olon tunnetta ja tyytyväisyyttä.

  VastaaPoista
 59. Allahilaiset( insallahahlalahha) tappavat aikanaan toisensa.
  Jumalanpilkkaan en voi olla syylline, koska en mihinkään jumaliin, allaheihin, brahmaneihin etsetreaa usko.
  Uskokaa te pingut, kaapujoukkueet ihan mihin tahdotte. Miksi olette tulleet tänne pohjoiseen maahamme. Olisitte pysyneet siellä aavikoilla, jonne kuuluttekin. insallahahha-hapatusta. (rh)

  VastaaPoista
 60. 39:22

  Is he whose bosom Allah hath expanded for Al-Islam, so that he followeth a light from his Lord, (as he who disbelieveth)? Then woe unto those whose hearts are hardened against remembrance of Allah. Such are in plain error.

  VastaaPoista
 61. Onko hän kenen rinta on laajenettu islamilla=rauhalla , jotta hän voisi seurata valoa luojaltansa samanlainen kuin hän kuka hylkii luojaansa. Suru niille joiden sydän on kovettunut luojansa muistelemisesta. He ovat pelkästään jumissa.

  VastaaPoista
 62. 43:36

  And he whose sight is dim to the remembrance of the Beneficent, We assign unto him a devil who becometh his comrade;

  Ja hän kenen näkönsä himmentyy armeliaan luojansa muistelemisesta me asetamme hänelle paholaisen kumppaniksi.

  VastaaPoista
 63. 43:37
  And lo! they surely turn them from the way of Allah, and yet they deem that they are rightly guided;

  Ja kuule! He varmasti kääntävät hänet pois luojansa polulta (luojalle
  listimista) (uskontonsa harjottamisesta), ja silti he vahvasti väittää olevansa oikein johdatettuja.

  VastaaPoista
 64. 45:23
  Hast thou seen him who maketh his desire his god, and Allah sendeth him astray purposely, and sealeth up his hearing and his heart, and setteth on his sight a covering? Then who will lead him after Allah (hath condemned him)? Will ye not then heed?

  Oletteko nähneet hänet ken tekee haluistansa jumalan , ja hänet johdatetaan pois tarkoiteksullisesti, ja suljetaan hänen kuulo ja sydän, ja asetetaan silmille verho? Sitten ken häntä johdattaa luojan jälkeen? Ettekö ota kantaa

  VastaaPoista
 65. 5:39

  But whoso repenteth after his wrongdoing and amendeth, lo! Allah will relent toward him. Lo! Allah is Forgiving, Merciful.

  Mutta ken tahansa kadutsee ja parantaa tapojansa, kuule! Luoja leppyy häntä kohti, kuule! Luoja on anteeksiantava, armollinen

  VastaaPoista
 66. En ole islam-iltaa nähnyt, mutta haluan vain sanoa, että on hurjan virkistävää kuulla tällainen näkökanta. En itse liputa yhdenkään valtauskonnon puolesta, enkä osaa omaa elämänkatsomustani määritellä, mutta en tuomitse uskoa itseään - jokaisella on oma tapansa nähdä, kokea ja selittää maailmaa, eikä siinä ole mitään väärää. On ilahduttavaa nähdä, miten osaat ja ennen kaikkea uskallat ajatella itse ja toimia omien arvojesi pohjalta. Erityisesti islamista harvemmin kuulee asiallista kritiikkiä muslimilta, takuulla juurikin mainitsemiesi syiden vuoksi. Olisipa maailma iloisa paikka, jos uskoisimme kaikki anteeksiantavaan ja rakkaudentäyteiseen jumalaan ja toteuttaisimme vaikkapa sitä Jeesuksen antamaa rakkauden kaksoiskäskyä, tai muuten toimisimme epäitsekkäiden arvojen pohjalta.

  Keep it up, girl! <:

  VastaaPoista
 67. haluan sanoa sen totuuden minkä itse olen ainakin osatotuudeksi nähnyt ihmiset ovat ulkoisesti erinäköisiä siitä voidaan ehkä päätellä että olemme hieman erilaisia myös sisältä päin jos kysytään paleontologilta kysymys että ovatko kaikki ihmiset lahjoiltaan ja henkisiltä kyvyiltään samanlaisia niin törmäämme seuraaviin asioihin kaikkien ihmispopulaatioiden sisällä on vaihtelua toinen on nopeampi toinen on vahvempi ja toinen on jollain tavalla älykkäämpi tai lahjakkaampi kun tästä ajatuksesta mennään eteenpäin ja tarkastellaan kansoja ja niiden ominaisuuksia huomataan että jossain kansassa on enemmän niin sanotusti esimerkiksi älykkäämpiä ihmisiä kuin jossain toisessa tosin tämä vähemmän älykäs kansa voi olla parempi jossain muussa asiassa esimerkiksi juoksussa mutta kun nyt elämme avaruusaikaa aikaa jolloin ihminen tähyää tähtiin tulee väistämättä esiin se ajatus kenen dna edustaa sitä ainesta joka haluaa lähteä pois tältä planeetalta ja kenen ei jos tehtäisiin universaali älykkyystesti sellainen että sen avulla voitaisiin mitata kenen tahansa älykkyys riippumatta kulttuurista tai koulutuksesta voitaisiin varmasti havaita että toiset kansat ovat älyllisesti kehittyneempiä kuin toiset tämä on julma fakta mutta kaikki mitä tässä edellä on kirjoitettu menettää merkityksensä sillä ihmisyyteen liittyy paljon muutakin kuin vai kylmä ja laskelmoiva äly tuskinpa kukaan ihminen tai mikään maailmaa johtava taho olisi halukas tekemään minkäänlaista lahjakkuuteen kykyihin siis dna:han pohjautuvaa kastijärjestelmää en minä ainakaan Hitlerhän sitä aikanaan yritti ja me kaikki tiedämme mitä siinä kävi ja sellainenkin tosin tieteelle tuntematon asia on olemassa nimittäin sielu tarkoitan sitä että vaikka kehomme ovatkin erilaisia ja ihmisyytemme ilmenee niissä eritavoin meillä kaikilla on samanlainen sielu se jumalallinen kipinä joka erottaa meidät eläimistä ihmisessä nimittäin on enemmän asioita jotka erottavat meidät eläimestä kuin niitä jotka puhuvat sen puolesta että olisimme vain tavallisia eläimiä

  VastaaPoista
 68. olen huomannut että tässä blogissa puhutaan paljon uskon asioista en kuulu mihinkään kirkkoon tai seurakuntaan uskon että herra jumala minun rakkaani ja ainoani on läsnä kaikkialla ja näkee ja tietää kaiken hän on myös läsnä kaikkialla hän on myös täydellinen kaikin tavoin tarkoitan ettei hän ole pahan kiusattavissa tai niin että hän ei ole ikinä kärsinyt yksinäisyydestä tiedän myös että hän on aina ollut ja on ja tulee aina olemaan eikä kukaan luotu voi milloinkaan ymmärtää täydellisesti luojaansa ihmisessä on sellainen heikkous että hän kyllä pystyy jotenkin käsittämään loputtomuuden mutta aluttomuus tuottaa vaikeuksia kun ihminen ajallisena olentona automaattisesti ajattelee että kaikki on alkanut jostain jumala on myös sydänten tuntija ja hän tietää kaikki salaisuudet häneltä ei voi salata mitään kaikki on alastonta ja paljastettua hänen edessään hän ei myöskään ole aikaan sidottu niin kuin luomakunta on hän ei vanhene menneisyydet ja tulevaisuudet ovat aina hänen edessään hän loi näkyvän maailmankaikkeuden ja kaiken mitä siinä on näkymättömyydestä tarkoitan sitä että kaikki näkyvä on syntynyt näkymättömyydestä hän myös pitää maailmankaikkeutta kämmenellään ja hänelle se on vai yksi asia niiden lukemattomien asioiden joukossa mistä hän pitää huolen jumala loi maan ja ihmisen sitä asumaan kuitenkin tapahtui niin että koska eräs enkeli joka oli hyvin läheisessä suhteessa jumalaan lankesi sen takia että kun jumala jatkoi luomistyötään ja teki ihmisen kun sanon ihmisen en tarkoita sillä yhtä ihmistä vaan kahta hän loi ensin miehen ja sitten naisen kun sanon ihminen näiden kahden oli määrä olla yksi ihminen kun se enkeli joka oli läheisessä suhteessa jumalaan huomasi että ihmisestä tuli jumalan lemmikki ja että jumala oli paljon heidän kanssaan eikä kieltänyt ihmiseltä kun yhden asian hän ei saanut syödä siitä puusta joka antaisi hänelle tiedon siitä mikä on hyvää ja mikä on pahaa sillä kun ihminen oli jumalan yhteydessä jatkuvasti ei sen kaltaisella tietämyksellä ollut mitään virkaa sillä jumala oli luonut ihmisen omaksi kuvakseen ja ihminen olisi ollut viaton puhdas ja jumalan kaltainen kuitenkin koska enkeleillä ja ihmisellä oli vapaa tahto oli mahdollista että eräs enkeli joka ennen ihmistä oli saanut olla jumalan suosikki teki päätöksen että hän pettää ihmisen tilaisuuden tullen ja tällä tavoin saa taas sitä huomiota jumalalta mitä hän kaipasi kun Adam ja Eva kerran olivat erillään hän sai tilaisuuden hän petti heikomman osapuolen kierolla valheellaan ja sen seurauksena myös Adam lankesi tottelemattomuuteen tästä alkoi ihmiskunnan surullinen taival ja kuitenkin Herra ilmoitti jo alussa että kerran hän tuo pelastajan maailmaan hänet josta se eräs enkeli ei tiennyt jos hän olisi tiennyt että poika on jo aivan alussa jo kauan ennen kuin aamutähdet iloitsivat oli isän helmassa hän tuskin olisi uskaltanut nousta kapinaan mutta jumalan suunnitelmat käyvät aikanaan toteen juuri siitä syystä että jumala heti lankeemuksen yhteydessä ilmoitti sille eräälle enkeliruhtinaalle jonka hän myös kirosi että kerran syntyy poika joka murskaa hänen päänsä niin ettei hän enää ymmärrä jumalaa siksi hän täytti maailman uskonnoilla ja filosofioilla ja kaikella sen kaltaisella että jos ja kun jumalan sanat käy toteen niin hänelläkin on mitä tarjota ihmisille ja millä johtaa heidät harhaan tässä on hieman tietoa sinulle joka tämän luet minä henkilökohtaisesti todistan sinulle niin kuin ihminen ihmiselle että totuus on tarua ihmeellisempää kristityt tiedemiehet ovat useasti todistaneet raamatun paikkansapitävyyden mutta koska maailmaa hallitsee pahuus ja sen kanssa yhteistyötä tekevät ihmiset toiset tietoisesti toiset tietämättään sen takia valhe vallitsee kaikkialla mutta muista kun näet tämän maailmanlopun tulevan niin muista on vain yksi jumala ja vain yksi jumala on kuollut sinun puolestasi vain yksi jumala on käynyt helvetissä sinun puolestasi vain yksi jumala rakastaa sinua jeesus kristus nasaretilainen amen

  VastaaPoista
 69. Nimo, hyvää pohdintaa ja kriittistä ajattelua sulla. Muista kehittää sitä! Miltä tuntuisi opiskella teologiaa? Saisi ainakin puhua uskonasioista! http://www.helsinki.fi/teol/tdk/opiskelu/perustutkinnot/ Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 70. Bongasin sattumalta HS:n artikkelin joka kertoi Susta ja mun oli heti tultava lukemaan blogiasi. Täytyy sanoo että sun kirjoitukset on kuin raikas kevättuuli tässä välillä niin synkkämielisessä ja ahdistuneessa maassa nimeltä Suomi. Rakastan tätä maata mutta välillä oon kuin puulla päähän lyöty siitä miten epäsivistyneitä kansalaita tässä maassa on. Kirjotat mun mielestä tosi kivasti ja sulla on tosi fiksuja ajatuksia, tykkään! Jatka tyttö samaan malliin, tuut pääseen viä pitkälle tässä elämässä :)

  VastaaPoista